Станковић: За нас као да сад почиње првенство

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, пред наставак Суперлиге и меч са Новим Пазаром, изјавио је да за њих као да сад почиње првенство и да са тим размишљањем улазе у сваку утакмицу.
stankovic
Фото: Youtube Printscreen

Црвено-бели сутра од 13 сати у 20. колу Суперлиге играју против Новог Пазара на гостовању на отварању пролећног дела сезоне.

"Не сме да буде опуштања, то је нешто о чему причамо од када смо се окупили, од првог дана припрема, како пред Кипар, тако и пред Турску. Сваки дан смо баш због тога радили толико јако и добро, не желимо да препустимо ништа случају. Крећемо од нуле, ништа нисмо урадили, тако гледамо на ствари. За нас као да сад почиње првенство и са тим размишљањем ћемо улазити у сваку утакмицу", рекао је Станковић за клупски сајт.

Он је истакао да је задовољан односом на целим припремама, од првог до последњег играча.

"Било је много рада, увек може боље, тежимо ка перфекцији. Из дана у дан побољшавамо неке ствари за које мислимо да могу директно да утичу на игру. Задовољан сам са учињеним на припремама, а сада креће онај најлепши, али и најтежи део, првенство. У 44 дана имаћемо 11 утакмица, што значи да ћемо готово на свака четири дана играти меч", рекао је Станковић и додао да има изузетно добар ростер.

"Пезадовољан сам и са мојим стручним штабом, начином на који смо одрадили припреме и да смо сви на броју. Без и једног проблема смо завршили припремни период и то је оно што ће правити разлику у првенству, јер ћемо морати да ротирамо играче", истакао је Станковић.

Он је оценио и да је Филип Фалко велико појачање за наставак сезоне.

"Долазак Фалка се одужио. Једно време је био и ван екипе, тако да за ову утакмицу наменски нећемо рачунати на њега, јер желимо да прође још један део припрема. Сигурно ће од следеће утакмице бити у конкуренцији за стартних једанаест", рекао је Станковић.

Шеф стручног штаба Звезде сумирао је и учињено у прелазном року.

"Задовољан сам са оним што имамо, плански смо све одрадили. Имамо много јаких утакмица, такође и приоритете као што су титула и куп, али и да постигнемо што бољи резултат у утакмицама с Миланом. Фудбал је као што увек говорим чудна игра, а ми ћемо све урадити да оправдамо грб Црвене звезде. Не знам колико Милано прати Црвену звезду, у овом тренутку ми пратимо Нови Пазар и то је најважнија утакмица за нас тренутно", закључио је Станковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести