Станковић: Заслужено смо у Лиги Европе

НИКОЗИЈА: Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, после победе против Арарата и пласмана у Лигу Европе, истакао је да је екипа заслужено у такмичењу где ће опет играти са најбољима.
dejan stankovic
Фото: Танјуг/архива/Дејан Станковић

"Честитам свим играчима, њима иду заслуге за то што четврту годину у низу учествујемо у континенталном такмичењу. Може да се поведе прича да ли смо играли допадљиво или не, али то сада није толико важно. Једино је битно то да смо поново у Европи и да ћемо играти групну фазу такмичења у ком ћемо имати прилику да се опробавамо са бољима, да се такмичимо, да се надигравамо, да напредујемо", изјавио је Станковић.

Према његовим речима, велики је притисак када се игра само једна утакмица.

"Данашњом победом смо скинули терет и добро се осећам због тога. Имали смо и принудне измене, па је Канга изашао због проблема са ложом, а Бен превентивно. Можда смо у последњих 15 минута мало застали, али сада имамо времена да радимо у миру, јер смо уласком у Лигу Европе, понављам, остварили спортски циљ", казао је он.

Станковић је прокоментарисао и примљени гол, непосредно након промашаја Фалћинелија.

"Могли смо тада да решимо питање победника, али шта је ту је. Катаи и Фалћинели су постигли голове, али заслуге иду целој екипи. Имамо сад времена да радимо у миру, чека нас нова утакмица већ у недељу, а онда иде репрезентативна пауза, па вечити дерби", закључио је Станковић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести