ТСЦ у Сенти дочекује великог фаворита – Црвену звезду

Под вођством новог тренера Младена Крстајића фудбалери ТСЦ -а још нису примили гол у пролећном делу првенства, у пет утакмица забележили су три победе и два ремија и тиме  и истакли озбиљну кандидатуру за пласман  у Европу.
lopta
Фото: pixabay.com

Данас Тополчане очекује најтежи испит, у једном од дербију кола дочекују шампиона Црвену звезду, која је у  серији од чак 11 везаних победа у првенству. Шампион  је, нема дилеме, фаворит у Сенти, али у табору домаћина се надају да могу до повољног резултата. 

- Звезда је  у сваком мечу у нашем првенству фаворит - конастатује  шеф  стручног штаба ТСЦ -а Младен Крстајић. – Црвено - бели играју  одличан фудбал, што су показали и у утакмици са Миланом. Веома ми је драго што нам у госте долазе шампион у врхунској форми а што смо и ми у серији добрих резултата. Шампиону се не прети, али ми у утакмицу нећемо ући са белом заставом, напротив, оптимизам нам не мањка.

Према Крстајићевим речима, играчи су спремни да се надигравају са великим ривалом.  - Атмосфера у тиму је добра, права смо  такмичарска екипа, која ће се од првог до последњег минута борити за повољан резултат, без узмицања – поручио је Крстајић.

Капитен Саша Томановић је изразио жаљење што је Звезда елиминисана у Европи и подсетио да  у домаћем шампионату доминира.

- Веома добро знамо да ће нам бити изузетно тешко да их савладамо, али нећемо се предати унапред. Ми смо у серији од пет утакмица без примљеног гола,а  последњих седам нисмо изгубили. Било би лепо да и против Звезде наставимо низ и да не примимо гол. Нећемо имати много прилика да постигнемо гол, а  неку од створених морамо да искористимо -  јасан је Томановић.

Одбрамбени играч Марко Петковић је нагласио да његова екипа традиционално добро игра против фаворита , а посебно ће то бити сада против најбоље екипе у региону.

- Ми ћемо покушати да изненадимо Звезду, а да ли ћемо у томе успети незахвално је нагађати. Учинићемо све што је до нас  да остваримо повољан резултат, с тим што се нећемо на терену само ми питати – реалан је Петковић.

Иако Крстајић није саопштио  састав, највероватније је да ће  меч почети: Филиповић, Петковић, Антонић, Бабић, Петровић, Тумбасевић, Томановић, Бањац, Станојев, Лукић и Зец.      

Утакмица се игра данас од 16.05 часова.

Г. К.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести