Српска лига - Група Војводина: Куљани се оклизнули на Ливадици

​​​​​​​Младост (БЈ) – Хајдук 1:1 (0:0)
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

БАЧКИ ЈАРАК: Спортски центар Ливадица, гледалаца: 500, судија: Зељковић (Црвенка), стрелци: Врбачки у 49. за Младост, Бабић у 51. минуту за Хајдук, жути картони: Стеванчевић (Младост), Видаковић, Томовић, резервни голман Ивић (Хајдук).

МЛАДОСТ: Рајић 7,5, Томић 7, Стојисављевић 7, Докнић 7,5, Тодоровић 7, Лалић 7,5 (од 79. Стеванчевић - ), Тривуновић 7 (од 56. Попадић 6,5), Гојковић 6,5, Врбачки 8, Нинковић 7, Паповић 7,5.

ХАЈДУК: Браћ 7, Бабић 7,5, Тутњевић 7,5, Томовић 7, Зличић 7, Гргић 6 (од 85. Крмар - ), Видаковић 6 (од 52. Стојцев 6), Давидов 7, Јованић 7 (од 70. Крстановић - ), Веселиновић 7, Мијић 7.

Кандидат за пласман у виши ранг, оклизнуо се на Ливадици. Са друге стране, Јарачани су показали да ће овог пролећа многима помрсити конце и да немају респект према фаворитима. Немања Врбачки је ускочио међу стартере, јер се на загревању повредио искусни центарфор Дарко Марић. Трчао је као навијен, било га је на сваком делу терена, а у 21. минуту је измамио уздахе са добро попуњених трибина. Штопер гостију Димитрије Томовић је вратио лопту ка голману Бојану Браћу, упорни Бошко Паповић је успео да је украде и проследи до Врбачког, удаљеног двадесетак метара искоса од празног гола гостију, на чију срећу је погодио спољни део мреже. Била је то колосална шанса за домаћина и сви су лопту већ видели у мети.

Храбро су се Јарачани борили, били дисциплиновани у реализацији тактике тренера Саше Милановића и то им се исплатило почетком другог полувремена. Немања Врбачки и Бошко Паповић су разменили дупли пас, Врбачки је, као метак, улетео у казнени простор, а када му је голман Браћ кренуо у сусрет, хладнокрвно је послао лопту испод њега, измамивши ерупцију радости.  Два минута касније, Илија Тутњевић, задужен за прекиде код гостију, извео је слободњак, док је Бојан Бабић, штопер поникао на Ливадици, у свом препознатљивом стилу, главом продужио лет лопте, тамо где је била неухватљива за поузданог Рајића – 1:1. Десетак минута пре краја, због повреде, ван игре је морао борбени Ненад Лалић, па је шансу добио Ђуро Стеванчевић, повратник међу плаво-беле, чије издање је заслужило високу оцену.       

М. Менићанин

ЧСК Пивара - Братство 2:1 (2:1)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца око 200, судија: Петровић (Шајкаш). Стрелци: Поткозарац у 5. и Тривуновић у 13. (из пенала) за ЧСК пивару, а Вукић у 4. минуту за Браство. Жути картони: Тривуновић, Зирић, Поткозарац (ЧСК Пивара), а Зорић, Јухик, Швељо, Макар (Братство). Црвни картон: Јухик (Братство).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 8, Јованић 8, Зирић 7,5, Мршић 7,5, Балиновић 8, Јовић 8, Танасић 7,5, Ивковић 7 (Тасић), Шљиванчанин 7,5 (Вукасовић 7), Тривуновић 8 (Лешков 7), Поткозарац 8.

БРАТСТВО: Кронић 6,5, Ивановић 6,5, Ресановић 6,5, Вејиновић 6,5 (Макар 6,5), Јухик, Вуковић 6,5, Бурсаћ 6,5, Вукић 7, Швељо 6,5, Станковић 6,5, Зорић 6 (Носковић 7).

Већ у 4. минуту гости успели да дођу у вођство.Након напада гостију по левој страни лопта је убачена у шеснаестера домаћих, а Вукић ударцем по земљи са свега неколико метара сместио лопту у мрежу. Минут касније домаћи су изједначили. Након добре акције ЧСК Пиваре лопту је прихватио Поткозарац и са 17 метара лоб ударцем матирао истрчалог голмана Кронића.  Већ у следећем минуту Ивковић је погодио спољни део мреже. У 13. минуту у шеснаестерцу гостију срушен је Поткозарац, а судија Петровић сасвим оправдано показаое на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Тривуновић.

Домаћи су покушали у 33. минуту преко Танасића да увећају  вођство, међутим његов ударац ка голу са 23 метара зауставио је чувар мреже гостију из Пригревице.

Занимљиво је да је у другом полувремено дошло до промене главног судије, уместо Николе Петровића, пиштаљку је преузео четврти судија Марко Гњатовић.

Почетком другог полувремена домаћи фудбалери су имали више од игре, створили неколико прилика али их нису реализовали. Једну од тих шанси пропустио је Танасић у 48. минуту. Његов ударац искоса са леве стране по земљи на крају голман Носковић је избацио лопту у корнер. Александар Носковић унео је доста живости у игру гостију. До краја утакмице гости су покушавали да постигну гол, међутим нису успели.

М. Ђ. Кременовић

Динамо  – Раднички (СМ)  2:2 (0:2)

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 400. Судија:Арсић (Нови Сад)  Стрелци: Арнаутовић у 86. и Недучић у 87. за Динамо, а  Јовановић у 4. ) из пенала) и Глишић у 14. минуту за Раднички. Жути картони: Томић, Војновић, Недучић (Динамо),  Глишић, Јовичић (Раднички).

ДИНАМО: Томић 7, Марковић  6,5, Дашић 7,5, Терзић 8, Недучић 7, Рашић 6,5 (Глигоријевић 7), Јавор 6,5, Вуковић 6,5, Петровић 6,5 (Арнаутовић 7,5), Јуриша 6,5, Војновић 6,5 (Кркобабић 7).

РАДНИЧКИ:Чупић 7,5, Милошевић 6,5, Кочијашевић 7, Петровић 7, Триван 6,5, Павишић 7, Јовановић 7,5 (Банчевић -), Јовичић 6,5, Херцег 7, Јанковић – (Перовић 7), Глишић 7,5.

Фудбалери „брзог воза“ током целог сусрета имали су више од игре и прилике, али гостујући тим из Сремске Митровице био је ближи победи, али на крају је само успео да однесе бод кући.

Прву прилику имао је Јуриша у другом минуту, али је његов шут завршио поред стативе. У следећем нападу гостујући играч Јанковић је био бржи од голмана Томића и  лопту послао према мрежи коју је стигао домаћи играч и спасио погодак, али је судија после судара гостујућег играча и голмана показао на пенал који је сигурно извео Јовановић. Десетак минута касније грешку последње линије тима искористио је Јанковић и упослио усамљеног Глишића коме није било тешко да затресе мрежу Томића.

И у другом полувремену Панчевци су имали инцијативу, али су голове постигли тек у финишу. Када се очекивала победа гостију четири минута пре краја Дашић је прошао по левој страни и упослио на другој стативи Арнаутовића који је затресао мрежу Чупића. Само што су кренули са центра гости су изгубили лопту и после брзе акције Недучић је примио лопту и из окрета успео да погоди супротан угао и донесе бод свом тиму.

Б.Стојковски

Вршац - Црвена звезда 0:1 (0:0)

ВРШАЦ: Градски стадион, гледалаца 300, судија: Мудринић (Б. Паланка), стрелац: Матић у 76. минуту, жути картони: Белић, Глувачевић, Бељин (Вршац), Мастило, Милорадовић, Милић (Ц. Звезда), црвени картон: Станков (Вршац).

ВРШАЦ: Ђулчић 5, Бељин 6,5, Станковић 6 (од 48. Вујевић 6), Стојановић 6, Чукић 6 (од 60. Глувачевић 6), Белић 6,5, Благојевић 6,5, Станков 6, Лазевски 6,5, Марковић 6, Балан 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 7, Пробек 6, Станковић 6, Бељански 6, Ивановић 6,5, Митровић 6,5, Живковић 6, Мастило 6,5 (од 76. Видаковић  -), Матић 7 (од 90. Давидовић -), Милић 6, Милорадовић 6 (од 78. Јовишић -).

Новосађани су срећно славили у Вршцу, постигавши гол без створене шансе, после великог кикса вршачког голмана Ђулчића. Играч одлуке био је Матић, лукаво је украо лопту неодлучном и неодговорном чувару мреже домаћих и пласирао је у празну мрежу.

Вршчани су имали иницијативу у првом полувремену и предност у поседу лопте.

У другом полувремену темпо игре био је јачи, диктирали су га изабраници тренера Радована Радаковића, а у периоду од 55. до 70 минута играло се практично само пред голом Новосађана. Најбољу прилику за Вршчане имао је Белић, топовски је шутирао са 20 метара и погодио пречку. У наредном минуту Белић је продро по левој страни, упутио добар центаршут, Чукић је закаснио за делић секунде. У 73. минуту велика прилика за Вршчане, Белић је проиграо Лазевског, уследио је идеалан центаршут, бомбу Вујевића укротио је одлични Главичанин. У 76. минуту шок за навијаче домаћих. Лазевски је вратио лопту голману Ђулчићу, а његово оклевање са испуцавањем искористио је Матић.       

С. Ж.

Раднички (НП) - Цемент  2:1 (1:0)

НОВА ПАЗОВА: Градски стадион, гледалаца око 250, судија: Николић (Ловћенац), стрелци: Петошевић у 40. и Чепрња у 80. за Раднички, а Ракић у 60. минуту за Цемент. Жути картони: Дујић, Радосављевић, Ивановић, Сарачевић (Раднички), Леђенац,  Скоко, Унгар и Вилотијевић (Цемент), црвени картони: Радосављевић (Раднички)и Ђурко (Цемент).

РАДНИЧКИ: Ђурић 7, Ивановић 7, Николчић 7, Цвијановић 6 (Чепрња 8), Дујић 7, Србијанац 7, Сарачевић 8, Петошевић 8, Радосављевић 7, Стајић 7, (Ђилас-), Шукунда 7 (Шавија 7).

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 6, Пековић 7, Унгар 6, Леђанац 6, Вилотијевић 7, Вујчић 7, Станчетић 6 (Гавриловић-), Гајић 6 (Скоко-), Балетић 6, Ћурко ( Поповић - ), Ракић 7.

Мало је недостајало да контрадикторни судија Данило Николић својим одлука изазове играче. Показао је без разлога осам жутих и два црвена картона.

Први гол је дело продорног Петошевића који је побегао својим чуварима, па је лако надмудрио голмана Ђурикина. Гости су изједначинили након слободног ударца, на одбијену лопту реаговао је Ракић, па голман Радничког није имао прилику да реагује. Раднички је био стално у нападу, гости су се одлучно бранили, али су ипак у 80 минуту дозволили Ћепрњи да главом пребаци истрчалог голмана.

Раднички је поноово поновио организовану и борбену игру, али и овог пута стрелци нису били најприсебнији у неким веома повољнимк приликама. Нова победа окуражила је Новопазовчане у борби за опстанак.   

Ј. Вуковић

Српска лига - Војводина

Раднички (НП) - Цемент      2:1

Динамо  - Раднички (СМ)     2:2

ЧСК Пивара - Братство       2:1

Младост - Хајдук                  1:1

Вршац - Црвена звезда       0:1

Раднички (З) - Дунав           4:3

Недеља

Кабел - Омладинац     (10)

Железничар - Борац   (14.30)

Бачка је слободна

1. Хајдук             17     13     3      1      23:4  42

2. Кабел              17     13     2      2      37:12        41

3. Братство        18     10     5      3      31:19        35 

4. Омладинац     17     11     1      5      21:12        34 

5. Железнич.       17     9      4      4      19:12        31  

6. Динамо            18     7      6      5      21:14        27

7. Радн. (З)         18     6      9      3      20:14        27

8. Радн. (СМ)      18     6      5      7      25:24        23

9. Цемент           18     5      5      8      19:24        20

10. Младост       18     5      5      8      14:27        20

11. Вршац           18     5      4      9      14:19        19

12. Бачка             17     6      1      10     20:26        19

13. Ц. звезда      18     5      3      10     15:23        18

14. Дунав            18     4      5      9      24:33        17

15. Борац            17     4      3      10     20:27        15

16. ЧСК Пивара  18     3      5      10     16:30        14

17. Радн. (НП)    18     3      4      11     12:31        13

У следећем колу (23. и 24. марта у 15) састаће се: Цемент - Кабел, Омладинац - Железничар, Борац - Раднички (З), Дунав - Вршац, Бачка  - Младост, Хајдук - ЧСК Пивара, Братство  - Динамо, Раднички (СМ) - Раднички (НП),  Црвена звезда је слободна.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести