СРПСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА Кабел преокретом до бодова

На премијери у Новом Саду, у фер и коректној атмосфери, виђена је одлична фудбалска представа. Момци тренера Милана Белића успели су да стигну до бодова после преокрета у другом полувремену. Кабел - Борац 2:1 (0:1)
fk kabel
Фото: Д. Иванић

На почетку утакмице нови српсколигаш припретио је преко Пантелића, Миљевића и Илића, али је голман Опачић сваки пут био на правом месту. На другој страни и његов колега Пилиповић на време је истрчао и спречио Чигоју у намери да погоди мрежу. У 38. минуту одлични судија Зељковић, после прекршаја Туркаља над Велемиром, оправдано је показао на белу тачку, али је Пантелић из казненог ударца шутирао поред гола.

Два минута касније стигла је казна. Продорни Милан Шушњар пробио се по левој страни и срцу шеснаестерца пронашао капитена Миловца, за вођство Сакуљана.

На почетку другог дела Пантелић је из повољне прилике изнудио само корнер. Да поптуно “туширају” домаћина имали су гости прилику преко Александра Шушњара, али је голман Вукашин Пилиповић правовремено истрчао и успео да избије лопту која је дошла до Комазеца, а овај шутирао небу под облаке. Напори Кабеловаца да дођу до поравнања резултата уродили су плодом у 53. минуту. На одбијену лопту натрчао је Стефан Петровић и топовским ударцем погодио мрежу. Играло се до краја утакмице отворено, да би тренер Белић увођењем нападача Филипа Клајића и Николе Богданића направио капиталан потез. Шест минута пре краја Филип Клајић је упутио центаршут, а Никола Богданић с неколико метара ударцем главом донео велику радост због прве победе.

Пре почетка утакмице, генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић, за освојено прво место у Војвођанској лиги група Југ, уручио је пехар капитену Кабела Душку Тополићу.

М. Поповић

НОВИ САД: Игралиште Кабела, гледалаца: 500, судија: Зељковић (Црвенка). Стрелци: Петровић у 53. и Богданић у 84. за Кабел, а Миловац у 40. минуту за Борац. Жути картон: Тополић (Кабел).

КАБЕЛ: Пилиповић 8, Тривуновић 7, Тополић 7, Илић 7, Велемир 7 (Богданић 7), Караћ 8 (Недић), Миљевић 7, Кнежевић 7, Пантелић 7, Петровић 8, Владић 7 (Клајић).

БОРАЦ: Опачић 7, Ђорђевић (Комазец 7), Рудан 7, М. Шушњар 8, Туркаљ 7 (Шћеповић 6), Самарyић 7, Бабин 7 (Лазић 6), Смајлагић 7, Миловац 8, Чигоја 7, А. Шушњар 7.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести