Тител има фудбалску будућност

Фудбалски клуб Тител је међу најстаријима у Србији, основан је 1912. године и у дугој историји постојања имао је успехе и падове.
titel pioniri sinisa
Фото: ФК Тител, фото: Приватна архива

Прва екипа такмичи се у Новосадској лиги, али се у клубу поносе млађим узрастима. Око 200 фудбалера тренирају и такмиче се у категоријама петлића, пионира, кадета, омладинаца и сенира. У прилично тешким временима за сваку похвалу је имати оволики број играча у разним селекцијама, а најзаслужнији је за обећавајућу фудбалску будућност Титела је председник клуба Драган Јовановић, који је увек уз своје дечаке и на тренизиа и на утакмицама. Он сматра да без ваљаног рада са најмлађима клуб тешко може да планира успешнију будућност.

Најмлађе селекције, 2009. и 2010. годиште, одиграли су уочи ускршњих празника утакмице за бодове са вршњацима из Школе “Синиша Михајловић” (на слици) и Бачком из Ђурђева, Титељани су изгубили,али су оставили леп утисак у дуелима са у овом момнту бољим ривалима.

Тренер ових малишана Јован Радивојевић, некадашњи играч бројних суперлигашких и прволигашких клубова, истиче да је веома задовољан што ради са лепо васпитаном децом, примерним ђацима коај редовно долазе на тренинге.

„Три пута недељно тренирамо у нашем Спортском центру. Од када сам преузео ове дечаке одиграли смо две утакмице за бодове и обе узгубили, што никако не може да нас растужи и обесхрабри у даљем раду. Сматрам да деца у овом узарсту треба да се играју, а резултати ће бити важни када мало одрасту. За Тител ме вежу дивне успомене и заиста ми је драго што је фудбал још увек најпривлаћнија игра за највећи број малишана“, истакао је Радивојевић.        

Ж. Марковић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести