Суперлига Србије: Пролетер дочекује Звезду

Фудбалери Црвене звезде и Пролетера отвориће пето коло Суперлиге, а поред тог дуела данас ће се састати још ТСЦ и Металац.
fk proleter
Фото: Dnevnik.rs

Изабранци Дејана Станковића од 18 сати у Новом Саду покушаће да наставе максималан учинак у првенству и да забележе нова три бода, а дуел са Пролетером дочекују после убедљиве победе против Европе (5:0) у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Након четири суперлигашка кола чета са Слане баре налази се међу пет екипа која није доживела горчину пораза у Суперлиги. Са две победе и два ремија  Новосађани се налазе на деветом месту са осам освојених бодова, а данас их очекује на „Карађорђу“ меч са Црвеном звездом која има стопостотни учинак. Стратег Пролетера Бранко Жигић пред меч непоражених тимова осврнуо се на учинак у предходна 4 кола.

- За многе љубитеље фудбала изненађење првенства је Пролетер. За нас сигурно не, обзиром да смо по приказаној игри могли да имамо и који бод више на конту - каже Жигић. - Дочекујемо Црвену звезду у добром расположењу, надамо се повољном расплету, могли би да освојимо и бод.

У последњем колу минулог шампионата Црвена звезда је остварила победу.

-  Изгубили смо на Маракани минималним резултатом иако смо водили. Знам да данас неће бити, почетак је првенства, сваки бод је важан - објашњава Жигић.

Пролетер ће шампиону супротставити екипу искуства и младости.

- Ми смо у претходним мечевима пружали шансу и неколицини млађих играча, то се исплатило - каже Жигић. - Намера нам је да и сада изненадимо противника, младићи имају моју пуну подршку и уз добру припрему утакмице мислим да имамо чему да се надамо. У меч улазимо отвореног гарда, без беле заставе. Сваки позитиван резултат за нас ће бити велико охрабрење за даљи ток првенства. Покушаћемо да сачувамо добар низ. Црвена звезда је у уторак изборила пласман у другу рунду квалификација за Лигу шампиона.

- Колега Станковић на располагању има огроман број квалитетних играча, и сигурно је да фактор умора ништа не значи за њих. Вероватно ће неке из предходног меча ће одмарати што никако неће утицати на квалитет противника. И сигуран сам да ће „резервисти“ који добију прилику покушати да се на прави начин  докажу, игром наметну за наредне изазове.

Пред данашњи дерби непоражених стратег Пролетера нема озбиљнијих кадровских проблема. Једино је ван строја већ дужи период Угљеша Радиновић.

- Атмосфера пред долазак  београдских црвено белих је охрабрујућа. Капитен Синиша Бабић је санирао повреду и у конкуренцији је за тим. Играчи су протекле недеље вредно тренирали, једва чекају да истрче на терен са великим жељама и мотивима да одиграју најбоље како знају - стакао је Жигић

Капитен Синиша Бабић пропустио је прва четири кола,сада је потпуно спреман да предводи другове у мечу са Црвеном звездом.

- Сви добро знамо шта представља екипа Црвене звезде не само на овим већ и на светским просторима. Очекујем лепу утакмицу. штета што неће бити присутна публика. Надам се да ће сви актери уживати и да ћемо се ми радовати на крају - отимиста је искусни Бабић.

Највероватнији састав Пролетера: Петрић, Митровић, Леандро, Андрејевић, Ковачевић,Јовановић, Којић, Бацановић, Бабић, Живојиновић и Миросављев.

Фудбалери Партизана после победе на гостовању Раднику из Сурдулице сутра на свом стадиону дочекују Инђију.

Биће то последња провера пред меч прве рунде квалификација за Лигу Европе, који изабранике Сава Милошевића очекује 27. августа против летонске екипе РФС у Хумској.

Црно-бели ће тражити четврту победу у сезони против тима који је све досадашње бодове узео у 4. колу тријумфом против Напретка из Крушевца.

Тренутно другопласирани Чукарички дочекује Бачку, док ће Војводина на гостовање Напретку.

Распоред 5. кола Суперлиге: Пролетер - Црвена звезда (18 сати), ТСЦ - Металац (19), сутра: Чукарички - ОФК Бачка (19), Јавор - Радник (19), Спартак - Раднички (19)

Партизан - Инђија (19.30), недеља: Напредак - Војводина (17.30), Мачва - Нови Пазар (19), Младост - Рад (19), Вождовац - Златибор (19).

Табела: Црвена звезда 12 бодова, Чукарички 10, Спартак 9, Партизан 9, Младост Лучани 9, Раднички Ниш 9, ТСЦ 8, Војводина 8, Пролетер 8, Јавор 6, Вождовац 6, Металац 4, Инђија 3, Напредак 3, Мачва 3, Нови Пазар 3, Радник 3, Бачка 1, Рад 0, Златибор 0.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести