ТСЦ данас (18.30) дочекује Чукарички: Меч за друго место

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери ТСЦ–а у првом колу доигравања доживели су „планирани“ пораз од Црвене звезде у доигравању, али свима у клубу је тешко пало да су прекинули серију добрих резултата.
t
Фото: TSC

Међутим, за видање ране Бачкотополчани немају времене, данас у новом дербију у својој Арени дочекују екипу Чукаричког. Ако победе направиће одлучан корак ка другом месту које води у треће кола квалификација за Лигу шампиона и обезбеђује место у групној фази Лиге конференција.

– Играчи су много тешко поднели пораз од Звезде, али не само они, већ и сви други у клубу. Навијачи су очекивали да савладамо Црвену звезду на Маракани, коју тамо нико није победио већ шест година. То говори колико су нама порасле амбиције и очекивања. По мени је то одлично. Свакако нисмо задовољни, играли смо одлично првих 60 минута. Из овог меча смо извукли поуке, немамо времена ни простора да жалимо, пошто нас чека нова утакмица – појаснио је тренер ТСЦ–а Жарко Лазетић.

Тополчани су се већ окренули данашњој утакмици са Чукаричким, за коју се очекује да ће да буде пуна набоја и интензитета.

– Утакмица са Чукаричким јесте важна, али није одлучујућа, јер је после тога још 15 бодова у оптицају. Чукарички изузетно поштујем, видимо да су спремни, Партизан су победили два пута, што је за похвалу. Имају исти интензитет играња и ритам, самопоуздање, већ 10 година су у врху. Они су нам на неки начин били параметар када смо се спремали за ову сезону, да дођемо на тај ниво. „Брђани“ су после две победе над Партизаном пуни самопоуздања, али смо ми спремни и уверени да можемо да их савладамо. Биће то свакако одлична утакмица – тврди Лазетић.

Горан Антонић, искусни одбрамбени играч ТСЦ–а каже да је тим спреман, иако је интензитет утакмица висок.

– Завршили смо једну утакмицу пре четири дана, сада нас чека нова. Имамо такав циклус сви, да је свака три, четири дана нова утакмица. У понедељак нас већ чека Партизан исто на нашем стадиону. Очекујем свакако врло неизвесну утакмицу са Чукаричким, који је показао јако добру игру и квалитет до сада, посебно што су Партизан победили у последње две утакмице. Није лако истог противника победити два пута у недељу дана. Очекивано је да се сви боре и покушавају да буду што боље пласирани, а на нама је да дамо све од себе, као и увек – казао је Антонић.

Што се састава тиче вероватно ће доћи до мањих измена, опоравио се млади Ратков. Утакмица ТСЦ – Чукарички игра се данас од 18.30 сати у ТСЦ Арени, а пренос је на Арени премијум 1.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести