СОМБОРСКА ЛИГА Црвенчани близу баража

Црвенка – Будућност (П) 5:1 (2:0)
lopta
Фото: pixabay.com

ЦРВЕНКА: Стадион „Милорад Џомба“, гледалаца 300. Судија: Дарко Митровић  (Оyаци). Стрелци: Симић у 10. Фаћол у 19. (из пенала), Бабић у 48. М. Суботић у 53. и Божичић у 55. минуту за Црвенку а Н. Јелић у 82. минуту за Будућност. Жути картон: Н. Јелић  (Будућност).

ЦРВЕНКА: Јокић -, Ивић 7  (од 58. А. Бошковић -), Фаћол 7, Јовановић 7, Ј.Суботић 7, Ми. Керекеш 7, Божичић 7, Симић 7  (од 46. М. Суботић 8 ), Бабић 7, Зелић 7, В. Бошковић 7.

БУДУЋНОСТ: Абаџић 6, Петровић 6, Мустафовић 6, С. Јелић 6, Марић 6, Н. Јелић 7, Николић 6  (од 46. Баћанов 6), Божин 6, Гајдобрански 6, Јанковић 6, Живић .

Фудбалери Црвенке су уписали веома значајну победу у сусрету са екипом Будућности из Парага и имајући у виду пораз другопласираног Русина из Руског Крстура увећали су шансе да се домогну друге позиције која води у бараж за пласман у виши ранг.  Паражанима је „спаковано“ пет комада а голеаду је започео Симић у 10. минуту када је ударцем са десетак метара матирао Абаyића.

У 19. минуту Филип Фаћол је из пенала дуплирао вођство своје екипе и са 2:0 екипе су отишле на одмор. За десет минута игре у другом полувремену Црвенчани су постигли три гола: Бабић је у 48. минуту на асистенцију Милана Суботића постигао трећи гол за домаћине, потом је Милан Суботић, да би пети гол у 55. Минуту приземним ударцем постигао Божичић. Задовољни убедљивим вођством фудбалери Црвенке су у финишу сусрета дозволили гостима да почасним голом Јелића ублажеубедљив пораз.      

Ђ. Бојанић

Полет - Будућност (Г) 2:1  (1:1)

КАРАВУКОВО: Стадион „Златомир Стојановић Злаја”, гледалаца 150, судија: Вујић  (Кула), стрелци: Богдановић у 13. и Дорословац у 90. за Полет, а Адамек у 14.  минуту за Будућност.  Жути картони: Н. Миленковић, Р. Миленковић  (Полет), Адамек, Дувњак  (Будућност).

ПОЛЕТ: Ивановић, Алексић, Дорословац, Станковић, Спасић  (Малиновић), Богдановић, Н. Миленковић, Станковић, Стојковић, Р. Миленковић, Илић.

БУДУЋНОСТ: Дубовски, Сарачевић, Лончар, Ралевић, Кучинић, Нимет  (Срнка), Адамек, Дувљак, Попадић, Семартонски, Медић.

Човек одлуке као и небројаног пута до сада овог пролећа био је Драган Дорословац поуздани играч одбране екипе Полета који је постигао победоносни погодак буквално у последњим тренуцима утакмице.

Повели су домаћи већ у 13. минуту голом најстаријег фудбалера Добривоја Богдановића који је резантним ударцем по земљи савладао ог голмана гостију и донео радост својим саиграчима, али и малобројним навијачима. Само минут касније екипе из Гложана је голом Адамека стигла до изједначења. До краја меча водила се беспоштедна борба на терену за сваку лопту и у таквој игри домаћи су имали више среће и голом Дорословца у 90. минуту остварили још једну значајну победу.

С. Јовин

Борац (О) - Соко 2:0 (1:0)

ОБРОВАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 400, судија: Н. Манић  (Каравуково), стрелци: Гајић у 11. и Вулић у 58. минуту. Жути картони: Вулић  (Борац), Ерак, Нешковић, Адамовић  (Соко).

БОРАЦ: Ђукић, Влаисављевић 7  (Марковић 7), Н. Козомора 7  (Гламочанин), Ковачевић 8, Солдат 8, Вранац 8, Радивојков 7  (Јандрић 7), Гајић 8  (Миловац), Н. Козомора 8, Бељин 7  (С. Козомора).

СОКО: Црнчевић 6, Стојановић 6  (Гушић 6), Тасовац 7, Ратковић 6  (Ђурица 6), В. Тривуновић 7, Ерак 6, М. Тривуновић 6, Родић 6, Нешковић 7, Адамовић 7.

Фудбалери Борца победили су заслужено врло чврсту екипу из Нове Гајдобре. Домаћи су дошли до вођства у раној фази утакмице, пошто је центарфор Борца Мирко Гајић добио употребљиву лопту у шеснаестерцу гостију, а затим резантним ударцем са седам метара погодио супротан угао голмана Црнчевића. Све до краја првог полувремена водила се рововска борба за сваки део терена. Одолевали су гости предвођени искусним суперлигашким играчем Весељком Тривуновићем све до краја полувремена, иако су играчи Борца пропустили још две изгледне шансе. Почетак другог полувремена наговестио је снажан притисак домаће екипе, а то је уродило плодом у 58. минуту када је Вулић искористио смушеност одбране гостију и са 3-4 метра послао лопту у мрежу гостију.Б. Гајић

Борац (БГ) - Русин 3:2 (1:2)

БАЧКИ ГРАЧАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 350, судија: Иванишевић  (Оyаци), стрелци: Жегарац у 7. Даутовић у 57. Стојановић у 80. за Борац, а Малацко у 8. и Ланчужанин у 42. минуту за Русин. Жути картони: Крнатић  (Борац), Кочиш, Лачужанин, Павловић, Чернок, Малацко  (Русин). Црвени картон: Кочиш  (Русин).

БОРАЦ: Обрадовић, Крнатић, Чутурило  (Јокић), Стојановић, Покрајац, Ђурђев  (Ковачевић), Жегарац, Стокић, Кончаревић  (Личина), Радаковић, Даутовић.

РУСИН: Кронић, Кочиш, Колик, Ланчужанин, Павловић, Вујовић, Чернок  (С. Тома), Кулић, Марковић, Сајанковић, Малацко.

У најважнијем мечу ове сезоне фудбалери Борца су остварили победу и то у борби за опстанак.  Виђена је одлична утакмица са пет голова тако да актери и једне и друге екипе заслужују све честитке за приказану игру. Повели су домаћи голом кпитена Жегарца већ у 7. минуту, да би само минут касније тим из Руског Крстура изједначио резултат голом Малацка. До краја полувремена гости су успели да постигну још један погодак преко Ланчужанина у самом финишу првог дела игре.

У наставку меча потпуно другачија слика на терену. Домаћини константно нападају ка голу искусног голмана Кронића и у таквом игри успели су да псотигну два поготка, прво преко искусног Дарка Даутовића у 57. минуту да би Стојановић голом у финишу меча решио победника ове утакмице.     

С. Јовин

Наша звезда – Будућност (М) 4:1 (1:1)

СИЛБАШ: Игралиште Наше звезде, гледалаца: 300, судија: С. Митровић  (Оyаци), стрелци: Миланов у 14., Хорватић у 53., Ђокић у 62. и Ђумић у 81. за Нашу звезду, а В.Поповић у 41. минуту за Будуцност, жути картони: Ђумић, Миланов, Л.Рацић  (Наша звезда), а Марчета, Н.Бошњак  (Будућност), црвени картон: Марчета  (Будућност) у 66. минуту.

НАША ЗВЕЗДА: Н.Остојић, Симун, Мирков  (Ивановић), Радојичић, Инђић, Ђумић, Ђокић, Хорватић, Миланов, Збучновић, Сантрач  (Л. Рацић, М. Младеновић).

БУДУЋНОСТ: Д. Бојанић  (М.Зељко), Н.Бошњак, Марчета, А.Антонић, В. Пуђа, Н. Антонић, Вићентијевић  (Кајтез), Лазаревић, В. Поповић, Јурчевић, Н. Ковачевић.

Убедљиви били су Силбашани у општинском дербију. Нарочито, фудбалери тренера Мирка Лукића надмоћни и ефикасни били су у другом полувремену. Од Младеновљана очекивала се боља игра.     

Ђ. С.

Липар - Кордун 3:4 (2:3)

ЛИПАР: Игралиште Липара, гледалаца:300, судија: Н. Радун (Бачка Паланка), стрелци:Марчетић у 27. и у 88. и У.Ковач у 31. за Липар, а М.Карас у 14., Миличевић у 25., М.Поповић у 28. и Карагаћа у 71. минуту за Кордун.

ЛИПАР: С. Зракић, Ђукић, Марчетић, Мијић (Вуковић), Басарић, Честић, Новаков, У.Ковач, Шеган, Ђоровић, И.Јовановић (Ћовин).

КОРДУН: Д. Королија, С.Мишчевић, Продановић, Родић, М.Карас, Марко Чекелиш, Карагаћа, Козлина (Смиљанић), Бараћ (Матијевић), Миличевић, М.Поповић.

Голеада украсила је нови окршај за бодове између старих ривала.На крају, минималну победу забележили су фудбалери из Кљајићева, што им је значајно у борби за опстанак.    

Ђ. Шт.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести