Суперлига Србије: Воша поражена у Крушевцу

КРУШЕВАЦ: Фудбалери Војводине изгубили су у Крушевцу од екипе Напретка резултатом 2:0 (1:0) у седмом колу Супер лиге Србије.
v
Фото: fkvojvodina.rs

Напредак је боље отворио меч и од првог минута кренуо офанзивно ка голу Николе Симића. Прву шансу имао је Спремо, који је са ивице шеснаестерца погодио спољни део мреже. У 12. минуту Напредак је повео голом Петра Кунића. Након центаршута са леве стране прво је главом гађао Марјановић, Ковачевић је избио лопту са гол линије, али је потом Кунић ухватио маказице и погодио за 1:0.

Војводина је први пут припретила у 34. минуту, искоса са леве стране Човић је из слободњака гађао први угао, али је његов ударац зауставио голман Васиљевић. Другу шансу у првом делу пропустио је Ковачевић, после корнера у надокнади времена, Вукадиновић је вратио лопту у петерац, али је штопер Воше гађао преко гола.

Славољуб Ђорђевић је одмах на полувремену направио прву промену, пошто је Мркаић заменио Кабића и Воша је кренула у офанзиву. Први покушај имао је Бјековић у 50. минуту, са двадесетак метара шутирао је преко гола. Неколико минута касније и Човић је гађао главом, али са ивице шеснаестерца, па је Васиљевић зауставио његов ударац.

Најбољу шансу пропустио је Мркаић у 65. минуту када је после корнера главом гађао за мало поред стативе. И два минута касније у центру пажње био је Мркаић који је одложио лопту до Симића, овај вратио повратну на петерац, али су опасност рашчистили дефанзивци Напретка.

Напредак је своје шансе чекао из контри и у једној таквој ситуацију, у 73. минуту, Јовановић је умало казнио лошу реакцију Деветка, коме је украо лопту, али је Симић закачио лопту и избацио у корнер. Након удараца из угла, лопта је отишла до друге стативе, оданде је на петерац вратио Томић, а тамо се на правом месту нашао Керкез за 2:0.

Напредак је наставио да прети и да напада, у 82. минуту Спремо је одлично шутирао са ивице шеснаестерца, али је Никола Симић још боље интервенисао. У последњим тренуцима меча, Мркаић се нашао у доброј прилици у казненом простору, али је изблокиран и то је била и последња шанса на утакмици.

Након овог пораза, Воша је девета на табели са осам освојених бодова.

Напредак – Војводина 2:0

Стрелци за Напредак били су Кунић у 12. и Керкез у 74. минуту.

Напредак: Васиљевић, Јовановић, Керкез, Кунић (од 82. Бачанин), Кочић, Мршић, Томић, Спремо, Марјановић, Крстић (од 72. Стевановић), Јовановић.

Војводина: Н. Симић – Бјековић, Ковачевић, Стевановић, Деветак – Максимовић, Топић – Вукадиновић, Човић, В. Симић – Кабић (од 46. Мркаић).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести