УЕФА увела промене пред ЕП: Уместо 23 дозвољено 26 играча

НИОН: Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је данас да ће селекцијама учесницама Европског првенства бити дозовољено да на списку играча уместо 23 буде 26 фудбалера.
UEFA
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саопштењу, УЕФА жели да омогући репрезентацијама, које су ослабљене услед повреда или корона вируса да имају више играча на располагању и због тога је повећала број фудбалера који могу да учествују на труниру.

На свакој утакмици биће регистрована 23 фудбалера, рачунајући тројицу голмана, а селектор пред сваки наредни меч може да одлучи која три играча ће тај сусрет посматрати са трибина.

Списак од 26 играча селектори морају да саопште до 1.јуна, а промене на том списку могуће су до почетка прве утакмице одређене репрезентације на турниру.

До промене на списку може доћи само у "случају озбиљне болести играча", под којом се сматрају играчи који су заражени корона вирусом или су били у блиском контакту са зараженом особом.

Посебна правила важе за голмане, који пре сваког меча могу да буду замењени неким другим голманом, који није на списку 26 играча.

Европско првенство на програму је од 11. јуна до 11. јула.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести