ТСЦ продужио сарадњу са Филиповићем и Зецом

Фудбалски клуб ТСЦ данас је продужио сарадњу са голманом Ненадом Филиповићем и крилним нападачем Ђуром Зецом на још две године, до 2023, а истовремено су данас прве професионалне уговоре у својим каријерама потписали омладинци Немања Крсмановић, лево крило и Петар Ратков, нападач.
Filipovic i Zec
Фото: Ненад Филиповић и Ђуро Зец, фото: ФК ТСЦ

Спортски директор Мирко Јовановић је изразио велико задовољство што је клуб после продужетка уговора са нападачем Ненадом Лукићем успео да се договори оствари са још двојицом стандардних и кључних играча, Филиповићем и Зецом.

„Наставили смо праксу да задржимо наше играче који су пружили максимум и дали пуно клубу, јер желимо да увек имамо кључне играче и окосницу тима која је дуго на окупу. То је пракса ТСЦ-а од почетка неког нашег успона у протекле четири сезоне. Не желимо да много мењамо екипу. Желимо да се заједно развијамо и растемо“, рекао је Јовановић и додао да су уговори продужени на две године, а у току трајања тих уговора остаје могућност да се сарадња настави докле год је то обострана жеља.

Такође, данас су своје прве професионалне уговоре пописала и двојица младих играча Немања Крсмановић, лево крило, и Петар Ратков, нападач. Према речима Мирка Јовановића, они су својим залагањем, трудом, радом и играма, те уговоре заслужили.

„Потписивање уговора са омладинцима ће остати пракса у ТСЦ-у, јер сво улагање у Академију и фудбалску инфраструктуру коју клуб има, управо се и догађа због тога да би наши играчи имали  услове да се развијају и једног дана заиграју за први тим. То је наш циљ, да афирмишемо младе играче који ће постати окосница првог тима. Поносни смо на њих и желимо да они буду пример другим млађим играчима, да знају да добрим радом, залагањем и игром имају отворена врата за потписивање професионалних уговора и за прикључивање првом тиму“, казао је Јовановић.

Голман Ненад Филиповић је искористио прилику да захвали руководству клуба, на челу са председником клуба Јаношем Жемберијем, што су му омогућили да ужива у својој каријери и додао: “Бити у једном оваквом клубу и зарадити поштовање продужетком уговора до јуна 2023. године је велика сатисфакција и срећа за мене. Клуб иде правим стопама и играче награђује по учинку, тако да на мени остаје да пружам још боље партије и да помогнем ТСЦ-у да иде ка врху табеле. Надам се да ћемо у наредном периоду донети Европу“.

Нападач Ђуро Зец је захвалио клубу и стручном штабу што су му указали поверење да и наредне две године носи дрес ТСЦ-а. „Пресрећан сам и даћу све од себе да у наредном периоду остваримо што боље резултате и да будемо још бољи на терену. Клубом сам веома задовољан, као и саиграчима“.

Омладинац Немања Крсмановић је захвалио управи на шанси која му је пружена и нагласио да се осећа одлично због потписивања првог професионалног уговора. „На мени је само да  наставим да се трудим и да радим“, рекао је Крсмановић.

Петар Ратков је истакао да је осећај предиван. „Већ неко време сам са првим тимом и желим да наставим да оправдавам поверење које сам од шефа добио“, казао је млади нападач Ратков.

Екипа ТСЦ тренутно заузима 6. место на табели са 42. бодом из 12 победа, 6 ремија и 10 пораза.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести