У просечној фудбалској представи Војводина против Мачве освојила само бод

По прохладном времену и, што је већ уобичајено на стадиону “Карађорђе”, лошем и тврдом терену фудбалери Војводине нису успели да потврде победу над Радом у прошлом колу. Ремизирали су у утакмици са Мачвом, примивши гол у 87. минуту.
vosa macva
Фото: Дуел Војводине и Мачве, фото: Ј. Грлић

Виђена је просечна фудбалска представа, у којој је домаћин имао теренску иницијативу, а гости су претили из контра напада.

Први прилику имали су гости после грешке Стојковића, али је Саничанин успео да изблокира шут Гајића из обећавајуће позиције.  Новосађани су затим запретили после одличне контре коју је повукао Ђуричин, а Гајић петом још лепше проиграо Арсића, чији је шут са 18 метара замало завршио поред гола. У 11. минуту одличну контру извели су фудбалери Мачве, када је Јеремић побегао са средине терена, сустигао га је Стојковић а играч Шапца завршио је на трави. Гости су сигнализирали пенал, али је арбитар Марковић само руком одмахнуо и дозволио да се утакмица настави. У 16. минуту Стојковић је лепо центрирао са десне стране, високо је скочио Гајић и главом захватио лопту, али је и овога пута она замало промашила циљ. У 21. минуту бележимо лепо покушај Немање Милојевића са готово 30 метара, међутим шут је био непрецизан. У 27. минуту навијачи Војводине су се радовали. Искусни Милан Ђурић упутио је феноменалан дубински пас пред гол Мачве, а лопту је у пуном трку на груди примио Лазар Арсић и не чекајући да падне на земљу савладао голмана Душана Пулетића.

У 31. минуту у одличном продору био је Гаврић, пробио се на шест-седам метара од гола домаћина и шутирао, а  голман Емил Роцков потврдио да је у одличној форми, лопту је одбио у корнер. До краја првог полувремена више није било шанси ни пред једним голом и на одмор се отишло уз вођство црвено-белих од 1:0.


Кривокапић: Кажњени за промашаје

Тренер Мачве Дарко Тешовић задовољан је исходом утакмице.

„Није лако освојити бод у Новом Саду, посебно не на оваквом терену. Сада када све саберем, мислим да смо могли да освојимо и сва три бода, јер смо имали прилике за то. Верујем да ће овакав исход бити најбоља позивница нашим навијачима да нас подрже у финишу јесење полусезоне“, казао је Тешовић.

В.д. шефа стручног штаба Војводине Радован Кривокапић није имао разлога за задовољство.

„Мислим да смо изгубили два, а да нисмо освојили један бод. Имали смо победу у yепу, могли смо и раније да решимо утакмицу, а онда, како то у фудбалу бива, када промашиш шансе будеш кажњен. Сложио бих се са колегом да је и Мачва могла до победе, претећи нам из две-три озбиљне контре. Морамо да подигнемо главе, јер нас већ за три дана чека утакмица у Бачкој Паланци“, рекао је Кривокапић.


Већ у 50. минуту могао је Ђуричин боље да заврши напад свог тима, определио се за ударац са стране, а лопта је погодила само спољни део мреже. Два минута касније шути је опробао и Ђурић, лопта је отишла преко пречке. У 59. минуту после једне дуже акције Војводине, поново је у прилици био Ђуричин, шутирао је  а лопта је погодила неког у одбрани Шапчана. Црвено-бели су тражили пенал, сматрајући да је противнички играч играо руком, међутим  судија је показао да се сусрет настави.У 65. минуту Арсић је одлично упослио Гајића, који се ослободио свог чувара, створио простор за ударац, учинио је то, а голман Пулетић феноменално избио лопту у корнер.

Као да је у тим тренуцима почело да понестаје снаге Новосађанима и лопта је све чешће била у поседу гостујућих фудбалера. У 79. минуту Милојевић је у последњем тренутку изблокирао ударац Адамовића, а у 86. минуту велику прилику имао је некадашњи првотимац Војводине Ђорђе Шушњар, али се голман Роцков поново истакао, избацивши лопту у корнер. После ударца са угла лопта је прошла до средине казненог простора, где ју је сачекао Ненад Јовановић и топовским ударцем погодио мрежу иза Роцкова. Деловало је то као хладан туш за ионако промрзлу публику,али и за играче Војводине, који нису стигли до жељене победе.      

А. Предојевић

Војводина - Мачва 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 1.000, судија: Марковић (Београд). Стрелци: Арсић у 27. за Војводину, а Јовановић у 87. минуту за Мачву. Жути картони: Гојков и Езе (Војводина), Адамовић (Мачва).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 6,5 (Лазаревић 7), Веселиновић 7, Саничанин 7, Антић 6,5, Ђурић 7, Милојевић 7, Ђуричин 6,5 (Гојков 6,5), Арсић 7 (Месаровић), Езе 6,5, Гајић 7.

МАЧВА: Пулетић 7, Пејовић 7, Тошић 6,5, Ивић 6,5, Јовановић 7, Обровац 6,5 (Ђоковић), Гаврић 6,5, Ристивојевић (Марић 6,5), Адамовић 7, Јеремић 6,5 (Гемовић 6,5), Шушњар 7.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести