Србобранци стигли у српсколигашко предворје

Пет кола пре спуштања завесе на војвођанском „северу”, фудбалери Србобрана, налазе се у предворју српсколигашке позорнице.
grabez
Фото: Срђан Грабеж у борби с одбраном Тисе, фото: Дневник

У дербију сезоне, победили су најближег пратиоца Тису (1:0) и екипи из Адорјана умакли шест бодова. Сценарио за једанести узастопни тријумф, написао је Срђан Грабеж, некадашњи интернационалац у Словачкој, после корнера капитена Николе Косовића, средином другог полувремена.

„Потврдили смо да имамо најбољи тим у лиги. Пре гола, могао сам два пута да се упишем, али трећи покушај је донео важну победу. Косовић је убацио из корнера, лопту сам сачекао на другој стативи и проследио је у мрежу. Победа је као суза, створили смо више шанси, погодили пречку“, каже Срђан Грабеж, најбољи играч у пролећном делу.


Тешић испунио обећање

Јовица Тешић, директор клуба, већ је направио списак појачања за српсколигашке изазове:

„Обећао сам зимус, када смо ангажовали деветорицу играча, да ћемо бити прваци. Највећи део посла око појачања за виши ранг смо завршили, па ћемо представљати битан фактор у српсколигашким оквирима.“


Славиша Тешановић, председник Србобрана, издваја одлично суђење Душана Панчића из Каравукова, за кога кажу да је наследник Милорада Мажића, али и један неочекивани потез домаћина.

„Обезбеђење није дозволило играчима и члановима стручног штаба да возилима дођу до службених просторија. Морали су да носе лопте и опрему у рукама више од 200 метара и заиста не могу да разумем такву одлуку. На терену смо били доминантнији, могли смо да славимо и убедљивије, док је суђење било на суперлигашком нивоу“, подвлачи Славиша Тешановић, председник клуба.

Ненад Церовић, шеф стручног штаба, сијао је од задовољства, јер је комплетна екипа оставила срце на терену.

„Играчи су ме учинили поносним. Одиграли су храбро. Победа у дербију сезоне је круна одличног рада и сјајне атмосфере. Уметнули смо нову коцкицу у српсколигашки мозаик, а настављамо пуним гасом“, истакао је Церовић.      

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести