СЛС: Велики корак Спартака ка опстанку у елитном друштву

СУБОТИЦА: У 5. колу плеј-аута фудбалери Спартака Жк забележили су важну победу над лучанском Младости и направили велики корак ка опстанку у елитном друштву.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Утакмица је почела динамично, обе екипе ишле су по гол. Тешко се долазило да прилика али врло често играло се у шеснаестерцима ривала. Након уводне иницијативе Спартака Младост се разиграла и преузела иницијативу. Потом је уследио период фудбалске успаванке где ниједна екипа није направила добру акцију. После мајсторије Силађија, Врјачић је пронашао Мирића који је био у великој шанси али је изблокиран. Била је то прилика за Лучанце.

Растрзана игра настављена је и у другом полувремену: добар блок гостију онемогућавао је Суботичане да нешто више ураде. Голубови су имали иницијативу али нису могли до шанси. У јеку иницијативе домаћих – Младост је имала прилику. Мирић се нашао у повољној позицији али је погодио пречку. И, када се чинило да ће Лучанци преузети иницијативу – Спартак је повео. Тодороски је одлично центрирао а Хрстић главом затресао мрежу. Голубови су се потом повукли а гости свим силама покушавали да изједначе. Близу тога били су у 84. минуту када је Јојић из слободног ударца био замало непрецизан.

Како је ушао у игру Јанко Тумбасевић је постигао гол за Суботичане и решио све дилеме. Поготку је претходила асистенцја Убипарипа.

И. Лазаревић   

Спартак Жк – Младост (Л) 2:0 (0:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца: 1.000. Судија: Митић (Лесковац). Стрелци: Хрстић у 61. и Тумбасевић у 88. минуту. Жути картони: Тошески, Остојић (Спартак) а Баха (Младост).

СПАРТАК: Манојловић 6, Адо 6, Богићевић 6, Хрстић 7 (Маринковић), Остојић 6, Рошевић 6,5 (Тумбасевић 7), Станић 7, Танасин 6,5, Тодороски 6,5 (Убипарип 6,5), Виторовић 6, Ђурасовић 6 (Тошески 6).

МЛАДОСТ: Стаменковић, Баха (Јешић 6), Ћирковић, Јојић 6,5, Лековић, Милошевић, Мирић, Силађи 6,5 (Маричић 6), Удовичић, Варјачић 6,5 (Адамовић), Жунић (Станисављевић).

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести