СУПЕРЛИГA: ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН Утакмица истине, пре свега за Новосађане

Шта је урађено у протеклих 29 првенствених кола - колико је учињено, а колико пропуштено - више није битно.
Fudbaleri Vojvodine   Foto: J. Grlić
Фото: Фудбалери Војводине    Фото: Ј. Грлић

Фудбалери Војводине данас играју најважнију утакмицу у сезони, дуел после кога ће бити познато јесу ли тим за плеј-оф, или ће морати да се доказују у борби за опстанак која следи учесницима плеј-аута. Ривал црвено-белима није ни мало наиван, иако је и Партизан израњаван током првенства и налази се далеко од вечитог циља, а то је титула првака Србије. Ипак, црно-бели ће покушати да покажу у Новом Саду да излазе из кризе, док су Новосађани, свема везаним победама у Сурдулици, наговестили да се изнад њих разилазе тмурни облаци. Мотива на обе стране, дакле, неће недостајати, а то би могло да допринесе да трибине на „Карађорђу“ буду испуњене и да гледаоци присуствују доброј, неизвесној и борбеној утакмици.

- После победа у Сурдулици, расположење у нашој екипи је много боље него раније – рекао је наискуснији првотимац Војводине, 32-годишњи везни фудбалер Милан Ђурић. – Издржали смо у дуелу с Радником невиђен притисак од стране судије, који је свирао све и свашта и, верујте, никада у каријери нисам имао прилику да се суочим с таквим дељењем правде. Иако нисам играо због суспензије, било ми је веома тешко на трибинама, али смо сви заједно, свако на свој начин, допринели победи. Били смо јачи од домаћина и дошли до важних бодова. Данас је пред нама најважнија утакмица у сезони, у којој ћемо покушати да спасимо што се спасити може и да победом оверимо пласман у плеј-оф. Сигуран сам да ћемо уложити у тај циљ и последњи атом снаге, али се нећемо залетати, ни срљати. Настојаћемо да до у танчине на терену у дело спроведемо тактичке замисли нашег тренера Кривокапића и волео бих када бисмо на крају прославили пласман у плеј-оф заједно са, верујем, бројним навијачима нашег клуба.


Састави

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе, капацитет 15.000 гледалаца, суди: Милош Ђорђић (Београд), почетак у 17 сати.

ВОЈВОДИНА: Роцков – Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак – Митошевић, Зломислић – Гојков (Зукић), Ђурић, Милојевић – Матић.

ПАРТИЗАН: Стојковић -  Вулићевић, Урошевић, Павловић, Валијенте - Шћекић, Зђелар, Тошић, Закарић, Пантић - Рикардо.


Од Ђурића се очекује да буде мотор црвено-белих, играч од којег ће умногоме зависити начин на који ће покушати да остваре примарни циљ.

- Искрено се надам да ће трибине нашег стадиона бити данас пуне, јер је сваком играчу много лакше и лепше да пружи максимум у таквој атмосфери. Било би заиста лепо да гледаоци дођу у великом броју, јер волимо такве сусрете. Сигурно је да ћемо се потрудити да нападнемо Партизан што је могуће више, али хладних глава и без наседања на приче о некој њиховој кризи. То је велики тим, с пуно одличних појединаца и мораћемо да будемо паметни на жељеном путу ка тријумфу – додао је Ђурић.


Затвара се улица Димитрија Туцовића

Данас у 10 сати за саобраћај ће полиција затворити улицу Димитрија Туцовића и у њу ће моћи да уђу само представници медија и навијачи Војводине са купљеном картом за Запад, или сезонском улазницом. На све оне који желе да данас купе улазницу за западну трибину, из ФК Војводина апелују да до главне благајне стадиона „Карађорђе“ дођу искључиво из правца Булевара ослобођења. Подсећамо, карте се продају по цени од 700 динара (Запад), и 500 динара (Исток и Југ), док ће на Северу навијачима новосадске екипе с обележјима клуба, улазнице бити бесплатно подељене. Север и Запад биће резервисани искључиво за навијаче Војводине, док ће симпатизери Партизана бити смештени на остале две трибине.


У сличном правцу размишља и предводник новог таласа Воше, један од најмлађих првотимаца Михајло Нешковић.

- Не знам да ли ће ми шеф указати прилику, јер сам против Радника играо због изостанка већег броја првотимаца – искрен је био Нешковић. – Свакако ћу, био на терену или на клупи за резерве, пружити максималну подршку саиграчима, јер нам је јако важно да се нађемо у плеј-офу. Ако заиграм - не, неће бити треме, јер су иза мене већ неки дуели са Партизаном и Црвеном звездом и једино ће ми важно бити то да остваримо циљ који имамо пред собом. Очекујем велику битку, а две победе које смо остварили у прошла два дуела, помогле су нам да подигнемо расположење у екипи на висок ниво. Сада нам треба још тај један тријумф, у добром смо ритму и знам да можемо да будемо прави у најбитнојој утакмици у сезони.

Војводина и Партизан веома добро раде с младим нараштајем, па је занимљива дилема чија младост ће евентуално више допринети резултату екипе у данашњем дербију.

- У Војводини је доста нас који смо пред вратима првог тима и намећемо се све озбиљније, али је слична ситуација и у Партизану. На једној страни, уз мене, ту су Зукић, Топић, Савић, Јеличић и још неколицина наших вршњака, док су у првом тиму црно-белих све чешће Павловић, Шеховић, Ђерлек, као и Марковић, који је тренутно повређен. Не знам... Тешко ми је да поредим квалитет који имамо, не бих никоме давао посебну предност, али се надам одличном фудбалу данас, пуним трибинама и, на крају, победи Војводине и пласману у плеј-оф – нагласио је Нешковић.

У тиму из Новог Сада неће бити повређених Огњена Ђуричина, Винсента Езеа и Секу Конеа, као ни „пожутелог“ Даниела Граовца, а сви остали играчи спремни су за најважнији испит у сезони.

Сусрет Војводина – Партизан почиње у 17 часова, уз ТВ пренос на трећем програму Арена спорта.   

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести