СП У КАТАРУ Костарика победом над Јапаном закомпликовала групу Е

Преко свих очекивања, Костариканци су у групи Е Светског првенства у фудбалу у Катару победили Јапанце са 1:0.
2
Фото: AP Photo/Ariel Schalit

Голмани, Јапанац Гонда и Костриканац Навас, могли су само да се досађују у првом полувремену, у којем шанси није било ни на једној страни. Толико је, што се дешавања на терену тиче, било незанимљиво, да се усуђујемо да приметимо да је то била једна од најслабијих партија у досадашњем току Светског првенства.

Фото: AP Photo/Francisco Seco

Први директни ударац ка голу виђен је тек у 46. минуту, када је Морита распалио по лопти, али је Кејлор Навас сјајно интервенисао. Јапанци су кренули много офанзивније, па су и Ендо,  односно Асано запретили голу Костарике, показујући много израженију жељу да напокон затресу мрежу Костариканаца. Притискали су „самураји“ одбрану селекције Луиса Фернанда Суареза, која се јесте повијала, али је ипак одолевала нападима. Истини за вољу, треба рећи и то да изразитих прилика пред Навасом није било, односно видели смо тек наговештаје опасности.

У јеку налета Јапанаца, у 81. минуту уследила је лоша реакција њихове одбране, после које је лопта стигла до Кејшера Фулера, који је нациљао и ударцем левом ногом погодио десни горњи угао Гондиног гола, за вођство Костарике од 1:0. Кренули „самураји“ свим силама по изједначење, Камада је у 88. минуту имао сјајну прилику, али је одбрана ривала, на челу с Навасом, остала несавладана.

А. Предојевић

Фото: AP Photo/Darko Bandic

Јапан – Костарика 0:1 (0:0)

АЛ РАЈАН: Стадион „Ахмед бин Али“, гледалаца: 40.000, судија: Мајкл Оливер (Енглеска). Стрелци: Фулер у 81. минуту. Жути картони: Јамане, Итакура, Ендо (Јапан), а Контрерас, Борхес, Калво (Костарика).

ЈАПАН: Гонда – Јамане (од 62. Митома), Итакура, Јошида, Нагатомо (од 46. Х. Ито) – Ендо, Марита – Доан (од 67. Ђ. Ито), Камада, Сома (од 82. Минамино) – Уеда (од 46. Асано).

КОСТАРИКА: Навас – Фулер, Дуарте, Востон, Калво, Овиједо – Торес (од 65. Агилера), Борхес (од 90. Салас), Техеда, Кемпбел (од 90+5 Ћакон) – Контрерас (од 65. Бенет).

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести