ТСЦ 34 утакмице без пораза у Сенти

Фудбалери ТСЦ –а  победом у сусрету са Црвеном звездом дошли су на корак до историјског успеха, освајања трећег места у елитној лиги.
tsc1
Фото: Fudbaleri TSC-a, foto: fkbackatopola.com

Ако у последњем колу Тополчани освоје три бода у Нишу у сусрету са Радничким стићи ће до трећег степеника  без обзира на исход утакмице између Војводине и Партизана. Тренутно ТСЦ и Војводина имају исти број бодова(59), али у међусобним сусретима Тополчани имају бољи скор (2:2, 2:0).

Против Црвене звезде ТСЦ је наставио ниску успеха, забележио је седму узастопну победу у првенству и низ од 34 утакмице без пораза у Сенти,где игра утакмице као домаћин.  Нису се Тополчани уплашили од шампиона, који је играо у готово комплeтном саставу. За све време сусрета плаво-бели су били равноправан ривал, а у неким деловима меча и бољи  и на крају су заслужено тријумфовали. 

-  Играли смо храбро и чврсто, као уосталом  на свим досадашњим утакмицама. Сви играчи заслужују комплименте, доказали су  да нисмо случајно у врху табеле. Звезда је била велики фаворит, али потајно смо се надали да можемо до победе и сматрам заслужено је и остварили – задовољан је сјајни стратег Золтан Сабо. 


Силађи у погону 

Најбољи играч ТСЦ–а, хитроноги Валдимир Силађи напустио је игру  пред крај сусрета са Црвеном звездом.

- Ништа није опсано – рекао је после меча лекар Тополчана др Тибор Деак. – Силађи је имао само мали јачи грч мишића, већ сутра ће бити на тренингу.


Тополчанима предстоји још утакмица са Радничким у Ниша, а онда после кратког одмора почеће припреме за квалификације за Лигу Европе.

- Пред нама је још један значајан меч, настојаћемо да тријумфујемо и у Нишу, што би пре свега психолошки било важно за екипу. 

И у дуелу са Црвеном звездом највећи притисак ривала био је на нападачима Владимиру Слиађију и Ненаду Лукићу, који су и против шампиона потврдили класу.

- Биће тешко да њих двојицу задржимо у клубу, већ се јавило неколико екипа које  их желе у својим редовима. Надам се да ће један од њих остати, а ако желимо да оставимо дубљи траг на европској сцени мораћемо да се појачамо са три - четири квалитетна играча.  Тополчани су  планирали да у следећем првенству  и у квалификацијама за Лигу Европе играју на свом стадиону, међутим због пандемије коронавируса радови су успорени  и сада је сасвим сигурно да ће и даље бити домаћини у Сенти.

- Предузели смо све неопходне мере  да стадион у Сенти испуни стандарде УЕФА и надамо се да  ћемо добити дозволу да утакмице у квалификацијама за Лигу Европе играмо на игралишту који је био таличан за нас – казао  је Сабо.       

Г. К. – С. Ст.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести