Српсколигаш Хајдук из Куле почео припреме

Фудбалери кулског Хајдука су почели припреме за наредну сезону у Српској лиги – група Војводина.
bacic i drincic kula
Фото: Приватна архива

Окупљање је протекло без тренинга, а играчи су упознати са оним шта их очекује. Фудбалерима су се обратили председник клуба Далибор Крковић и почасни председник Велимир Потпара. Упознали су их са стањем у клубу, поручивши им да ће све што буде договорено бити и испоштовано, али и да сваки од њих који има бољу понуду може да иде.

- Живимо у времену када је епидемија задесила читав свет, али живот мора да иде даље и морамо да научимо да живимо са тим. Генерално, живот не може стати, па тако ни фудбал. Пробаћемо да активности сведемо на најмањи могући ризик и да тренирамо по препорукама здравствених радника. Морамо да будемо јако опрезни, почињемо са радом и видећемо како ће се ситуација одвијати – рекао је шедф стручног штаба Слободан Бачић.

Стицајем околности, због прекида првенства, Хајдук је остао српсколигаш.

- Када смо на почетку пролећног дела претходне сезоне причали да нам је циљ да останемо у лиги не могу да са стопостотном сигурношћу да кажем да бисмо остали да се првенство играло до краја, али, ето, опет смо у истом друштву. Трудићемо се да  задржимо приоритетне играче, с тим што ћемо се базирати на млађим снагама. По природу ствари они су амбициозни и са таквима је најлепше радити. Младићи ће бити у првом плану, јер клуб није у прилици да доводи искусне играче - каже Бачић. 

На прозивци је било двадесетак фудбалера међу који су били Лалић, Слободан и Зоран Вуковић, Радмановић, Костић, Дринчић, Божовић, Марковић, Шћепановић, Лончар... Неки су, попут Арежине, били оправдано одсутни, а да ли ће сви они у наредној сезони носити дрес Хајдука и ко ће све доћи знаће се у наредном периоду, прелазни рок веома дуг.   

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести