У фокусу фудбалера Звезде само Новосађани

Фудбалери Црвене звезде, без обзира на паклени календар, добро гурају у првенству и вредно сакупљају бодове. После премијере у Лиги Европе против БАТЕ Борисова, уследила су два гостовања, на Вождовцу и у Чачку.
Vladan Milojevic
Фото: FoNet

Уз доста ротација у екипи, црвено-бели су наставили победнички низ сигурним партијама и без примљеног гола. У недељу им следи дерби сусрет против Војводине, а потом гостовање Келну.

„Професионализам је суров, морамо да се привикнемо на такве захтеве. Било је неопходно да неке играче одморимо, а опет добро је и то што можемо да разиграмо што већи број фудбалера. Имамо дугу клупу, сви вредно раде и заслужују шансу. Без обзира на велики број утакмица, опет нема довољно простора да сви добију минутажу. Понекад имам и праве слатке муке“, констатовао је тренер Београђана Владан Милојевић.

Све мисли су окренуте домаћем дворишту, иако након Војводине следи друга рунда ЛЕ и мегдан с „Јарчевима“ у немачком граду Келну.

„Нама је шампионат веома важан и тиме је све речено. Концентрација је усмерена на први наредни меч, а то је онај с Војводином и то пред нашом публиком. Увек желимо да пружимо максимум у датом тренутку, тако се и спремамо за ривала који има својих проблема. Променили су Новосађани тренера и остварују добре резултате и у врху су табеле“, напоменуо је Милојевић, без жеље да се изјасни како ће изгледати стартна постава, односно да ли се већина играча који су прескочили Борац (седморица) враћа у тим.

Атмосфера у табору црвено – белих је на завидном нивоу.

„Везали смо две победе, уз доминантну игру, нисмо примили гол и самопоуздање додатно расте. Многи већ причају о Келну, али екипа је фокусирана на Војводину. Морамо да побеђујемо у континуитету, сваки сусрет је важан, без обзира на име ривала и наш састав који се по потреби често мења. Верујем да ћемо у недељу показати право лице и обрадовати навијаче“, напоменуо је ефикасни Ричмонд Боаћи.

Одличне партије пружа Славољуб Срнић ове сезоне, а након краћег предаха с пуно оптимизма очекује нове изазове.

„Ређају се мечеви као на филмској траци, али за то смо се и спремали. Идемо унапред, корак по корак. Када се побеђује, све иде лакше. Респект према Војводини постоји, али потрудићемо се да на свом терену остваримо нови тријумф и у добром расположењу кренемо пут Келна“, закључио је Срнић.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести