Српска лига Војводина: Бечејци јесењи прваци

Бечеј – Младост 4:1 (2:1)
mladen kovacevic (becej)
Фото: Младен Ковачевић (Бечеј) у дуелу са играчима Младости, фото: Дневник

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе, гледалаца: 250. Судија: Зељковић (Црвенка). Стрелци: Ковачевић у 10. 47. и 64, Ђуричин у 12. за Бечеј, а Ковачевић у 40. минуту за Младост. Жути картони: Воргучин (ОФК Бечеј), Дабижљевић (Младост).

БЕЧЕЈ: Живков 7, Воргучин 7, Јанковић 6 ( од 46. Михалец 7), Томчић 8, Станојев 8, Краговић 7, Рахић 7, Мирков 7, Ковачевић 9 (од 65. Ћулум -), Ђуричин – (од 20. Васин 8), Алексић 7. 

МЛАДОСТ: Родић 6, Патковић 6, Тривуновић 6, Ивановић 6, Ђукић 6, Ковачевић 7, Стошић 6 (од 60. Ђокић 6), Дабижљевић 7, Марић 5, Дринић 6, Паповић 6.

Момци са Тисе су се опростили од навијача победом, која им је коло пре краја полусезоне донела титулу јесењег првака. Последња овогодишња утакмица Бечејаца пред својим навијачима имала је, поред такмичарског, и хуманитарни карактер, јер је сав приход од продатих улазница уплаћен у фонд за лечење две суграђанке, Марине Ковачев и Настасје Недимовић.

Гости су били први у прилици да поведу, јер је у осмом минуту, после прекршаја Јанковића на Марићу, досуђена најстрожа казна у њихову корист. Међутим, Марић је са беле тачке шутирао крај десне стативе. Казна је стигла већ у следећем нападу домаћина. Алексић је с леве стране крај истрчалог голмана проиграо Младена Ковачевића, који је лопту с лакоћом убацио у мрежу. У 12. минуту на семафору је било већ 2:0, јер се Огњен Ђуричин пробио по десној страни и кад је ушао у казнени простор послао је у супротан угао лопту, која се од стативе одбила у мрежу. На жалост, Ђуричин се убрзо повредио и морао је да напусти терен. До одласка на одмор млади Коста Алексић је, чак, четири пута био у изгледним приликама, али га лопта ниједанпут није послушала. У самом финишу првог дела утакмице капитен гостију Милан Ковачевић је прихватио лопту на ивици казненог простора и прецизним шутем погодио десни доњи угао.

Само што је почео наставак, Младен Ковачевић је прихватио лопту на левом боку, повукао је неколико корака удесно и онда изванредним шутем погодио супротан угао. Ипак, право мајсторство Ковачевић је показао у 64. минуту. Прво је Намања Васин изврсно прошао по десној страни и центрирао у срце казеног простора Јарачана, где је Младен Ковачевић примио лопту, варком избацио ривала и изборио се за изгледну позоцију, а онда прецизним шутен постигао трећи гол на утакмици.

В. Јанков  

Раднички (З) - Дунав 2:0 (1:0)

ЗРЕЊАНИН: Стадион крај Скробаре, гледалаца око 200, судија: М. Гњатовић (Нови Сад), стрелци: Јаворац у 44. (аутогол) и Миливојев у 78. минуту (из пенала). Жути картони: Крстинић, Радосављевић (Раднички), Милинковић, Перовић, Миросављевић (Дунав).

РАДНИЧКИ: Радовић 7, Грбић 7, Јованов 7, Крстинић 7 (Шенић), Радосављевић 8 (Мастило), Миливојев 8, Ковачевић 7, Киш 7, Дучић 7, Кнежевић 7, Шаренац 7 (Закић 7).

ДУНАВ: Ранђеловић 6, Миличковић 6, Поповић 5, Деспотовић 6, Божиновић 6 (Шавија 6), Перовић 6, Глувачевић 6, Ничетић 6 (Миросављевић), Јакшић 6, Павловић 6, Суботић 6, Јаворац 6.

Зрењанинци су у последњој утакмици пред својим гледаоцима забележили победу над организованом екипом Дунава. Прву прилику на мечу имао је домаћи тим у 10. минуту када је Радосављевић шутирао са десетак метара, а неко од дефанзиваца гостију са гол линије избио лопту. У 34. минуту Јакшић је шутирао, голман Радовић одбио лопту а  Кнежевић је лопту избацио у корнер.

У 44. минуту тим тренера Кандића постигао је погодак, после дуге лопте Миливојева, главом је Ковачевић послао лопту ка голу, а неспретно је реаговао Јаворац који је главом спровео у сопствену мрежу. Само минут касније домаћи нападач Крстинић је имао шансу, шутирао је искоса са десне стране али је голман Ранђеловић одбранио. У другом полувремену забележили смо  шут Миливојева.

Нову шансу и то стопроцентну после одличног паса Миливојева пропустио је Шаренац који је изашао сам пред голмана Ранђеловића али шутирао поред гола. Тачку на утакмицу ставио је Миливојев у 78. минуту. После ударца Закића руком је играо гостујући играч Величковић у свом шеснаестерцу, а сигуран са беле тачке био је искусни Миливојев и донео тријумф Зрењанинцима.

Н. Јоњев

Оџаци - Борац 1:2 (0:2)

ОЏАЦИ: Градски стадион, гледалаца 100, судија: Д. Калафат (Нови Сад), стрелци: Галић у 82. за Оџаке, а Смајлагић у 32. и А. Шушњар у 44. минуту за Борац. Жути картони: Бабић (Оџаци), Вуковић (Борац).

ОЏАЦИ: Ићитовић 7, Бортник 6, Бабић 6 (Пронек 6), Адамовић 6, Матијашевић 7, Галић 7, Ђоровић 6, Ивеља 6 (Славуљица 7), Костић 6 (Балетић 6), Зоговић 6, Веселиновић 8.

БОРАЦ: Козловачки 7, Вуковић 7, М. Шушњар 7, Петровић 7, Самарџић 7, Барошевчић 7 (Гошић), Смајлагић 7, Миловац 8, Чигоја 7 (Бабин 6), А. Шушњар 8, Јефтић 7 (Тројановић 6).

Тим Борца из Сакула је уз доста среће стигао до победе против врло добре екипе Оџака. У првих пола сата игре виђена је равноправна борба обе екипе које су пропустиле да реализују по неколико повољних прилика. У 32. минуту спорни моменат на мечу. Наиме, домаћи фудбалери су рекламирали офсајд позицију (помоћни судија је подигао заставицу). Међутим, акција се наставила и Смајлагић је погодио  небрањени део мреже голмана Ићитовића, који је заједно са својим саиграчима стао након сигнализације помоћника. Међутим, главни арбитар је показао на центар. Уследели су протести домаћих фудбалера и након неколико минута утакмица је настављена.

Пред крај првог полувремена у 44. минуту расположени нападач гостију Александар Шушњар након центаршута са десне стране са десетак метара приморао је голмана Ићитовића да још једном вади лопту из мреже. Гостујући тим је много лакше него што је очекивао стигао до два гола предности.

Наставак меча у потпуности је припао домаћим фудбалерима. Прву прилику имао је робусни Матијашевић у 61. минуту, када је сам кренуо ка противничком голу и шутирао право у голмана Козловачког. Два минута касније Галић је из изгледне позиције шутирао поред гола.

Теренску иницијативу фудбалери Оџака су крунисали у 82. минуту када је најбољи појединац домаћих Младен Веселиновић одлично центрирао с леве стране, а Галић је са два метра главом пистигао погодак. Могли су домаћи до изједначења преко Веселиновића у 87. минуту који је за корак био спорији од голмана Борца Козловачког који је клизећим стартом спречио погодак.       

С. Јовин

Омладинац-Раднички (Ш) 4:0 (3:0)

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 150, судија  Јекнић (Палић). Стрелци: Рогановић у 7, Лежаић у 13, Марко Живановић у 18.и Лабовић у 89.минуту.

ОМЛАДИНАЦ: Јагодиућ -, Рогановић 8, Миодраговић 8 (Михајловић 7), Петронијевић 8, Марко Живановић 8, Бркић 8,. Гајић 8 (Иветић 7), Лежаић 8 (Зоговић 7), Лабовић 8, Спасић 8, Радојчић 8.

РАДНИЧКИ: Митровић 6, Чалић 7, Кочијашевић 7, Драча 6, Јевтић 7, Гардић 6, Видовић 7, Бојанић 6, Манојловић 7, Дмитровић 6, Милеуснић 6.

Заслужили су, Новобановчани, да и прво полувреме реше у своју корист, са много већим резултатом.Постигли су три гола до 18.минута, а потом су промашили бар још четири, повољне прилике.И, у наставку, домаћини, су стално, нападали, стварали, прилике, а гости као да су били само посматрачи. И, на крају Лабовић, постигао још, један гол за коначних 4:0. 

Б. Р.

БачкаЖелезничар 1:1 (0:1)

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомбрске капије, гледалаца: око 100. Судија: Петровић (Шајкаш). Стрелци: Золнајић у 67. (из пенала) за Бачку,  а Јанићевић у 42. минуту за Железничар. Жути картони: Медић (Бачка), Јанићевић, Целин (Железничар).

БАЧКА:  Габрић 6, Ђуровић 6, Киш 7, Томовић 6 (Златковић 7), Симић 6, Золнајић 7, Тумбас 6, Крмар 6, Нађ 7 (Орчић –), Медић 6 (Шијачић –), Бурсаћ 7.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Николовски 7, Ђорђевић 6, Текијашки 7, Спасковски 6 (Савков  6), Јанићевић 7, Стајчић (Целин 6), Костић 6, Шобот 6 (Томашевић –), Јовановић 7, Ковачевић 7, Аничић 6.

Почетак сусрета протекао је у испитивању снага, а прву прилику имао је а. Крмар који је прошао по левој страни, стигао до казненог простора и уместо да упосли саиграча упутио је ударац и погодио голмана Николовског. На другој страни покушао је Јанићевић , његов шут одбранио је Габрић и лопту послао у корнер.  Водила се велика борба. Оба тима су тежила да што пре постигну гол. У самом финишу првог дела  гости су своју намеру и остварили. Милош Јанићевић је затресао мрежу Суботичана.

Наставак сусрета донео је бољу игру домаћег тима који је све чешће био у прилици да изједначи. После пропуштених шанси коначно су Суботичани поравнали резултат. Златковић је био у продору, Целин га је оборио у казненом простору,  а судија показао на белу тачку. Сигуран са 11 метара био је Золнајић.

Дало је то крила Бачкој која је до краја утакмице била боља, али голова није било.        

С. Ст.

Братство - Раднички (СМ) 3:2 (2:1)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион „Горан Несланица Клипа„, гледалаца 150, судија: Јањуш (Панчево), стрелци: Носковић у 25. Стаменковић у 45. и 60. за Братство, Ристић у 12. Драгојевић у 87. минуту за Раднички. Жути картони: Качар, Скорупан (Раднички).

БРАТСТВО: Студен 6, Ивановић 7, Владетић 8, Носковић 8 (Макар), Поповић 7, Вуковић 8, Стаменковић 8, Бурсаћ 7 (Личевић), Сремчевић 7, Швељо 7 (Човин), Станковић 7.

РАДНИЧКИ: Шивољицки 5, Вукмир 6, Закић 6, Качар 6, Ловрић 7, Вулетић 7, Ристић 7 (Драгојевић 7), Наглић 7, Херцег 7 (Симић), Скорупан 7 (Жегарац), Савић 7.

Гости су повели у 12. минуту након што је Ристић примио лопту и прецизним ударцем погодио мрежу. Пригревчани су појачали темпо а изједначење је стигло у 25. минуту. Вуковић је извео корнер, а Носковић је послао лопту ка мрежу. Несигурни Сивуљицки је имао лопту у руци која се измигољила и завршила у мрежу. Стаменковић је у 45. минуту дове Пригревичане у вођство, али заслуге припадају Вуковићу који је снажно шутирао, голман гостију одбио лопту до Вуковића, који је преварио  неколико играча гостију и  несебично упослио Стаменквоића који је погодио мрежу.

У 60. минту Станкменковић је повисио предност Пригревчана. И када се очекивало да ће уткамица бити приведена крају, Студен је направио грешку, додао лопту Драгојевићу у овај послао у небрањени део гола.       

Ј. Бањац

Цемент - Раднички (НП) 2:0 (1:0)

БЕОЧИН: Стадион Цемента, гледалац 250, судија: Делибашић (Врбас), стрелци: Гајић у 32. Секулић у 56. минуту. Жути картони: Лончар (Цемент), Маркшић, Зорић (Раднички).

ЦЕМЕНТ: Ромић 8, Пековић 7 (Гајин), Секулић 8, Лончар 8, Којчић 8, Илић 7, Милетић 8, Крстић 7 (Тепић), Велемир 9, Павловић 8, Гајић 8 (Трипић).

РАДНИЧКИ: Трифуновић 7, Лалић 7, Золатовић 7, Здравковић 7, Цвјетиновић 7, Рауковић 7, Лазић 6 (Шукунда 6), Маркшић 6, Свиленовић 6, Рајак 7, Травица 6 (Чепрња 6).

Одлична фудбалска представа крај Цементаре. Фудбалери Цемента су знали шта желе и шта могу, послушали су савете тренера Милошевића, па резултат није изостао. На почетку се играло опрезно, а онда су Беочинци заигралуи  нешто агресивније и у 32. минуту повели преко Гајића после  лепе акције.

У другом делу гости су кратко имали иницијативу. У финишу утакмице Цементаши су доминирали и постигли још један погодак, а стрелац  је био Секулић после лепе и брзе акције.

Када се све сабере заслужена победа Беочинаца,  а гости су оставили добар утисак, а публика је обе екипе испратила аплаузом.

Б. Старчевић

ДинамоЦрвена звезда  0:0

ПАНЧЕВО: Градски стадион, гледалаца: 300. Судија: Бикић (Зрењанин). Жути картони:  Војновић, Чановић, Величковић (Динамо),  Ђурић, Балабановић, Главичанин (Црвена звезда).

ДИНАМО: Чановић 8, Војновић 7, Величковић 7,  Дашић 7, Ђокић 6 (Петровић -) Недучић 7, Јованић 6, Рашић 6, Јанковић 7, Стојановски 7, Кукољ 6 (Арбутина 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 8, Ђурић 7, Јанковић 6, Игњић 7, Илић 7, Рађен 6, Поповић 6 (Дујковић 7), Црнојачки 7 (Иванковић -), Балабановић 7, Милић 7 (Новичевић-), Соковић 7.

Фудбалери „брзог воза” нису успели да остваре десету узастопну победу у првенству, иако су од првог минута имали су инцијативу док су гости из Новог Сада током целог сусрета бранили са десеторицом играча. Домаћи фудбалери нису поново примили гол и сада мрежа голмана Чановића мирује пуних 900 минута. Прву прилику домаћи фудбалери имали су у седмом  минуту када је после шута Јанковића, на одбијену лопту од голмана Главичанина Стојановски слабо реаоговао.

Десетак минута касније изгледна прилика за домаћи тим Стојановски до Кукоља који са два метра лопту шутира у спољни део мреже Новосађана. У 25. минуту Ђокић је са дестак метара шутирао у гостујућег голмана. Само два минута касније после доброг изведеног слободног ударца Јанковића голман Главичанин је одбио лопту на страну и после нове гужве стигла до Стојановског који је са ивице шеснаестерца погодио мрежу. Главни судија је показао на центар , али је у међувремену помоћник подигао заставицу и позвао главог судију  па је погодак је поништен.

У последњем минуту првог полувремена Ђокић је пропусти прилику када је лопта прошла испод ногу пред голом гостију.

После одмора гости су се оријентисали на чувању свог гола и контранападима покушавали да изненаде домаћине и у 56. минуту имали су прилику преко Балабановића, али је Чановић сјајно реаговао. Прилике за домаћи тим пропустили су Арбутина у 67 минути када је главом тукао поред стативе. Осам минута пре краја две прилике. Прво Стојановски са пет метара у голмана Главичанина који избио лопту у корнер, а из корнера Арбутина је главом погодио пречку Новосађана који су на крају успели да освоје бод. 

Б. Стојковски

ПРИГРЕВИЦА: Братство - Раднички (СМ)         3:2 (2:1)

СУБОТИЦА: Бачка - Железничар                       1:1 (0:1)

ЗРЕЊАНИН: Раднички -  Дунав                          2:0 (1:0)

НОВИ БАНОВЦИ: Омладинац - Раднички (Ш)   4:0 (3:0)

БЕОЧИН: Цемент -  Раднички (НП)                     2:0 (1:0)

ОЏАЦИ:  Оџаци - Борац                                       1:2 (0:2)

БЕЧЕЈ: Бечеј - Младост (БЈ)                                4:1 (2:1)

ПАНЧЕВО: Динамо - Црвена звезда                    0:0 (2:1)

  1. Бечеј                  14    13     0      1      46:8  39 

2. Динамо                14    10     1      3      23:5  31 

3. Омладинац         14     9      2      3      25:15        29   

4. Цемент                14     9     1      4      25:17        28 

5.  Борац                 14     8      3      3      22:14        27 

6. Братство             14     8      2      4      25:11        26   

7. Радн.  (З)            14  8     0      6      22:18        24   

8. Железничар       14     6      2      6      15:13        20  

9. Оџаци (-3)           14     7      1      6      18:20        19

10. Младост (БЈ)    14     5     4      5      20:23        19

11. Радн. (НП)        14     6      1      7      17:20        19

12. Ц. звезда          14     3      3      8      16:28        12

13. Дунав                14     2      3      9      15:27        9

14. Бачка                14     1      5      8      12:25        8

15. Рад. (Ш)            14     2      0      12     11:46        6

16. Рад. (СМ)          14     0      2      12     7:26  2

У следећем колу (25. и 26. новембра у 13)састају се: Црвена звезда - Братство, Младост(БЈ) - Динамо, Борац - Бечеј, Раднички (НП) - Оџаци, Раднички (Ш) - Цемент, Дунав - Омладинац, Железничар - Раднички (З), Раднички (СМ) - Бачка.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести