СЛС: Фудбалери Војводине полажу озбиљан испит у Суботици

Када снаге одмеравају трећепалсирана  и четвртопласирана  екипа на табели фудбалске Суперлиге јасно је да се ради о дербију кола. У Суботици четвртопласирани Спартак угошћује Војводину.
Momenat iz prošlog susreta između Spartaka i Vojvodine u Subotici Foto: J. Grlić
Фото: Моменат из прошлог сусрета између Спартака и Војводине у Суботици Фото: Ј. Грлић

Ове екипе су пуно тога доброг показали током минуле јесени, с тим да Новосађани тренутни Суботичанима  беже шест бодова. То, наравно, не мора ништа да значи, јер реч је о ривалима који у последње време играју веома занимљиве и неизвесне утакмице и тешко је одредити фаворита. Суботички тим је у прошлом колу славио на гостовању у Инђији, док је Воша, реално. рутински савладала Мачву код куће, па ће данашња утакмица  прилика да се види ко је тренутно бољи у војвођанском суперлигашком фудбалу.

- Реч је о војвођанском и дербију кола , а када је тако, тешко је рећи коме припада улога фаворита– каже шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић. – Знамо да нас очекује јако тешка утакмица, јер Спартак има веома квалитетан тим, који игра јако добро ове јесени. Нашег домаћина недавно је напустио одлични тренер Владимир Гаћиновић, наследио га је колега Буач, али се практично ништа није променило у игри Суботичана. Желим посебно да нагласим да они постижу доста голова, а ми нећемо моћи да им супротставимо најбољу екипу због изостанка Симића, Саничанина, Топића и Бојића, док је наступ Вукадиновића још увек под знаком питања. Све ово нисам рекао у покушају да пронађем алиби, јер наша је обавеза да пружимо добру партију и покушамо да се у Нови Сад вратимо са  три бода, него сам само изнео чињенице.


Могућа постава

Црвено-бели би могли да сусрет у Суботици почну у следећој постави: Вуклић – Андрић, Бралић, Деветак, Ђорђевић – Стојковић, Дринчић – Вукадиновић (Гемовић), Зукић, Човић – Мркаић.


Штопер Славко Бралић биће у конкуренцији за стартну поставу, што радује све у Воши.

- Не желим да се прилагођавамо ривалу, већ хоћу да супарник тражи начин како да игра против нас. Знам да Спартак има можда и најбољу полуконтру и контру у лиги и сигурно је да му нећемо остављати простор да своје најјаче оружје искористи. Шансе за победу су, по мени, 50:50, а видећемо ко ће боље да их искористи.

Слично размишља и Аранђел Стојковић, некадашњи првотимац Спартака, а сада фудбалер новосадског суперлигаша.

- Очекује нас заиста тежак сусрет, што је и очекивано када се састају треће и четвртопласирани тим на табели. Имамо кадровских проблема, али Војводина има одговарајућа решења. У снази колектива видим нашу предност, увек идемо на освајањетри бода и зато верујем у наш успех – рекао је Стојковић.  


Лалатовић остаје до краја сезоне

Новинаре је занимало да ли ће Ненад Лалатовић и на пролеће седети на клупи Војводине. - Уговор ми важи до краја сезоне, не планирам да одем, тако да остајем до краја сезоне  –  одговорио је тренер.


Добра вест је да је део финансијских обавеза према играчима измирен и да се очекује да преостали дуг ускоро буде регулисан.

- Драго ми је што смо добили за председника клуба Драгољуба Самарyића. Честитам му на избору и знам да му неће бити лако. Верујем да ће да покаже свима, најпре запосленима у клубу, да ће им убудуће плате стизати редовно и мислим да он има снаге за то. Ми од четвртка одлазимо на паузу и било би лепо да сви у клубу буду исплаћени – рекао је Лалатовић.

У зимском прелазном року могло би да се деси да се екипа појача.

- Очекујем да клуб именује спортског директора, који ће се бавити прелазним роком. Требало би да седнемо председник Самарyић, нови спортски директор и ја и да дефинишемо шта нам ваља чинити у прелазном року, које играче треба да продамо, ко да оде на позајмицу, као и кога да доведемо – поручио је Лалатовић.

Утакмицу Спартак – Војводина преносе Новосадска телевизија и Арена спорта 1, од  14 часова.

        А. Предојевић

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести