У Пролетеру задовољни издањем у градском дербију, следи Јавор

НОВИ САД: Пролетер је с чак седам младих играча, Митровићем, Бацановићем, Јоковићем, Илићем, Јанковићем, Живојиновићем, Којићем и на голу расположеним Елесином, изашао на мегдан браниоцу трофеја у Купу Војводини.
vojvodina proleter1
Фото: Ј. Грлић

У другом полувремену на „Карађорђем“ су у редовима Сланобараца продефиловала још четворица талентованих фудбалера: Пејић, Глушчевић,Ђурић и Паповић. И поред пораза, стратег Бранко Жигић био је презадовољан игром и залагањем своје екипе.

Нисмо се обрукали, напротив показали смо зубе старијем брату и сматрам одиграли веома храбро и у појединим деловима утакмице и квалитетно.Честитам Војводини на победи,  а ми се са позитивном енергијом окрећемо утакмици за бодове с Јавором, рекао је Жигић.               

И поред два примљена гола Владан Елесин показао је раскошни таленат.

Сматрам да смо нарочито  у првом полувремену  били равноправни такмац и  натерали фаворита да до краја утакмице уложи максималан труд да би се пласирао у наредну рунду Купа, каже Елесин , који је прошао омладимску школу Војводине.

У Пролетеру сматрају да је  водећи гол Немање Човића постигнут из недозвољене позиције.

Није моје да дајем оцену суђења, али после прегледаног снимка јасно се види да је наш бивши капитен био у недозвољеној позицији и да смо с правом  протестовали. Ко зна шта би до краја било да гол није признат, можда бисмо успели да се одбранимо и стигнемо до пенал рулета, појашњава Елесин, иначе, као и Петрић, специјалиста за одбране једанаестераца.     

Фудбалери Пролетера оставили су Куп утакмицу иза себе и окренули се првенственој утакмици с Јавором (игра се у понедељак на “Карађорђу”), намерни да је реше у своју корист.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести