Убедљива победа Воше у дербију с Радничким

НОВИ САД: У веома динамичној и занимљивој утакмици, најинтересантнијој у 23. колу Суперлиге, фудбалери Војводине убедљиво су савладали Раднички из Ниша и начинили огроман корак ка пласману у Европу.
v
Фото: J. Grlić

Већ у 25. секунди утакмице црвено-бели су дошли у предност преко Момчила Мркаића, а фудбалску причу на Карађорђу закључио је исти играч голом који је постигао у 90. минуту.

Нису се малобројни гледаоци ни сместили на трибинама када је новосадски тим стекао предност. Играла се тек 25. секунда, лопта је стигла на десној страни до Аранђела Стојковића који је упутио оштар центаршут, а трзај главом начинио је високи Мркаић, ухватио гостујућег голмана на кривој нози и лопта је завршила у мрежи. Видело се да домаћин силно жели да освоји сва три бода и није одустајао од офанзиве. За разлику од Војводине, Нишлије се нису најбоље снашле по клизавом терену и киши која је лила током свих 90 минута, а практично нису створили ни једну стопостотну прилику.

Могао је Бојић у 6. минуту да учини нешто више, за делић секунде је каснио и његов ударац завршио је преко гола. Наставио је домаћи тим са атацима, када је у 15. минуту Дринчић извео слободан ударац, а Ристић крајњом муком избоксовао лопту. Нова ерупција радости на трибинама уследила је у 26. минуту када се у гужви испред гола Радничког најбоље снашао Вукадиновић и главом послао лопту у гол. Арбитар Чоловић показао је најпре на центар, а онда, из само њему знаних разлога, променио одлуку и досудио прекршај над голманом Ристићем. Утисак је да никаквог фаула ту није било, али је реч арбитра пресудна и остало је само 1:0.


Победа за наше навијаче

Тренер Војводине Ненад Лалатовић није крио задовољство због убедљиве победе. Пошто је пожелео пуно среће колеги Батаку на клупи Радничког, популарни Лала је рекао:

Била је ово једна од наших најбољих партија од када сам дошао у Нови Сад. Момци су били мотивисани и дисциплиновани и остварили смо за нас велику и вредну победу. Њу поклањамо навијачима, који су нам и овог пута били искрена подршка и надам се да ћемо и у следећем сусрету поново показати овакво лице.

Радослав Батак је на ово додао:

Рани погодак који смо примили умногоме је пореметио наш приступ утакмици. Кренули смо у реализацију плана Б, али је гол Вукадиновића читаву причу завршио. Мислим да је трећи погодак домаћина био вишак, али сам убеђен да ћемо како време буде пролазило играти све боље. Војводини честитам на освајању сва три бода.


Фото: J. Grlić

У 35. минуту видели смо први ударац Михајловића ка голу Војводине, Роцков је био присебан, а три минута касније исти играч покушао је "маказицама" да угрози мрежу Војводине, без успеха.

Бурно је почело друго полувреме јер је већ у 48. минуту у шеснаестерцу тима тренера Радослава Батака срушен Аранђел Стојковић с леђа и за све гледаоце био је то прекршај за најстрожу казну, али је судија дозволио да се игра настави. Није се домаћи тим задовољавао минималном предношћу па је у 54. минуту Топић направио сјајан продор, шутирао са 18 метара, а Ристић крајњом муком успео да заустави тај ударац.

У 69. минуту резултат је био 2:0 за домаћина, пошто су прелепо комбиновали Бојић и Вукадиновић, да би овај други постигао прави евро-гол у супротне рашље гола  Нишлија.Тада је ритам игре за нијансу опао, Војводина је сигурном игром корачала ка победи, а њу је у 90. минуту потврдио расположени Момчило Мркаић, који је примио лопту од Ђорђевића у срцу шеснаестерца, лепо се наместио и погодио супротни угао гола голмана Боривоја Ристића.

Песмом и  и аплаузима фудбалери Војводине и њихов тренер Ненад Лалатовић испраћени су са терена стадиона Карађорђе.

А. Предојевић

Војводина - Раднички (Н) 3:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1.500, судија: Чоловић (Рашка), стрелци: Мркаић у 1. и 90. и Вукадиновић у 69. минуту. Жути картони: Ђорђевић, Вукадиновић (Војводина), Суботић и Маслаћ (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 7,5, Бралић 7, Саничанин 7, Ђорђевић 7,5, Топић 7,5, Дринчић 7,5, Младеновић 7 (Ђуричин), Бојић 7,5 (Зукић), Вукадиновић 7,5 (Чолић), Мркаић 8.

РАДНИЧКИ: Ристић 6,5, Тодоровски 6,5, Маслаћ 6,5, Стевановић 6,5, Летић 6,5, Пејовић 6,5, Чумић 7, Суботић 7, Мелег 6,5 (Милосављевић 6,5), Михајловић 6,5 (Јовановић), Којић 6,5 (Ђилас).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести