Суперлига Србије: Бен пресудио Сланобарцима

Фудбалери Пролетера пружили су жесток отпор реномираној Црвеној звезди. У неким тренуцима били су бољи такмац.
 Detalj sa meča  Proleter-Crvena zvezda Foto: R. Hadžić
Фото: Детаљ са меча  Пролетер-Црвена звезда Фото: Р. Хаџић

Тренер Бранко Жигић у односу на претходни меч извршио је неке измене и шансу дао младим голобрадим играчима Јанковићу, Пејићу и Мацановићу, а после повреде Јовановића и Илићу. Ушли су домаћи без респекта у меч и на одмор отишли нерешеним резулататом. Прво је припретила Црвена звезда, Николић је са 18 метара шутирао крај гола. Реванширао се ударцем са 25 метара Јовановић, али је голман Борјан оштар ударац по земљи успео да скрене у корнер. До полувремена није било изгледних прилика, уз ударац Гајића који је погодио Леандра и завршио у корнеру, а потом и Мацановића који је добио употребљиву лопту од Живојиновића, али је Борјан поново био на висини задатка. Много полемике биће око ситуације у 32. минуту када је центаршут Андрејевића у руку погодио Катаиа, али је судија Драган Чоловић уз протесте домаћих играча показао да се игра настави. По многим проценама био је то класичан пенал, али је пиштаљка судије из Рашке остала нема, па се на одмор отишло без голова.

И у наставку Новосађани су парирали гостима који су имали иницијативу. Увођењем на полувремену Гобељића, Гарсије и Канге улогу креатора игре преузео је Канга. Имали су гости прву озбиљнију прилику у 60. минуту, када је на пас Николића, Спиридоновић изашао сам испред голмана Петрића, а овај пожртвованим истрчавањем спречио најгоре. Опасан по гол био је Николић, који је упутио ударац са дистанце, а Петрић је поново био на висини задатка. Истакао се голман Пролетера и у 65. минуту, када је оштар центаршут Гајића избио у корнер. У 76. минуту Београђани су дошли до поготка, поново је на сцени био неодлучни судија Чоловић, поклонио је Београђанима прекршај на неких 18 метара, извео га је маестрално Бен, погодио је горњи леви угао за минималну победу.  Све честитке за приказано припадају и момцима тренера Бранка Жигића који су готово цео меч изгарали на терену, али сем часног пораза нису успели да остваре повољнији резултат.

Пролетер - Црвена звезда  0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, судија: Чоловић (Рашка). Стрелац: Бен 76. минуту.  Жути картони: Ковачевић, Кнежевић, Леандро  (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Јанковић 7 (Митровић), Леандро 7, Андрејевић 7, Ковачевић 7, Јовановић (Илић 7), Пејић 7, Кнежевић 6,5 (Миленковић 6,5), Асановић 7 (Галић 6,5), Живојиновић 7 (Којић), Миросављев 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гајић 7, Иванић 6,5 (Канга 7), Дегенек 7, Панков 7, Катаи 6,5 (Гарсија 7), Петровић 7, Николић 7,5, Родић 7 (Гобељић 7), Бен 7,5 (Боаћи), Спиридоновић 7 (Гаврић 6,5).

М. Поповић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести