Тадић после рушења Реала: Превише сам гледао Зидана

Српски фудбалер Душан Тадић, након што је са Ајаксом избацио Реал Мадрид из Лиге шампиона и одушевио целу планету толико да су кренула поређења са Зинедином Зиданом, каже да је често гледао видео снимке легендарног Француза.
Dusan Tadic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Тадић је са две асистенције, уз дриблинге попут Зидана код додавања Давиду Нересу код другог гола, и сјајан гол трасирао пут Ајаксу у четвртфинале за победу 4:1 у Мадриду и тако одузео шансу Реалу у походу на четврти узастопни "ушати пехар".

"Одувек је Зидан био мој омиљени играч. Све што је радио било је посебно. Вероватно сам гледао превише снимака његових најбољих потеза“, уз осмех је рекао Тадић после партије каријере.

Десетка Ајакса наглашава да је клуб из Амстердама направио велики успех.

"Играли смо против најбољег клуба на планети. Велика је ствар победити га на овакав начин".

Тадић истиче да је поносан на све из клуба, уз подсећање да је урадио праву ствар када је летос прешао из Саутемптона у Ајакс.

"Баш због оваквих ноћи сам потписао за Ајакс. Све што би требало да урадимо јесте да наставимо да играмо овако“, закључио је он.

Тадићева форма долази у правом тренутку и за репрезентацију Србије пред почетак квалификација за Европско првенство и дуел у Лисабону са Португалијом 25. марта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести