Столица дебитовао победом

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Илија Столица дебитовао је победом.
t
Фото: ФСС

„Орлићи“ су после много мука савладали солидну репрезентацију Бугарске на трошном стадиону Славије у Софији. У већем делу сусрета наши млади фудбалери су били бољи, али недостајало је течније игре, а чини се и правог вође екипе. На срећу, у финишу меча пројектил Ступаревића решио је меч.

Утакмица је очела у лаганом ритму, у првих десетак минута играло се углавном на средини терена, без видљиве идеје како да се угрози противнички гол . Бугари су покушавали пресингом да дођу до лопте, а наши играчи су играли кратким пасовима. Међутим , прилка није било све до 27. минута када је Лука Илић на десној страни претрчао свог чувара и успео да лобује голмана Наумова, али је Христов избацио лопту из празне мреже. „Орлићи“ су у првом делу имали више лопту у ногама, али су компликовали, па је голман Наумов био беспослен све до 45 минута када је опет Лука Илић можда могао нешто више да учини, али је закаснио за делић секунде. У други део меча наши млади фудбалери ушли су много одлучније и после само неколико минута игре прилику је имао Аyић, али је слабо примио лопту и шанса је пропала. Већ у следећем нападу Лука Илић је добро тукао, али је голман Наумов лопту избацио у корнер. У контри после ударца из угла Крастев је погодио стативу.  Наша репрезентација је наставила са офанзивном игром и после лепе комбинације Лука Илић је погодио пречку, а мало касније и Влаховић је имао шансу, али лопта није хтела у мрежу. Имала је инцијативу наша репрезентација и у финишу сусрета, али  све до 87. минута нисмо имали прилику. Онда је Павловић дугачким корацима повукао лопту, упослио  Ступаревића, који се варком ослободио чувара, направио неколико корака према средини и са 20 метара страховитим шутем погодио десни доњи угао. Голман Наумов се није ни померио!

Бугарска – Србија 0:1 (0:0 )

СОФИЈА: Стадион Славије, гледалаца окио 1.000 , судија: Круашвили (Грузија). стрелац: Ступаревић у 87. минуту, жути картони: Крастев, Јорданов (Бугарска), Л. Илић, Нишић, Влаховић, Деветак (Србија).  

БУГАРСКА: Неумов 7, Турисов 6, Христов 7, Петков 6, Попов 5, Иванов 6, Јуруков 6 (Антов), Котев 5, Минчев 5 (Ковачев), Крастев 6, Јорданов 5. 

СРБИЈА: М. Илић 7, Нишић 6, Марковић 6, Павловић 7, Деветак 6, И. Илић 5 (Ступаревић), Петровић 6, Бирманчевић 5 (Гаврић), Аyић 6, Влаховић 6 (Јовељић), Л. Илић 7 (Машовић).

Г. Ковач

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести