Тумбаковић: Зашто само негативне мисли?

БЕОГРАД: Селектгор фудбалске репрезентације Србија Љубиша Тумбаковић поновио је да утакмица против Норвешке у баражу за одлазак на ЕУРО није пресудна за будућност српског фудбала.
tumbakovic
Фото: Танјуг (видео)

Он је на онлајн конференцији за медије истакао да је превише негативних мисли, а све након питања да ли ће поднети оставку у случају пораза у Ослу.

"Причамо паушално, зашто бих одлазио са клупе, ово је посао као и сваки други? Наравно да никад нисам побегао, нећу ни овога пута. Водио сам милион утакмица и водићу и даље. Ако разумишљамо негативно као неки, онда не треба ни да сарађујемо. Ово је спорт, требало би у том правцу да размишљамо. Ако тако размишљамо пре меча, онда неће бити ништа. Има и других послова у животу да се ради", рекао је Тумбаковић.

Он је додао да ће екипа до утакмице у Ослу практично имати само један тренинг и открио да не може да рачуна на Николу Максимовића и Милоша Вељковића.

"Из Наполија не пуштају Максимовића, траже да остане тамо, као и сви други играчи клуба, у карантину, Са друге стране, Вердер пушта Вељковића само директно у Осло и назад", рекао је селектор.

Према његовим речима, стручни штаб је максимално припремио утакмицу, Норвешка је скаутирана до ситница.

"Одгледали смо последњих 15 њихових мечева. Све се зна, али опет, један детаљ промени утакмицу". Оно што ме радује јесте да ће наши играчи сада сигурно бити у много бољој форми него у септембру јер сад имају иза себе четири-пет утакмица".

Утакмица између Норвешке и Србије игра се у четвртак од 20.45 сати.

Победник тог дуела у новембру ће, на домаћем терену, дочекати бољег из меча Шкотска - Израел у финалу баража Ц Лиге нација.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести