Суперлига: Матић поново срушио Шапчане

Оно што су прижељкивали, фудбалери Војводине у Шапцу су и остварили. Савладали су екипу Мачве минималним резултатом, а поново кобан по Мачване био је њихов некадашњи играч Бојан Матић.
Bojan Matic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Бојан Матић (црвени дрес) био је поново стрелац за Војводину

У првом колу да подсетимо два пута је савладао голмана Пулетића, а сада је постигао и гол одлуке. Новосађани, према томе, настављају отворену битку за пласман у Европу, а бодови из Шапца изузетно добро су им дошли, нарочито после дебакла у дуелу са Партизаном.

Мимо очекивања, први су и то веома озбиљно запретили фудбалери Мачве у 2. минуту. За једну лопту изборио се Ђорђе Шушњар, добро центрирао и пред голом пронашао Маринковића, али овај је веома лоше реаговао и Емил Роцков је отклонио опасност. Новосађани су настојали да успоставе ритам игре који је њима погодовао, а када су у томе успели, практично у првом озбиљнијем нападу дошли до и до вођства. С десне стране у шеснаестерац лопту је послао Стојковић, Бојан Матић је одлично прихватио, пружио сам себи фор, а онда испод голмана Пулетића послао лопту у мрежу.


Аплаузи Гемовићу и Матићу

Двојица бивших фудбалера Мачве, Миодраг Гемовић и Бојан Матић, добили су аплаузе на отвореној сцени у тренуцима када су напуштали терен због измена. Очигледно, публика у Шапцу није заборавила све оно што су ови играчи учинили за њен тим и због тога су их наградили.

Велика подршка Воши

Међу 1500 гледалаца на Градском стадиону нашла се и група од 200 навијача Војводине који су организовано дошли на утакмицу. Иако су на стадион ушли са двадесетак минута закашњења, све време су бодрили свој тим, тако да се Новосађани нису осећали као на гостовању.  


Домаћин је покушавао са дугим лоптама, прескачући средину терена, створи изгледнију прилику, међутим у томе није имао нарочитог успеха. Уместо тога, у 20. минуту колосалну шансу имао је нападач Војводине Винсент Езе, који је практично претрчао читаву половину терена сам и када се очекивао сигуран гол, упутио је очајан шут који је голман Шапчана лако укротио. У 27. минуту бележимо шут Гемовића, који је неко изблокирао и променио пут лопти, али је голман Пулетић сјајно интервенисао и избацио је у корнер.

Наставила је Војводина да контролише игру и у 32. минуту, додуше захваљујући случају, лопта се у срцу казненог простора одбила до усамљеног Петра Бојића. Нажалост навијача новосадског тима то као да је изненадило искусног фудбалера који је слабо шутирао, поред леве стативе гола домаћина. До краја полувремена Новосађани су били тим који је контролисао игру, али правих прилика за постизање гола више није било.

У наставку тим који се питао скоро за све на терену био је онај на чијој клупи седи Ненад Лалатовић. Већ у 51. минуту Бојић се лепо наместио, нанишанио, али је његов ударац после којег је Пулетић већ био савладан, зауставила статива. Пет минута касније Езе се изборио за једну лопту уз корнер линију, упослио је Матића, чији је ударац отишао поред гола. У тим тренуцима почела је да пада и киша у Шапцу, али то није сметало гостима да наставе да стварају прилике. У 74. минуту поново се Матић није најбоље снашао, иако је био у сасвим финој позицији да и други пут затресе мрежу Мачве. Већ у следећем нападу са неких 25 метара шутира је Никола Дринчић, али је његов ударац замало отишао поред леве стативе.

Екипа из Шапца трудила се да некако дође макар до неке прилике за гол, али није имала игру на средини терена, њени фудбалери покушавали су дугим лоптама да упосле нападаче, а оне су све биле лак плен за одбрану Воше.

Мачва - Војводина 0:1 (0:1)

ШАБАЦ: Градски стадион, гледалаца 1500, судија: Шегрт (Београд), стрелци: Матић у 7. минуту. Жути картони: Ивић, Јеремић (Мачва), Деветак, Топић, Веселиновић (Војводина)

МАЧВА: Пулетић 6,5, Пејовић 6,5 Јовановић 6, Јефтић 7, Тошић 6 (Стевановић), Ивић 6,5, Марковић 6, Михајиловић 6, Маринковић 6 (Јеремић 6,5), Милосављевић 6,5, Шушњар 6 (Божић 6).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 7, Веселиновић 7, Саничанин 7, Деветак 6,5, Топић 7, Дринчић 7, Езе 6,5 (Нешковић 6,5), Бојић 7, Гемовић 7 (Ђуричин 6,5), Матић 7,5 (Зукић).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести