Српска лига Војводина: Јарачанима доста пет минута

​​​​​​​Младост (БЈ) – ОФК Вршац 2:0 (0:0)
darko maric jarak
Фото: Дарко Марић је био најбољи актер утакмице у Бачком Јарку, фото: М. Менићанин

БАЧКИ ЈАРАК: Спортски центар Ливадица, гледалаца: 150, судија: Јекнић (Палић), стрелци: Марић у 77. и Паповић у 83. минуту, жути картони: Ивановић (Младост), Божић, Жерађанин (ОФК Вршац).

МЛАДОСТ: Рајић 7, Томић 6,5, Вујовић 6,5 (од 64. Васић - ), Кочиш 7,5, Тодоровић 7, Ивановић 7,5, Паповић 8, Гојковић 7, Марић 8, С. Ковачевић 6,5 (од 46. Стојисављевић 6,5), Стојшић 7,5 (од 90. М. Ковачевић - ).

ОФК ВРШАЦ: Ђулчић 6,5, Б. Благојевић 6,5 (од 68. Чукић - ), Петрић 7, С. Благојевић 6,5, Жерађанин 7, Божић 6,5, Белић 7, Мандић 7, Станков 6,5, Лазевски 6,5, Марковић 7. Динамичан меч на Ливадици окончан је заслуженом победом фудбалера Младости. У финишу, за пет минута, постигли су два гола и решили ребус пред голом гостију. Вршчани су бацили у ветар и пети пенал ове јесени, па нису боље могли ни да прођу. Саша Благојевић је у 39. минуту преузео одговорност, али лопту је послао два метра поред стативе. Претходно је десни бек Томић непрописно зауставио Божића.          

Гости ће жалити и за шансом Жерађанина, изашао је испред капитена Рајића, али искусни голман домаћина је одлично затворио угао. У 48. минуту сударили су се голман Ђулчић и штопер Петрић, па је Паповић убацио лопту у празну мрежу. На опште изненађење, судија Јекнић је досудио прекршај над голманом. Јарачани нису клонули духом, наставили су да траже пукотину у одбрани гостију и то им се исплатило у режији најбољег стрелца. Запажени Немања Стојшић је распалио по лопти, голман Ђулчић није успео да је укроти, па је голгетер Дарко Марић, са линије, лако завршио посао – 1:0. Пет минута касније виђена је најлепша акција на утакмици. Иван Кочиш, иако окренут леђима, асистирао је Бошку Паповићу, а расположени офанзивац плаво-белих је приземним ударцем послао лопту у даљи угао.

М. Менићанин

ЧСК Пивара - Раднички (ЗР) 1:1 (0:1)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца 150, судија: С. Матић (Нови Сад), стрелци: Рачић у 90. (из пенала) за ЧСК Пивару, а Миливојев у 16. минуту (из пенала) за Раднички. Жути картони: Студен, Зељковић, Мршић (ЧСК Пивара), Закић, Руњевац (Раднички).

ЧСК ПИВАРА: Студен 6, Зељковић 6,5, Мршић 7, Балиновић 6,5, Јованић 7,5, Јовић 7, Лешков 6,5 (Шљиванчанин), Загорчић 6 (Танасић 6,5), Вујошевић 6 (Рачић 6), Дуњић-Топлица 6,5, Станић 6,5.

РАДНИЧКИ: Ђурић 7, Милин 7,5, Бјелица 6,5, Грбић 6,5, Јованов 7,5, Киш 6 (Лисичић-Вуковић), Миливојев 7,5, Ковачевић 6 (Крстинић 6,5), Вукеља 7, Руњевац 6,5, Закић 6,5 (Јефтић).

Гости су дошли у вођство у 16. минуту,у шеснаестерцу домаћих срушен је Миливојев, па је судија Матић показао на белу тачку. Сигуран извођач казненог ударца био је Миливојев. Домаћи фудбалери су у 37. минуту преко Јованића, али он није био довољно прцизан

. У друго полувремену домаћи су заиграли офанзивније, Зељковић је у 54. минуту из слободног ударца шутирао у угао, али није било резултата. Најзапаженији у екипи домаћих Јованић покушао је у 81. минуту да поравна резултат и није успео. Једну од најизгледнијих прилика имао је Танасић у 83. минуту, међутим, његов шут са око 17 метара није био прецизан. У 90. минуту у казненом простору Зрењанинаца срушен је Дуњић-Топлица, судија Матић је показао на белу тачку, Рачић је извео казнени ударац, лопта је погодила стативу и одбила се у мрежи за коначних 1:1.

М. Ђ. Кременовић

Хајдук 1912 – Дунав 3:0 (2:0)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 200. Судија: Бикић ( Зрењанин). Стрелци: Бабовић у 9. Јованић у 40. и Ивковић у 76. минуту. Жути картони: Милутиновић ( Дунав).

ХАЈДУК 1912: Браћ -, Бабић 7, Томовић 8, Ивеља 7, Бабовић 7 ( од 63. Крстановић 7), Давидов 8, Јованић 7 (од 65. Ивковић 7), Јухик 7 ( од 46. Илић 7), Мијић 9, Којчић 7 и Рајковача 7.

ДУНАВ: Јефтић 8, Антић 6, Дошен 7, Јакшић 6, Јагорац 6 ( од 55. Милутиновић 6), Миросављевић 6, Дрча 6, Ћурко 6 ( од 46.Рауковић 6), Спасић 6 ( од 42. Пањак 6), Ратковић 7 и Лазић 6.

Домаћи фудбалери су у свим сегментима надиграли госте из Старих Бановаца и остарили девету првенствену победу. У 9. минуту најбољи играч сусрета Душан Мијић је упутио центаршут, на другој стативи лопту је захвата Јованић, она се одбила од  Антића, а млади Бабовић је са пар метара сместио у мрежу за вођство од 1:0. Уследила је потом игра без неких изгледнијих прилика, да би у финишу првог полувремена, у 40. минуту, одличну акцију домаћих завршио Јованић за 2:0.

У другом полувремену домаћин је опет доминирао и само у првих десетак  минута наставка Лука Јованић је имао три стопостотне прилике, али је сва три пута голман Јефтић из тих дуела излазио као победник. Тачку на сусрет је ставио голом yокер тренера Ивановића Радован Ивковић.

Ђ. Бојанић

Бачка 1901 - Црвена звезда 1:0 (1:0)

СУБОТИЦА: Стадион крај Сомборске капије, гледалаца 200, судија: Ранисавић (Сремска Митровица). Стрелац: Крмар у 39. минуту.  Жути картони: Крмар, Симић (Бачка 1901), Игњић, Рајковић (Црвена звезда). Црвени картон: Лазовић у 58. минуту (Црвена звезда).

БАЧКА 1901: Јовић 8, Киш 8, Масалушић 8, Орчић 7,5, Симић 7,5, Шормаз 7,5, Тумбас 8, Матијевић 7 (Медић), Крмар 8, Лазић 7 (Лукић 7), Манојловић (Вишњић 7).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кнежевић 7, Бубњевић (Стајић 6,5), Рацковић 7, Лазовић 7,5, Рађен 7, Костић 7, Игњић 7, Бањевић 6,5 (Рајковић 6,5), Стојицев 6,5, Милић 7, Илијин 7 (Матић).

Нови тренер Бачке Саво Павићевић дебитовао је на клупи победом, на игралишту крај Соборске капије савладана је Црвена звезда.Домаћин је  од почетка наметнуо свој ритам, стваорио је некилико лепих прилика, али без реализације до 39. минута када је Миливој е Крмар преварио неколико играча и лепим шутем савладао голмана Кнежевића. Гости су у наставку заигрли много боље,али су у 58. минуту остали са играчем мање пошто је Лазовић због другог жутог картона морао у свлачионицу. Домаћину је то олакшало да сачува минималну предност у чему је и успео, мада је у надокнади времена имао лепу прилику да дуплира предност.

С. Стојиљковић

Динамо 1945 – Железничар 1:0 (0:0)

ПАНЧЕВО: Градски стадион, гледалаца: 1200. Судија:Зорић (Клек),  стрелац Стојановски у 52 минути. Жути картони: Стојановић, Јавор, Стојановски, Недучић (Динамо 1945), Трипковић, Ковачевић, Шалипуровић (Железничар).

ДИНАМО 1945: Чановић 7, Марковић  7, Дашић 7, Средојевић 7, Недучић 7, Кркобабић 7 (Рашић 7), Стојановски 8, Јавор 7 (Арбутина -), Јованчић 7,5, Стојановић 7,  Петровић 7.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Николовски 7,5,  А.Павловић 7, Спасковски 7,5 (Савков 7), Аничић 7, Трипковић 7, Лукић 7 (Шалипуровић 7), Симоновић 7, Шобат  7, Ковачевић 7, Радисављевић  7 (Сарајлин -), Ђорђевић 7.

Пред пуним трибинама,  у градском дербију виђена је квалитетна утакмица са пуно дуела у којој су фудбалери Динама имали више лопту у поседу, али су гости зналачки чували простор и нису дозволили да се озбиљније угрози гол Николовског. Прву прилику за домаћине имао је у 15 минуту млади Јавор када је са седам метара  погодио стативу. До одласка на одмор домаћи фудбалери створили су још неколико изгледних прилика,погодили су и пречку, док су гости преко Спасковског били у шанси.  У другом полувремену иста слика на терену, гости се се бранили и из контранапада покушавали да дођу до гола Чановића. У 52. минуту Стојановски је  шутирао поред Николовског, лопта је погодила стативу и шетала се по линији до друге стативе,гостујући играч Аничић ју је избацио у поље, али је помоћни судија Невен Зекоња показао да је гол што је главни судија прихватио. Настала је неописива гужва и протести комплетне клупе Железничара  у којој су неколико играча добили картоне и остала је сумња да ли је лопта прешла гол линију. Од тог минута гости су се отворили и створили неколико прилика, а  најбоље су имали Спасковски и Трипковић. У последњем минуту Јованчић је могао да удвостручи предност домаћина, када је после контре са десетак метара шутирао, а Николовски сјајно одбранио. 

Б. Стојковски

Братство - Борац 1:0 (0:0)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион “Горан Несванулица Клипи”, гледалаца око 150, судија: Калапат (Нови Сад), стрелац: Стамековић у 48. минуту.

БРАТСТВО: Ићитовић, Леђанац 6,5, Савановић 7, Вејновић 7 (Сремчевић 7), Вуковић 7, Бајчев 7, Нешковић 6 (Србијанац 7), Бурсаћ 7, Никић 7, Станковић 7, Стаменковић 7 (Макар).

БОРАЦ: Ћурувија 6 (Бабин 6,5), Салаковић 6, Баровшчевић 6, Кнежић 6, Лазић 6, Цветковић 6,5, Ђукановић 6,5, Косовић 6,5, Јовановић 6, Вукасовић 6 (А. Дивљачки), Туркаљ 6.

И поред тоталне доминације у првом полувремену домаћи фудбалери нису успели ни једном да затресу мрежу солидног голмана Борца. Али,  у првом напада у другом полувремену Стаменковић је донео предност домаћину. Корнер је извео капитен Вуковић, Стаменковић се извио, главом захватио лопту и сместио је иза леђа немоћног Ћурувије.

До краја сусрета гости су се бранили, а Пригревчани пропустили још неколико шанси,а Савановић је у 52. и 85. минуту имао стопостотне прилике.

Ј. Бањац

Раднички (СМ) - Омладинац 0:2 (0:0)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 250, судија Бачановић (Сомбор).Стрелци: Мојсиловић у 72.и Хаска у 74. минуту.Жути картони: Томац, Ромић, Yибрић, Триван, Вуковић, Перовић (Раднички), Мојсиловић, Рогановић(Омладинац).

РАДНИЧКИ: Ромић 7, Томац 7, Несторвић 6, Петровић 6, Џибрић 7, Триван 7, Павишић 7, Херцег 6 (Јанковић 6) Ковачић 6 (Илић 6), Вуковић 9, Перовић 7.

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Иветић 7, Рогановић 7, Пуљиз 7 (Ранђић 7), Мојсиловић 7 (Спасић), Живковић 7, Бићанин 7, Лежаић 7, Шашић 7 (Радовић 7), Радојчић 7.

Близу 300 гледалаца посматрало је добра утакмица, уз спортско навијање и одлично суђење.Гости су у првом полувремену имали доста већи посед лопте, у одбрани су били чврсти и борбени, али су праву шансу имали домаћини.Перовић је шутирао са 16 метара и лопта је завршила на пречки.

У наставку домаћини су кренули много ангажованије, а голман гостију Јагодић има је пуне руке посла.Искусни гости чекали су тренутак када ће домаћа одбрана да погреши и дочекала је.Два пута домаћини нису избили лопту испред свог гола што су искористили Мојсиловић и Хаска и Омладинцу донели заслужену победу.

Б. Рокнић

СРПСКА ЛИГА - ВОЈВОДИНА

Србобран - Цемент                     3:0

Младост - Вршац                        2:0

ЧСК Пивара - Раднички (Зр)      1:1

Динамо  - Железничар                1:0

Раднички (НП) - Кабел                 0:3

Раднички (СМ) - Омладинац       0:2

Братство - Борац                         1:0

Хајдук - Дунав                              3:0

Бачка - Црвена звезда      1:0  

1. Хајдук                    11     9      2      0      17:1  29   

2. Омладинац          11     8      1      1      15:4  28    

3. Кабел                   11     8      2      1        26:8  27    

4. Братство              11     8      1      2      22:13        25    

5. Раднички (З)         11        4      7      0      10:3  19    

6. Железничар          11     5      2      4      9:8    17    

7. Динамо                 11     5      2      4      12:8  17    

8. Вршац                  11     5      1      5      12:10        16    

9. Младост               11     5      0      6      10:17        15

10. Раднич. (СМ)      11     3      3      5      13:15        12

11. Цр. звезда            11     3      3      5      12:14        12

12. Дунав                    11     3      3      5      11:15        12

13. Србобран             11     3      3      5      8:14  12

14. Борац                   11     3      2      6      13:14        11

15. Бачка                   11     3      1      7      10:16        10

16. Цемент                11     2      2      7      7:16  8

17. ЧСК Пивара        11     1      2      8      8:20  5

18. Раднич (НП)        11     0      3      8      3:22  3

У следећем колу (20. и 21. октобра у 15) састају се: Цемент - Црвена звезда, Дунав - Бачка, Борац - Хајдук, Омладинац - Браство, Кабел - Раднички (СМ), Железничар - Раднички (НП), Раднички (Зр) - Динамо, Вршац - ЧСК Пивара, Србобран - Младост.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести