Суперлига Србије: Сланобарци уверени у победу против Радника

На пролећној суперлигашкој  премијери фудбалери седмопласиране екипе Пролетера на „Карађорђу“ дочекују деветопласирани Радник.
fk proleter
Фото: Dnevnik.rs

У пролећну трку за место које води у плеј оф оба тима улазе са  28 бодова, у неку руку дерби који би једном од такмаца евентуалном победом знатно приближио место које води међу најбоље тимове.

Након одлично одрађених припрема евидентан је оптимизам у редовима млађег новосадског лигаша који прижељкује прву овогодишњу радост и крупан корак ка зацртаном циљу. Међу играчима који ће у суботу од 14 сати бити у саставу Пролетера је искусни спољни десни  Александар Танасин. Популарни Тане имаће у овом сусрету додатни мотив обзиром да је пре доласка у чету са Слане баре носио дрес Радника.

- Изузетно нам је пријао боравак у Турској где смо кроз мечеве вијали форму и уигравали се за првенство. Права провера урађеног биће суботњи меч са Радником. Екипа из Сурдулице најавила је борбу за висок пласман. Лично мислим да смо добро попунили кадар искусним  појединцима,  па као и већина саиграча очекујем да ћемо премијеру отворити на прави начин победом. Неће ово бити пресудан меч, сваки наредни биће прилика да потврдимо колико вредимо - оптимиста је Танасин.

За утакмицу  са Радником стратег Драган Радојичић не може да рачуна на капитена Немању Човића због картона, а изостаће и Александар Андрејевић због болест,и која је утицала да не прође лекарске прегледе и каријеру настави у Торпеду.


Место нам је у плеј офу

За разлику од летњег прелазног рока, касног  доласка због кога је пропустио  припреме искусни стрелац Срђан Вујаклија зимске је одрадио од првог до последњег дана.

- Са пуно елана и оптимизма дочекујем пролеће. Током припремних утакмица нисам се уписао у стрелце што не значи да сам заборавио да дајем голове. Одласке смо успешно надоместили доласцима па се надам да ћемо као и јесенас водити запажену улогу. Наш циљ је пласман међу осам најбољих и најквалитетнијих екипа - птимиста је Вујаклија.


- Одласци Букорца, Јовановића, Миросављева, и Мићића и изостанци двојице понајбољих појединаца јесење трке неће нас спречити да играчи који истрче оставе срце на терену, дају максимум да се на прави начин преброди тешка препрека. Победа би нам био велики стимуланс обзиром да би  у међусобном дуелу са Радником били бољи. Зато свим поклоницима фудбала упућујем позив да нам са трибина дају неопходну подршку - истакао је на крају Танасин.

За утакмицу са Радником управа млађег новосадског Суперлигаша одлучила је да улаз буде бесплатан.

М. Поповић    

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести