Српска лига – Војводина: Пригревичани приземљили Кабел

​​​​​​​Братство - Кабел 3:0 (1:0)
fudbalska lopta
Фото: Tiker

ПРИГРЕВИЦА: Стадион “Горан Меселица Клипи”, гледалаца 500, судија Д. Николић (Ловчћенац), стрелци: Станковић у 28. Макар у 49. Вуковић у 67. минуту (из пенала). Жути картони: Вејиновић, Носковић, Вуковић, Бајчев, Швељо (Братство), Пилиповић, Пантелић, Симић (Кабел)

БРАТСТВО: Ићитовић, Леђанац 7,5 (Сремчевић 7,5), Вејиновић 8, Носковић 7,5 (Стаменковић), Вуковић 8, Бајчев 7,5, Макар 7,5, Нешковић 7 (Србијанац 7,5),. Бурсаћ 7,5, Швељо 8, Станковић 8.

КАБЕЛ: Пилиповић 7,5, Деветак 6,5, Илић 6,5, Вучковић 7, Пантелић 6 (Велемир 6), Владић 6,5, Караћ 6 (Недић 6,5), Пејић 7, Кне-евћ 6 (Клајић 6), Симић 7, Петровић 6,5.

Најбоља овосезонска фудбалска представа у Пригревици пропраћена је од великог броја гледалаца, а победа је заслужено припала домаћину. Пригревчани су дошли у вођство у 28. минуту након акције који је започео Вуковић, додао лопту до Швеље и када се очекивали да ће нападач домаћих шутирати он је додао до усамљеног Станковића, који је послао лопту у мрежу. У 33. минуту Вуковић је извео слободан ударац са 23 метра, гађао је горњи леви утао, али је Пилиповић сјајно интервенисао.

Гости су до изједначења могли да дођу у 35. минуту, када је Владић избио сам испре Ићитовића, али је голман Братства “украо” лопту из нападачевих ногу.

У другом полувремену у 49. минуту Макар је главом захватио лопту набачену од стране Вуковића и послао у мрежу. Коначан резултат  поставио је Вуковић након што је голман Пилиповић у свом казненом простору оборио Носковића. Вуковић је био сигуран реализатор, а у 76. минуту аплауз за капитена домаћина и голмана Пилиповића. Слободан ударац је био за домаћина са неких 35 метара од гола Кабела, Вуковић је шутирао а Пилиповић уз помоћ стативе спасао своју мрежу.

Ј. Бањац

Хајдук - Омладинац 1:0 (0:0)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 200. Судија:  Јањуш (Панчево). Стрелац: Јованић у 48. минуту. Жути картони: Тутњевић, Ивковић, Мијић и Рајковача (Хајдук), а Сарачевић, Гајић, Радовић и Живковић (Омладинац). Црвени картон: Живковић (Омладинац) – други жути у 63. минуту.

ХАЈДУК: Браћ 8, Унгар 7, Бабић 7, Тутњевић 7, Бабовић 7 ( од 46. Ивковић 7), Јованић 8 ( од 83. Миличковић -), Јухик 7 ( од 46. Крстановић 7, Илић 7, Мијић 7, Којчић 8 и Рајковача 7.

ОМЛАДИНАЦ: Јагодић 7, Сарачевић 6, Рогановић 7, Гајић 6, Пуљиз 6 (од 46. Пејчиновић 6), Мојсиловић 6, Хаска 7, Живковић – (од 19. Радовић 6), Бићанин 7, Шашић 6 (од 46. Спасић 6) и Радојчић 7.

Фудбалери Хајдука су наставили плес. Савладали су једног од кандидата за највиши пласман, екипу Омладинца из Нових Бановаца са 1:0, сасвим заслужено, јер су све време били конкретнији, бољи, опаснији. У првом полувремену бележимо три ситуације. У 17. минуту након корнера са десетак метара је шутирао штопер Хајдука Бабић, али је лопта од блока отишла поново у корнер. У 22. минуту најбоља прилика за домаћине: нападач Хајдука Јованић је побегао задњој линији Омладинца, ушао у шеснаестерац и са неких петнаестак метара гађао даљи угао Јагодића, али није био прецизан. И потом у 43. минуту након прекида  Унгар је захватио лопту главом, али је био непрецизан. И само што је почело друго полувреме тренутак одлуке. Неспоразум одбрамбених играча Омладинца Гајића и Сарачевића оберучке је прихватио Јованић и у 48. минуту погодио.  Имали су потом Куљани неколико сјајних прилика да осигурају победу, али Јованић у 74. и Ивковић у 82. минуту нису били прецизни. 

Ђ. Бојанић

Раднички(НП) - Раднички (З) 3:1 (1:0)

НОВА ПАЗОВА: Градски стадион, гледалаца око 100, судијаДино Калафат (Нови Сад), стрелци: Видовић у 40 и 75, Мићановић у 90. за Раднички (НП), а Миливојев у 70. минуту за Раднички (З). Жути картони: Видовић(Раднички, НП), Радосављевић (Раднички, З), цервени картон Качар (Раднички, НП).

РАДНИЧКИ (НП): Ђурић 8, Микић 7, Качар 6, Џидић 6, Николчић 7, Видовић 8, Кнежевић 7, (Петрић-), Мићановић 7, Шавија 7, Цветковић 7, Шукунда 7.

РАДНИЧКИ (ЗР): Ђурић 6, Милин 6, Бјелица 7, Грбић 7, Јованов 6, Киш 6, Крстинић 7, Ковачевић 7, Вукеља 6(Радосављевић-), Матић 6. Руњевац 6 (Миливојев 7).

Два имењака новопазовачки Раднички без победе и зрењанински Раднички без пораза у досадашњем делу такмичења приказали су борбену и занимљиву игру. Гости су почели одлучно и у првих тридесетак минута имали две изгледне прилике. Најпре је Ковачевић шутирао снажно са 15-ак метара, али се Ђурић извио и у паду избацио лопту у корнер. Онда је Крстинић пролетео кроз одбрану домаћих, али је Ђурић падом у ноге зауставио ударац.

Пазовчани су имали прву прилику у 30. минуту, али је Мићановић шутирао поред гола. Повели су домаћи после гужве на левој страни, Видовић је био најприсебнији и скренуо лопту у мрежу.

Несмотреношћу Мићановића, гости су изборили слободан ударац. Искусни Миливојев је са 20 метара уз помоћ домаћег голмана погодио мрежу. Новопазовчан и су врлчо брзо опет повели. Лопта је набачена са леве стране, а Видовић је у скоку главом послао у мрежу.  

У финишу после контре Миљановић је прецизним ударцем са око 20 метара поставио коначан резултат.

Ј. Вуковић

Раднички (СМ) - Железничар 1:2 (0:0)

СТРЕМСКА МИТРОВИЦА: Стадион Радничког, гледалаца 200, судија Репчек (Врбас). Стрелци: Вуковић у 78. за Раднички, Ковачевић у 52. (из пенала) и Трипковић у 57. минуту за Железничар. Жути картони: Павишић, Џибрић, Томац, Триван (Раднички), Шобот (Железничар).  

РАДНИЧКИ: Ромић 7, Триван 7, Несторовић 6 (Савичевић 6), Петровић 6, Џибрић 7, Павишић 7, Вуковић 7, Херцег 7, Перовић 7, Јанковић 6 (Илић 6), Томац 7.

ЖЕЛЕЗНЧАР: Катанић 7, Ђорђевић 7, Спасковски 7 (Стојковски), Аничић 7, Сарајлин 7, Шобот 7, Ковачевић 7, Дринић 7(Лукић), Павловић 7, Трипковић 7, Јанкулов 7 (Симовић).

У Хесни диван амбијент. Близу 300 гледалаца, добра утакмица, уз спортско навијање и слабо суђење. Ривали домаћи Раднички и панчевачки Железничар. Гости су још у првом полувремену дали до знања да иду на победу, а у одбрани су играли чврсто и борбено. Праву шансу имали су домаћини, али играње руком гостију у свом казеном простору судија није окаректерсао најстрожом казном.

У наставку домаћини крећу много ангажованије. Али, слаби судија Репчек досудио је непостојећи пенал за госте када није постојао прекшај. Искусни гости чекали су још један тренутак када ће домаћа одбрана да погреши и на крају су дочекали. И тако су повели са 2:0.

Потом су домаћини покушали да преокрену резултат. И до поготка Вуковића главни судија је могао комотно два пута свирати најстроже казне за домаћине после оштријих стратова гостију у свом казненом простору.

Б. Рокнић

Младост - Цемент 1:2 (1:1)

БАЧКИ ЈАРАК: Стадион Ливадица, гледалаца 100, судија: С. Кеџа (Нови Сад), стрелци: Паповић у 16. за Младост, Соковић у 36. и 68. минуту за Цемент. Жути картони: Поповић (Цемент).

МЛАДОСТ: Лолић 7, Томић 7, Јанковић 7, Вујовић 7 (Ковачевић 7), Тодоровић 7, Ивановић 7 (Докић 7), Васић 7,5, Гојковић 7, Паповић 7, Кочиш 7,5, Стојшић 7.

ЦЕМЕНТ: Ђурикин 7, Пековић 7, Кавчић 7, Вилотијевић 7, Поповић 7,5, Лалић 7, Павловић 7,5, Зличић 7 (Кукољ), Тепић 7 (Дрмаку), Соковић 7,5, Бајић 7.

Рано вођство домаћих и погодак Паповића у 16. минуту дали су наду да ће плаво-бели остварити и трећу узастопну првенствену победу. У првом полувремену је виђена обострано смирена игра, да би статичност домаће одбране у 36. минуту искористио Немања Соковић и изједначио.

У 68. минуту Соковић поново успешнији у дуелу са домаћчом одбраном и сигурним поготком довео је Цементаше у вођство. Младост је покушавала да поравна резултат али није успела да савлада сигурног Ђурикина.

М. Менићанин

Црвена звезда - Дунав 1:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 100, судија: Зељковић (Црвенка), стрелци: Милић у 79. за Црвену звезду, а Костић у 68. минуту (аутогол) минуту за Дунав. Жути картони: Дугоњић, Костић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Главичанин 7, Дугоњић 6,5 (Миливојевић 7), Ратковић 6,5, Лазовић 6,5, Рајковић 6,5, Бањевић 6 (Маријановић 6), Игњић 6,5, Стојицев 6, Милић 7,5, Илијин 6 (Матић 6), Костић 7.

ДУНАВ: Јевтић 8, Антић 6,5, Мирчетић 7, Пањак 7, Матковић 7, Миловановић 7, Грча 6,5, Николић 6, Спасић 7,5, Ратковић 7, Томашевић 6 (Савић 6).

Екипа Црвене звезде и Дунава поделиле су плен на равне части. Гости су се представили у добром издању, имали су поред смушене игре домаћих и гол предности. Када је погрешио Драган Миливојевић, а Спасић упутио оштар центаршут, пожртвовано је на лопту испред Душана Николића уклизао Лука Костић, али је на несрећу солидног Главичанина лопта завршила у мрежи.

Тек након примљеног гола домаћи су кренули на све или ништа, па је након корнера Милића Игњић упутио ударац главом,  а Јевтић из самог угла скренуо лопту у корнер. Ништа није могао да уради голман Дунава, јер је капитен Црвене звезде Никола Милић мајстрално преко живог зида из слободњака погодио сами угао за изједначење.

Што домаћи нису направили преокрет заслуге има голман Дејан Јевтић одбранио је ударце Костића, а у надокнади и Маријановића па је слађи део колача припао екипи из Старих Бановаца.     

М. Поповић

ЧСК Пивара - Србобран 1:2 (1:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца 150, судија: Бикић (Зрењанин), стрелци: Балиновић у 42. за ЧСК Пивару, а Човин у 78. и Вукић у 85. минуту за Србобран. Жути картони: Дуњић, Милутиновић (ЧСК Пивара). Црвени картон: Вујошевић (ЧСК Пивара).

ЧСК ПИВАРА: Студен 6, Зељковић 6,5, Мришић 6, Балиновић 7, Јованић 6,5 (Милутиновић 6), Иветић 6 (Танасић 6), Јовић 6, Лешков 6, Дуњић 6,5 (Шљиванчанин), Вујошевић 6, Станић 6.

СРБОБРАН: Кронић 7, Штефек 6,5, Славуљица (Сушић 6,5), Пронек 6,5, Шаренац 6, Милетић 6, Вукић 7, Човин 7,5, Ковачевић 6 (Шпановић), Поповић 6,5, Стојановић 6 (Булатовић 6,5).

Утакмица у Челареву имала је два различита полувремена, прво у коме су домаћи фудбалери држали све конце у рукама, стварали прилике пред голом гостију и друго, у коме су Србобранци захваљујући пре свега доброј игри у финишу успели да преокрену резултат и однесу сва три бода.

Први су запретили домаћи. У 14. минуту након корнера са десне стране лопту је главом са седам-осам метара захватио Мршић а она је погодила пречку.

Гости су у првом полувремену су само једном запретили. Покушао је Ковачевић са леве стране, али су одбрамбени играчи ЧСК интервенисали па је лопта завршила у корнеру. Након гужве која је створена у шеснаестерцу Србобрана Балиновић је у 42. минуту успео је да убаци лопту у мрежу са и доведе домаће у вођство.

У другом полувремену имали су Србобранци у 62. минуту прилику, најбољи играч утакмице Александар Ћовин шутирао је, али је Студен био на висини задатка. У 78. минуту гости су дошли до изједначења. Човин је шутирао искоса са леве стране у доњи леви угао голмана Студена. Коначан резултат поставио је Вукић у 85. минуту. Нападач гостију искрао се одбрани домаћих и искоса са леве стране упутио ударац и погодио мрежу.

М. Ђ. Кременовић

ДинамоВршац 4:0 (1:0)

ПАНЧЕВО: Стадион градски, гледалаца: 400. Судија: Ранисавић (Сремска Митровица). Стрелци:Стојановски у 28. и 58. Арбутина у 53. и Јавор у 66. минуту. Жути картони: Недучић (Динамо 1945), Б.Благојевић (ОФК Вршац).

ДИНАМО: Чановић 7,5, Марковић  7, Дашић 7 (Јањовић 7), Војновић 7 (Николић 7), Недучић 7, Стојановски  8,5, Јавор 7,5, Јованчић 7,5, Арбутина 8 (Глигоријевић 7), Стојановић 7,  Петровић 7.

ВРШАЦ: Ђулчић 6,5, Б. Благојевић 6 (В. Благојевић 6), Петрић 6,5, С. Благојевић 6, Жерађанин 6,5, Божић 6,5, Белић 7, Станков 6,5, Мандић 6 (Чукић 6), Лазевски 6, Марковић 6 (Балан 6).

У јужнобанатској дербију виђена је квалитетна утакмица у којој су домаћи фудбалери од почетка меча имали више лопту у поседу и на крају убедљиво славили. Прву прилику за погодак имали су прво гости у 10. минуту када је после старта у шеснаестерцу досуђен пенал, али је голман Чановић сјајном одбраном одбранио ударац Лазевског. Од тог тренутка фудбалери са Тамиша створили су неколико прилика да би после центаршута Арбутине, Стојановски из другог покушаја савладао голмана Ђулчића.

После одмора најбоља игра ове јесени домаћих фудбалера и три поготка у мрежи Вршчана. Седам минута игре и други погодак за Панчевце Стојановски идеално упослио Арбутину који је главом матирао гостујућег голмана. Пет минута касније трећи погодак за домаћине када је са неких шеснаест метара Стојановски шутирао и постигао свој други погодак на мечу. Тачку на убедљиву победу ставио је Јавор после центаршута Марковића када је главом шутирао у мрежу Ђулчића.      

Б. Стојковски

Бачка - Борац (С) 2:0 (1:0)

СУБОТИЦА: Стадион Крај сомборске капије, гледалаца 300, судија: Н. Матић (Нови Сад), стрелци: Крмар у 29. Киш у 68. минуту. Жути картони: Котараш, Крмар (Бачка), Рудан, Бабић (Борац).

БАЧКА: Јовић 7, Киш 7,5, Масалушић 7,5, Котараш 7,5, Орчић 7 (Спремо 6,5), Шормаз 7 (Францишковић), Тумбас 7,5, Матијевић 7, Крмар 8, Лукић 7,5 (Манојловић 6,5), Медић 8.

БОРАЦ: Опачић 6, Бабић 6, Рудан 6 (Ђукановић), М. Шушњар 6, Петровић 6 (Цветковић 6), Лазић 6, Комазец 6 (Јовановић 6), Чигоља 6, Вукасовић 6,5, Дивљачки 6,5, А. Шушњар 6,5.

Само што је судија Матић дао знак за почетак меча шансу је имао Стефан Шормаз када је шутирао у голмана Опачића. Ипак, радост на стадиону у 29. минуту. Миливој Крмар је повео лопту са центра, преварио је комплетну одбрану Борца и са три метра пласирао је лопту у мрежу.

У другом делу Суботичани су заиграли још боље и у 68. минуту постигли су и други гол. Крмар је извео корнер, а Киш је послао лопту у мрежу. Шормаз је имао шансе у 80. и 86. минуту али је био непрецизан. Гости нису озбиљно припретили.  

С. Стојиљковић

Српска лига - Војводина

Младост – Цемент                       1:2

ЧСК Пивара – Србобран              1:2

Динамо  - Вршац                           4:0

Раднички (НП) - Раднички (Зр)     3:1

Раднички (СМ) - Железничар       1:2

Братство  - Кабел                          3:0

Хајдук – Омладинац                     1:0

Бачка  - Борац                              2:0

Црвене звезда – Дунав                1:1 

1. Хајдук                     13     11     2      0      19:1  35 

2. Братство                 13     10     1      2      26:13        31 

3. Кабел                      13     9      2      2      31:11        30  

4. Омладинац            13     8      1      3      15:6  28 

5. Железничар          13     7      2      4      14:10        23  

6. Динамо                 13     6      3      4      16:8  21 

7. Раднич. (З)           13     4      8      1      11:6  20 

8. Младост               13     6      0      7      14:21        18 

9. Вршац                  13     5      2      6      13:15        17

10. Бачка                 13     5      1      7      16:18        16

11. Србобран          13     4      3      6      12:18        15

12. Цемент              13     4      2      7      10:17        14

13. Цр. звезда         13     3      4      6      13:16        13

14. Дунав                13     3      4      6      14:20        13

15. Раднич.(СМ)     13     3      3      7      14:22        12

16. Борац               13     3      2      8      13:17        11

17. ЧСК Пивара    13     1      3      9      10:23        6

18. Раднич (НП)    13     1      3      9      7:26  6

У следећем колу (3.и 4. новембра у 13.30) састају се: Цемент - Дунав, Борац - Црвена звезда, Омладинац - Бачка, Кабел - Хајдук, Железничар - Браство, Раднички (Зр) - Раднички (СМ), Вршац - Раднички (НП), Србобран - Динамо, Младост - ЧСК Пивара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести