Суперлига Србије: Спартак – Раднички 2:0 (2:0)

Када се две екипе пођеднако добре нађу на терену игра се од првог до последњег минута у високом ритму, стварају се шансе и само се чека ко ће пре да постигне гол.
Strelac drugog gola: Mile Savković  Foto: FK Spartak
Фото: ФК Спартак/архива

Тако је било у Суботици где су снаге одмерили Спартак и нишки Раднички. Голубови су први запретили већ у другом минуту. Стефан Денковић је извео слободан ударац са леве стране, голман Ристић је надвисио све играче у шеснаестерцу и избио лопту у поље. Срећковић је прихватио и упутио шут из велике даљине, али је лопта завршила поред стативе.

Нешто касније Милан Марчић је пропустио добру прилику да доведе Суботичане у вођство. Да су дошли по бодове потврдили су играчи Радничког, који су одлично парирали Спартаку, али нису успели да угрозе голмана Дујмовића. Осмелио се Петровић у 12. минуту да упути шут ка голу Суботичана, али је послао лопту право у руке Дујмовића. Узвратили су голубови брзим нападом и одмах прелепу акцију крунисали голом. Никола Срећковић је прошао по десној страни, упутио центаршут, а Милан Марчић се убацио из другог плана и петом лопту пласирао у мрежу Нишлија за вођство.

У 19. минуту гости су могли да изједначе, али је Бијеличић био непрецизан. Нису искористили добре прилике Срећковић за Спартак, а Петровић за Нишлије. Како се ближила завршница првог дела гости су све више атаковали ка голу Суботичана. Стоиљковић је имао стопостотну шансу да поравна резултат, упутио је шут искоса са леве стране, али лопта је завршила преко гола. Већ у наредном нападу Голубови су то казнили и удвостручили вођство. Лазар Туфегyић је феноменалним потезом, који се ретко виђа на нашим стадионима, додао лопту Милету Савковићу а он је после неколико корака послао у мрежу Радничког за 2:0. Покушали су гости преко контре да смање предност Спартака у самом финишу првог дела. На добром месту био је постављен Милошевић и после покушаја Стоиљковића лопту избацио у корнер.

Наставак сусрета донео је још већа узбуђења. Спартак је у кратком временском периоду створио неколико одличних прилика, на срећу гостију, а на жалост домаћина, Ристић се није дао савладати. После покушаја Савковића на кратко је одбранио, лопта се одбила до Срећковића, а он је послао преко гола. У 54. минуту зауставио је шут Николића, а нешто касније поново је био на висини задатка након покушаја Милета Савковића.

Тренер гостујућег тима Радослав Батак направио је три измене и унео свежину у екипу, али и задао проблеме одбрани Суботичана. Суботић је прокушао, лопта је завршила у наручју Дујмовића. Шљивић се нашао у доброј прилици, на срећу голубова  брзоплето је упутио ударац и попустио идеалну шансу да смањи вођство Спартака. До краја меча водила се велика броба. Николић и Савковић су били непрецизни да Спартак дође до убедљивије победе, а ни Раднички није поклекао до последњег судијског звиждука. Борили су се гости не би ли бар успели доћи до бода, али нису нашли право решење.

Спартак – Раднички 2:0 (2:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, игра­но без гледалаца, судија: Ив­ковић (Лајковац), стрелци: Марчић у 14. и Савковић у 41. минуту, жути картони: Срећковић, Баић (Спартак), Којић, Пантелић, Ристић (Раднички).

СПАРТАК: Дујмовић 7.5, Дун­ђерски 7.5, Текијашки 7.5, Иван­чевић 7.5, Милошевић 7.5, Марчић 8 (Видовић), Шимура 7.5, Срећковић 7.5 (Бијеловић), Туфегyић 8 (Видаковић), Денковић 6 (Савковић 7.5), Николић 8 (Баић).

РАДНИЧКИ: Ристић 7.5, Аксентијевић 6.5, Стевановић 7, Бјеличић 7 (Шљивић), Ћирковић 7, Петровић 7.5 (Живковић), Пантелић 7, Суботић 6.5, Митровић 7 (Гаврић 6.5), Стоиљковић 7 (Спасић), Којић 6.5 (Касалица 6.5).

 

        С. Стојиљковић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести