СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА Кабел прескочио и Јарак

НОВИ САД: Новосадски ФК Кабел чврсто држи прво место на табели у Српској лиги - Група Војводина. То је потврдио и јучерашњом победом над Младости у Бачком Јарку.
Kabel/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/Јесенас се крај Штранда играо сјајан фудбал

Младост - Кабел 2:3 (1:3)

БАЧКИ ЈАРАК: Игралиште Младости, гледалаца 150, судија: Калафат (Нови Сад). Стрелци: Марић у 15. и Паповић у 60. (из пенала) за Младост, а Караћ у 27. Клаић у 34. и Петровић у 36. минуту за Кабел.

МЛАДОСТ: Лолић 6, Томић 6, Врбачки 6, Лалић 7, Стеванчевић 7 (Малетић 7), Тривуновић 7, Ковачевић 7, Стојановић 7, Марић 7,5 (Поповић), Нинковић 7, Паповић 7,5.

КАБЕЛ: Пилиповић 7, Вучковић 7 (Лончар 7), Миљевић 7, Пантелић 7 (С. Илић 7), Г. Илић 7 (В. Илић 7), Богданић 7, Караћ 8, Кнежевић 7,5, Клаић 7,5, Остојић 7, Петровић 7,5.

Лидер је успео против неугодне екипе Младости да укњижи нову победу. Одлично су домаћи отворили меч и у 15. минуту преко искусног Дарка Марића дошли су до предности. Прихватио је лукави стрелац лопту на двадесетак метара од гола и лепим лоб ударцем погодио горњи угао  голмана Пилиповића. Близу изједначења за госте био је Кнежевић, али је његов ударац прохујао крај стативе. Да је прави мајстор за извођење слободних удараца показао је Зоран Караћ. На неких 18 метара од гола непрописно је заустављен Петровић, а Караћ је прецизним ударцем савладао скамењеног голмана Лолића погодивши сам угао.

Из најлепше акције на утакмици у којој су учествовали Караћ и Петровић, Кабеловци су дошли до потпуно резултатског преокрета уз стрелца Филипа Клајића. Два минута касније Стефан Петровић је приземним ударцем удвостручио предност. У наставку је након дуплог паса са Паповићем у казнени простор утрчао Дарко Марић. Бацио се голман Пилиповић, руком је закачио Марића, а одлични судија Дино Калафат показао је на белу тачку. Сигуран реализатор са “креча” био је Бошко Паповић. Међутим, Јарачани нису имали снаге да изједначе.     М. Поповић

Раднички (НП) - Дунав (СБ) 2:2 (2:1)

НОВА ПАЗОВА: Градски стадион, гледалаца око 500, судија Матић (Нови Сад), стрелци: Петошевић у 20. и Ђилас у 38. за Раднички, а Рудан у 2. и Страхиња Лазић у 71. минуту за Дунав. Жути картони: Ђурић, Сарачевић Цвјетиновић (Раднички, а С. Лазић (Дунав).

РАДНИЧКИ: Ђурић 6, Чепрња 6, Ивановић 6, Цвјетиновић 6)Ремић-), Ђилас 6,5. Радман 6,5 (Стајић -), Шавија 6,5, Сарачевић 6, Рнић 6, Петошевић 7, Шукунда 6.

ДУНАВ: Вукмировић 7, Антић 6,5, Милићевић 6,5. Јаворац 7, Миросављевић 6, Јакђић 6, Комазец 6,5, С. Лазић 7 (Б. Лазић-), Рудан 7, Гуџић 6, Матић 6.

Комшијски дерби екипа са дна табеле које се боре за опстанак, протекао је у борбеној и коректној игри. Само је победа једној од екипа повећавала шансе за опстанак, а реми је можда обе екипе припремио за испадање. Додуше, Дунав још има шансе, али Радничком су изгледа дани одбројани у Српској лиги после више од 20 година успешног играња. Гости су били енергичнији и већ у 2. минуту Рудан главом је постигао гол, након убацивања лопте са леве корнер линије. Раднички је изједначио након успешног продора Шавије. 

Борба се распламсала, па Раднички у 38 минуту долази до вођства. Високу лопту Петошевић је спустио пред Ђиласа, који неометан погодио мрежу.

Друго полувреме припало је Дунаву. Најпре Комазец бежи својим чуварима, али истрчава Ђурић и падом у ноге спречио сигуран погодак. Голман Радничког у 66 минуту непотребно је срушио једног од нападача Дунава. Рудан је извео најстрожу казну млако, па је Ђурић успео лопту даизбије у корнер. Накратко потом нова акција Старобановчана, лопта пролази поред више играча Радничког, дочекује је С. Лазић и неометано шаље у мрежу. Нова шанса за Дунав, Милићевић у 90 минуту погађа пречку.

Ј. Вуковић -  М. Паприца

Хајдук - Цемент 4:2 (1:1)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 300. Судија: Петровић (Шајкаш). Стрелци: Зличић у 17, Којчић у 47, Давидов у 80. ( из пенала) и Стоицев у 87. за Хајдук, а Вујошевић у 38. и Згоњанин у 53. минуту за Цемент. Жути картони: Гргић (Хајдук), а Павловић, Згоњанин и Марјановић (Цемент).

ХАЈДУК: Ивић 7, Миличковић 7 ( од 78. Црнојачки), Бабић 7, Тутњевић 7, Зличић 7 ( од 63. Крстановић 7), Гргић 7, Видаковић 7, Давидов 8, Јованић 7 ( од 73. Стоицев 7), Јелић 7 и Којчић 8.

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 6, Бајић 6, Вилотијевић 7 ( од 76. Скоко -), Зоговић 6, Павловић 7, Вујошевић 7, Ђурко – (од 33. Балетић 6), Станчетић 7, Гавриловић 6 ( од 46. Марјановић 6), Згоњанин 7 и Вујичић 7.

Фудбалери Хајдука су забележили  су победу против Цемента,  заслужено, јер су квалитетнија екипа, али су да би до ње дошли морали да уложе доста труда. Хендикепирани неиграњем голмана Браћа, те Мијића, Томовића и Веселиновића намерили су се на дисциплиновану екипу Цемента у којој се види тренерски рукопис Ненада Церовића.

Куљани су дошли у вођство у 17. минуту када је Миличковић одлично центрирао, а Зличић ударцем главом са неких 8 метара матирао Ђурикина. Но, успедио је потом поклон гол гостима. У 38. минуту слободан ударац  извео је Вујичић, упутио шут ка голу домаћих, лопта је погодила Бабића одбила се до слободног Вујошевића којем није било тешко да са десетак метара погоди мрежу.

И одмах, на почетку другог дела ново вођство Хајдука. Пети корнер је извео капитен Давидов, убацио лопту у петерац гостију где је најприсебнији био Којчић који је само проследио лопту у мрежу гостију. Уследио је потом нови поклон Куљана,  и Згоњанин је  изједначио резултат. Но, Куљани нису одустајали од своје игре и у финишу су решили меч.  Прво је корнер извео Крстановић, а лопта у руку погодио Вујичића. Сигуран са беле тачке био је Давидов. Гости више нису имали снаге,  а тачку на сусрет ставио је резервиста Хајдука Стоицев.

Ђ. Бојанић 

Раднички (СМ) - Црвена звезда 2:1 (1:0)

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 300, судија Мрђа (Панчево).Стрелци: Глишић у 4.и Херцег у 79.за Раднички, Бељански у 51. минуту за Црвену звезду.Жути картони: Триван (Раднички).

РАДНИЧКИ: Чупић 7, Томац 7, Кочијашевић 7, Петровић 7, Триван 7, Павишић 7, Јовановић 7 (Лацковић), Јовичић 7 (Серафимовић), Перовић 7, Херцег 8, Глишић 8 (Јефтић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 7, Пронек 7, Хајризи 6 (Илијин), Ивановић 7, Видаковић 6 (Јовишић), Митровић 7, Милорадовић 7 (Шаренац), Бељански 7, Матић 7, Милић 7, Станковић 7.

У првом полувремену, домаћин је играо добар фудбал, док, су гости по приказаној игри најслабији ривал који је гостовао у Хесни. А, играчи Раничког су пропустили низ  лепих шанси. Код домаћина Глишић, Перовић, два пута Јовановић још су могли бити стрелци, после идеалниг  шутева, али су лопте прошле поред статива. Ипак, на одмор се отишло са 1:0. Глишић, је још на почетку утакмице изванредним шутем са 12 метара је матирао Главичанина.На другој страни гости без праве шансе.

У наставку, и домаћини, и гости, крећу нешто ангажованије, како, би покушали да освоје сва три бода.Прво је Бељански изједначио после успеле контре, а потом је Херцег изванредно шутира с 16 метара, после повратне лопте, и лопта је завршила иза леђа Главичинина.

До, краја утакмице гости су покушавали да макар поново изједначе, а домаћини да још који пут савладају голмана Главичанина.И једни и други су остали само бна покушајима.      Б. Рокнић

Братство - Бачка 1:2 (0:1)

ПРИГРЕВИЦА: Стадион “Горан Несванулица - Клипи”, гледалаца око 150, судија: Ранисавић (Сремска Митровица). Стрелци: Носковић у 70. за Братство, а Милић у 41. и Симић у 90+3 минуту за Бачку. Жути картони: Ивановић, Јухик, Вуковић, Бајчев (Братство), а Тумбас, Милић (Бачка).

БРАТСТВО: Кронић 6, Ивановић 6, Ресановић 6, Носковић 7, Јухик 7, Вуковић 6, Бајчев 6, Станчевић 6 (Макар 6), Сремчевић 6, Вукић 6, Станковић 6,5.

БАЧКА: Докић 6, Јовић 6,5, Бједов 7, Јокић 6,5, Симић 7, Бјеловук 6,5, Тумбас 6,5, Лукић 6,5 (Добреско), Рајковача 6, Милић 6,5 (Спремо), Глишић 6 (Орчић 6).

Пригревчани су слабо одиграли првих 45 минута и опуштеност су гости казнили у 41. минуту, када је Милић искористио несмотреност и неодлучност одбране домаћина и послао лопту у мрежу. Други део припао је домаћину, а бољу игру крунисао је Носковић мајсторјским погодком у 70. минуту. Наиме Станковић је центрирао лопту која је дошла до Носковића који је маказицама захвата и шаље је у мрежу.

У судијској надокади споран моменат наиме дуел Бајчева и Симића с веома слаби арбитар Саша Ранисавић из Сремске Митровића окорактерисао је као пенал који је Симић претворио у погодак.        Ј. Бањац

ЧСК Пивара - Омладинац 2:0 (1:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пивара, гледалаца 100, судија: Глигор (Суботица), стрелци: Танасић у 4. (из пенала) и Тривуновић у 89. минуту (из пенала) Жути картони : Вујошевић, Тривуновић (ЧСК Пивара) Јагодић, Радовић, Божиновић, Видовић (Омладинац)

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 8, Вујошевић 7.5, Зирић 8, Мршић 7.5, Танасић 8, Јовић 7.5, Шљиванчанин 8.5 ( од 86. минута Тасић 8)  Лешков - (од 22. минута Тривуновић 8) Јованић 8, Ивковић 8 (од 90. минута Јевтић - )

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 5.5, Рогановић 6.5, Мојсиловић 6.5, Радовић 7.5, Стевановић 6, Гајић 6, Дабић 6, Бићанин 6.5, Лежаић 6, Божиновић 6.5 (од 62. минута Хаска -) Ранђић 6.5 (од 75. минута Видовић -)

Након катастрофалне грешке одбрамбених играча гостију, нападач ЧСК Пиваре Шљиванчанин изашао је сам пред голмана Јагодића који га је срушио у свом шеснастерцу и судија Глигор показао је на белу тачку. Танасић је извео пенал који је завршио у десном углу голмана гостију.

Играо се 8. минут када је нападач гостију Мојсиловић примио добар пас у 16 метара, шутирао је, али је његов ударац зауставио Танкосић. Исти играч је седам минута након тога поново опробао ударац, али је поново његову намеру да постигне погодак спречио Танкосић. У 58. минуту Бићанин је шутирао искоса са леве стране са 17-18 метара, његов покушај одбранио је голман домаће екипе Танкосић. Два минута пре краја нови пенал. Овога пута лопту је узео Весељко Тривуновић, шутирао је искусно по средини гола, лопта је завршила иза леђа Јагодића.

 М. Ђ. Кременовић

Динамо – Борац (Са) 2:0 (0:0)

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 600. Судија: Чапо (Суботица) 7. Стрелци:Јавор у 78, Глигоријевић у 90 минути. Жути картони: Текијашки  (Динамо 1945), Атанацковић, Димић  (Борац).

ДИНАМО:  Анџић 7,5, Симоновић 7, Марковић  7, Булатовић 7, Војновић 7, Рашић 7, Стојановић 7 (Глигоријевић 7),  Текијашки 7 (Терзић -), Јавор 8 ,  Мирковић 7 (Петровић -), Јаковљевић 7,5.

БОРАЦ: атић 7, Ступић 6,5, Живановић 7, Матовић 7, Лекић 7, М.Шушњар 7, Бабин 6,5 (Грујовић 6,5), Чигоја 7, Димић 6,5, Појужина 6,5 (А.Шушњар 7), Ђуришић 6,5 (Атанацковић 6,5).

Пред својим навијачима фудбалери „брзог воза“ у комшијском дербију остварили су победу головима Јавора и Глигоријевића.    Б. СТ.

 

Хајдук - Цемент                                 4:2

Братство - Бачка                              1:2

Раднички (СМ) - Црвена звезда     2:1

Раднички (НП) - Дунав                   2:2

Динамо - Борац                             2:0

ЧСК Пивара - Омладинац            2:0

Младост - Кабел                           2:3

Вршац - Раднички (З)                  2:2

Железничар је био слободан    

1. Кабел            23     18     2      3      49:17                56  

2. Хајдук            23     16     5      2      35:9                 53  

3. Братство       24     12     6      6      37:25               42  

4. Омладинац   23     13     3      7      27:18               42  

5. Динамо         24     10     7      7      27:18                37  

6. Раднички (З)  24     7      12     5      27:25              33  

7. Железничар   23     9      5      9      20:20               32  

8. Бачка            23     10     2      11     27:30                32  

9. Раднич. (СМ)  24     8      7      9      30:29                31

10. Вршац          24     8      5      11     22:26                29

11. Цемент         24     7      7      10     26:33                28

12. Дунав          23     6      7      10     30:37                25

13. ЧСК             24     6      7      11     23:37                25

14. Борац          23     7      3      13     28:34                24

15. Младост       24     6      6      12     20:37                24

16. Ц. звезда     23     6      5      12     21:28                23

17. Раднички     24     4      5      15     18:44                17

У следећем колу (24 априла у 16.30) састају се: Цемент - Вршац, Железничар - Младост, Кабел - ЧСК Пивара, Омладинац - Динамо, Борац - Раднички (НП), Дунав - Раднички (СМ), Црвена звезда - Братство, Бачка  - Хајдук,  Раднички (З) је слободан.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести