Терзић: Звезда ове сезоне уплатила порез држави од 13 милиона евра

БЕОГРАД: Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић саопштио је данас да су "црвено-бели" измирили све доспеле финансијске обавезе према држави Србији.
zvezdan
Фото: Youtube/ K1

"Крајем децембра 2022. године уплатили смо пет милиона евра пореских обавеза, а данас још осам милиона евра. Дакле, укупно је у овој сезони у буџет Републике Србије уплаћено 13 милиона евра или 1,5 милијарди динара", објавио је Терзић.

Он је истакао да је Црвена звезда све ове обавезе исплатила из својих редовних прихода, које је остварила кроз УЕФА бонусе због успеха у европским такмичењима.

"Подсетимо, један део дуга је потицао још из времена претходних руководстава, а други део због поремећаја тржиста услед пандемије корона вируса. Хвала нашој дрзави што је имала разумевања за наша кашњења у плаћању пореских обавеза у претходном периоду и омогућила нам да кроз законски репрограм одложимо плаћања наших обавеза. Свесни смо да је плаћање пореза својој држави највећи доказ патриотизма и зато смо поносни што као одговорни људи и на

овај начин извршавамо своје обавезе", истакао је генерални директор Црвене звезде.

Терзић је подсетио да је Црвена звезда успешна и одговорна организација.

"Црвена звезда 85 одсто својих прихода остварује из иностранства и сходно законским прописима уплаћује новац у буџет републике Србије. Као спортски амбасадори Србије поносни смо што ћемо седму годину за редом представљати нашу земљу у европским такмичењима, од чега трећи пут у УЕФА Лиги шампиона", закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести