Тројица повређених фудбалера од куће пратили утакмице Војводине у Словенији

Три слободна дана добродошла су фудбалерима Војводине, јер су на припремама у Словенији радили у веома јаком ритму иодиграли су  четири контролна сусрета.
Mihajlo Neskovic1
Фото: Михајло Нешковић, фото: Дневник (А. Предојевић)

У среду капитен Немања Човић и  саиграчи наставиће с радом у ФЦ “Вујадин Бошков”, јер почетак сезоне се примиче.

За разлику од осталих другара, Миљан Вукадиновић, Стефан Ђорђевић и Михајло Нешковић раније су морали да се врате у Нови Сад. Сва тројица су повређени и др Борко Вукосав донео је одлуку да ће код куће имати много боље услове за што бржи опоравак.

- И даље лежим, али се осећам много боље после несрећног лома кључне кости - рекао је леви бек Ђорђевић. - Почео сам лагано и да устајем, иако и даље имам фиксатор, а бол који осећам сада је неупоредиво мањи. Очекујем да ће ме прегледати др Вукосав и тек онда ћу знати нешто конкретније када је у питању оквирни термин мог повратка на терен. Ипак, верујем и надам се да се пауза неће одужити и да ћу ускоро почети с радом, додуше најпре ван тима.


Иде набоље

Миљан Вукадиновић је фудбалер од ког навијачи  очекују да буде један од предводника црвено-белих. Нажалост, на Мариборском Похорју му је страдало колено, па се вратио у Нови Сад како би повреду санирао.

- Ток опоравка иде набоље – каже Вукадновић. - Професор Миланков задовољан је како колено сада изгледа, прегледаће ме и др Вукосав, који ће ми дати смернице за даљи ток рехабилитације. Осећам се добро и верујем да ћу у најскорије време почети да радим конкретније вежбе и да ћу ускоро наставити да тренирам.


На питање да ли је по повратку у Нови Сад пратио игре црвено-белих у Словенији, Ђорђевић је потврдно одговорио.

- Наравно! У утакмицама с Муром и Горицом видело се да овај тим поседује потенцијал. Има још времена до почетка Суперлиге, што значи да постоји простор за додатно уигравање, а генерална проба с Макабијем из Нетање, која ће да уследи у наредну суботу, показаће колико је  екипа спремна за дербије са Црвеном звездом и Партизаном на почетку домаћег шампионата, као и старт у квалификацијама за Лигу конференције.

Михајло Нешковић се овог лета вратио с једногодишње позајмице у Инђији, али се повредио и није имао среће да прође припреме . Озледио је препоне, уз то је имао и одређене проблеме због којих је носио холтер, па је овај део рада морао да прескочи.

- Радим вежбе за повређени део тела, али још увек осећам бол када покушам мало јаче да потрчим - објаснио је Нешковић. - Морам да будем стрпљив,имаћу преглед код др Борка, после којег ћу знати на који начин ће даље ићи мој опоравак. Гледао сам све утакмице које је Воша одиграла у Словенији и драго ми је што сам приметио да сама игра и привикавање на њен нови стил изгледају све боље. Противници су били веома квалитетне и јаке екипе, али су момци пружали све сугестивније партије, како је време одмицало. Драго ми је што су у Војводину дошли моји саиграчи из Инђије Лука Цуцин и Небојша Бастајић, јер је реч о вероватно најбољим појединцима тог тима у прошлој сезони и убеђен сам да ће квалитет да докажу и у црвено-белом дресу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести