Станковић: Звезда је константно доказивање, нема стајања

БЕОГРАД: Заслуге иду момцима, ми смо кренули крајем јуна прошле године са припремама, са квалификацијама за Лигу шампиона, имали смо доста захтевну годину и успели смо то да изнесемо и да заслужено будемо први", рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, гостујући у Уранку на телевизији К1.
s
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Црвене звезде освојили 32. шампионску титулу, а поред тога Звезда је оборила два рекорда - светски по броју бодова (108) и срушила Селтик, који је 2017. године освојио 106, као и домаћи рекорд по броју голова (114), чиме је за три гола надмашила Партизан из 2000. године.

"О рекордима не волим да причам, мене интересују победа и завршни циљ. Ми смо ту лествицу баш подигли ове године, имамо још финале Купа, што је прилика да кући донесемо дуплу круну коју дуго чекамо као клуб. Имамо прилику да заокружимо позитивну и ефикасну годину сасвим тим рекордима. Имамо прилику да се златним словима упишемо у историју Црвене зведе. Свако ко долази у Звезду сања о томе да остане запамћен, да га људи по нечему памте. Лествицу смо подигли, ово је само почетак. Обавезао сам се на још три године и размишљам као ћу да останем 10 година у клубу, јер је Звезда велики изазов и велика обавеза и понос, посбено када направиш овакве резултате", каже Станковић.

После финала Купа Србије, које на програму 25. маја против Партизана, Станковић је рекао да његову екипу чека краћи одмор и јаке припреме за квалификације за Лигу шампиона.

"Припреме почињу 24. јуна, већ 20. или 21. јула крећу кваликације ЛШ. Циљ нам је да уђемо у групну фазу Лиге шампиона. Фудбал је чудна игра, прошле године смо испали од Омоније, иако смо 70 минута били бољи. После смо играли Лигу Европе, која је у том тренутку била одело по мери Црвене звезде. Одиграли смо добар фудбал, сачекали велики Милан, испали, али уздигнуте главе, показали смо да можемо да будемо реалан ривал".

Станковић је уговор са клубом продужио до 2024. године, а упитан је шта га то држи у Звезди, узимајући у обзир да му породица није у Београду.

"Ја сам Звездинио дете, неко ко зна шта значи бит део клуба. Звезда не може да буде друга или трећа опција, већ само прва. Када сам пре годину и по дана прихватио понуду, свестан сам био жртве. Раздвојеност од фамилије, посебно када је дошла корона, путевии да се виђамо су били тешки. Сада је то мало лаше. Фале ми деца, они су у Милану, Ана сада највише путује. Звезда је изазов, породица ме подржава, заједно су у стресу са мном. Имам енергију, имам осмех и док будем срећан и задовољан, даћу све од себе. Звезда је константно доказивање, нема стајања", рекао је Станковић и додао да постоји излазна клаузула у уговору, за коју верује да неће бити активирана.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести