Терзићу забрањен улаз у Црну Гору

БЕОГРАД: Црногорске власти забраниле су генералном директору ФК Црвена звезда Звездану Терзићу улазак у ту државу због наводног одвраћања фудбалера Мирка Иванића и Филипа Стојковића да играју за селекцију Црне Горе против тзв. Косова.
terzic
Фото: Tanjug (Miloš Simanović)

Терзић је поручио да је председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић, бивши ас Црвене звезде, тражио од државних органа да му забране улазак у земљу.

Када су почетком јуна, уочи одигравања утакмице Црна Гора - тзв. Косово, два играча Црвене звезде одбила да стану мирно пред заставом и химном непризнате државе Косово, Дејан Савићевић је јавно оптужио мене да сам их на то наговорио. Данас није ни важно колико у томе има истине. Тада је до мене дошла информација да је Савићевић тражио од највиших органа Републике Црне Горе да ми се због тога забрани улазак у Црну Гору. До данас сам мислио да је то шала, али ево, уверио сам се да је истина, рекао је Терзић у изјави достављеној медијима.

Он је додао да су му данас, на аеродрому у Тивту, припадници граничне полиције љубазно саопштили да му је забрањен улазак у Црну Гору.

Захвалио сам им се и првим следећим летом се вратио у Београд. Нисам то очекивао од Црне Горе. Црне Горе уз коју смо одрастали, Црне Горе на коју смо били поносни. Оно јуче од Албанаца је било очекивано, али ово данас од Црногораца је нешто на шта немам разуман одговор, закључио је он.

У јуну су Иванић и Стојковић, заједно са тадашњим селектором Црне Горе, а данас Србије, Љубишом Тумбаковићем одбили да буду актери меча против косовске селекције у Подгорици.

Остаје, међутим, нејасно како наговарање некога да не одигра фудбалску утакмицу може да буде оквалификовано као кривично дело или угрожавање безбедности, уставног поретка или било чега другог што би могло да представља основ за забрану уласка у неку земљу, па и Црну Гору.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести