СП у Катару: Холанђани стартовали победом (видео, фото)

У утакмици првог кола групе А Светског првенства у Катару фудбалери Холадније победили су Сенегал на крају убедљиво, али изабраници Луја ван Гала добрано су се намучили да би на крају дошли до тријумфа.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Сенегалци су одмах изашли у високи пресинг показаваши да се нису уплашили великог противника. Имали су и иницијативу, дуже лопту код себе. При таквом стању ствари Холанђани су морали бити стрпљиви, позиционо градити своје нападе. Ипак, у 4. минуту извели су сјајну акцију, на чијем концу Бергвајн није лопту спровео у мрежу. Добар фудбал играо се у Дохи, расположени су били и једни и други. Сенегелаци су били одлични али су имали проблема са завршницом акција. Стизали су до шеснаестерца противника али нису знали како да валоризују то. У 19. минуту Холанђани су имали велику прилику преко де Јонга који је компликовао и све упропастио. Након тога игра се успорила; узбуђења није било већ пре свега чврстих дуела на средини терена.

Фото: Фонет/АП

У другом полувремену ,,лавови“ су наставили да муче Холанђане високим пресингом; не дајући им да дишу. Опет су имали дуже лопту код себе, били бољи ривал. Међутим, опет су изабраници Луја ван Гала имали прву прилику кад је Ван Дајк главом шутирао преко гола. Узвратили су Сенегалци преко Дијате који није добро захватио лопту и све је пропало. Најбољу шансу управо су имали ,,лавови“, преко Дије, чији ударац је зауставио Ноперт. Што се меч више ближио крају то је била израженија жеља Африканаца да дођу до победе. Осмелили су се на ризик, били дрчнији, што им се осветило. Холанђани су у 85. минуту дошли су у вођство. Стрелац је био Гакпо, а свему је претходио центаршут Де Јонга.

Фото: Фонет/АП

Тачку на и ставио је Класен, у самој завршници, после једног контранапада.   

Сенегал Холандија 0:2 (0:0)

ДОХА: стадион ,,Ал Тумама“. Гледалаца: 50.000. Судија: Сампајо (Бразил). Стрелци: Гакпо у 85. и Класен у 90+8. минуту.  Жути картон: Де Лихт (Холандија).

СЕНЕГАЛ: Е. Менди 6, Кулибали 6, Сисе 7, Сабали 6, Дијало 6 (Јакобс 6), Гај 6,5, Н. Менди 6,5, Кујате 6 (Геј 6), Дија 7 (Дијенг 6,5), Дијата 6,5 (Џексон), Сар 7.

ХОЛАНДИЈА: Ноперт 7, Де Лихт 6, Ван Дајк 6,5, Аке 6, Блинд 6,5, Думфрис 6, Гакпо 7, Берхуис 6,5 (Купмајнерс), Де Јонг 7, Бергвајн 6,5 (Класен 7), Јансен 6,5 (Депај 7).

Група А

Катар – Еквадор 0:2 (0:2)

Сенегал – Холандија 0:2 (0:0)

Еквадор

1

1

0

0

2:0

3

Холандија

1

1

0

0

2:0

3

Сенегал

1

0

0

1

0:1

0

Катар

1

0

0

1

0:2

0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести