Стојковић: Заслужена победа, у Португалу на прво место

БЕОГРАД: „Генерално одлична утакмица, лепршав фудбал, са пуно шанси, поново тотална доминација, мислим да је на крају победа апсолутно заслужена”, изјавио је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси после победе против Азербејџана (3:1).
dragan stojkovic piksi FSS
Фото: ФСС

"Важно је да смо урадили оно што смо желели, за шта смо се спремали. Честитам играчима, време је да се мало одморе и за месец дана следи оно најважније, утакмица против Португала за директан пласман на Мундијал", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Према његовим речима, од почетка квалификација знао је да ће меч у Португалу бити одлучујући.

"Не бавим се калкулацијама, али био сам убеђен да ћемо играти до краја, не мислите ваљда да сам мислио да ћемо бити трећи или четврти у групи. То што сам претпоставио, то се и дешава, играмо за прво место. Када су рекли да смо обезбедили бараж рекао сам да ме бараж не занима, него прво место".

Пикси је додао да је задовољан јер је екипа опет играла за гол више.

"Ми смо тим који жели да игра нападачки фудбал, нешто што људи воле да виде, а самим тим да будемо тим који ствара шансе и игра за гол више. Утакмица увек може да донесе изненађење, грешку, али то не мења наш однос према игри и оно што желимо да покажемо на терену".

Стојковић је посебно похвалио двоструког стрелца Душана Влаховића, а о киксу Предрага Рајковића рекао је да се такве ствари дешавају.

"Загрлио сам га, рекао сам му да нема везе, идемо даље, победићемо. То је подршка, сви знамо да је грешка, али битно је да имамо времена да исправимо грешке. У свлачионици је владала потпуна тишина, били смо фокусирани на оно што предстоји, баш за пример. Нема места паници, ја не уносим панику, напротив, доносим мирноћу и ону што је потребно играчима", закључио је Стојковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести