Суперлига: Тополчани одиграли добар меч у Шапцу

Фудбалери ТСЦ-а наставили су са добирим играма и у Шапцу и после два ремија  у наставку првенства победили. 
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Од првог минута преузли су инцијативу, додуше и играчи Мачве су добро парирали, али разлика у квалитету је била видљива. После почетних испитивања Тополчани су повели, досушђн је слободан ударац са неких двадесетак метара одс гола Живковића, а један од најискуснијих фудбалера ТСЦ–а Јанко Тумбасевић је из слободног ударца погодио мрежу. Већ у следећем нападу Ђуро Зец је имао добру прилику, али није био прецизан, мало касније и Валдимир Силађи је побегао својим чуварима, али су Шапчани ипак успели да изблокирају његов шут. На почетку другог полувремена домаћи фудбалери били су нешто агилнији, имали су и једну лепу прилику, али Мирко Мијаиловић из повољне прилике није погодио мрежу. Само неколико минута касније Силађи је имао јо ш једну прилику, али његов ударац  није имао снагу, па је голман Живковић лако ухватио лопту.  

Као и првом делу Тополчани су се добро бранили предњачили су Антонић и Бабић, а и везни играчи Милићевић, Тумбасевић и Томановић, који је заменио Зеца су сјајно држали лопту, па Шапчани нису успели да стигну до гола Филиповића. А у финишу меча Тополчани су могли и до другог поготка, прво је Живковић одбранио ударац Милинковића, а у надокнади која је трајала чак пет минута Лукуић је имао прилику, али се још једном истакао голман Мачве.

Г. К.

МачваТСЦ 0:1 (0:1)

ШАБАЦ: Стадион Мачве, гледалаца око 1.000, судија Максимовић (Инђија), стрелац: Тумбасевић у 28. минуту. Жути картони: Ристивојевић, Милинковић, Обровац, Мијаиловић (Мачва), Поњевић, Тумбасевић (ТСЦ).

МАЧВА:  Живковић, Пејовић, Ивић, Марић (Дукић), Обровац (Божић), Милинковић (Гигић), Марковић, Мијаиловић, Ђукановић, Ристивојевић, Аврамовић.

ТСЦ: Филиповић, Варга, Антонић, Бабић, Поњевић, Тумбасевић, Зец (Томановић), Арсенијевић (Грабеж), Милићевић, Лукић, Силађи (Ђурић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести