Звезда поднела тужбу за клевету и нарушавање угледа

ПАРИЗ: Фудбалски клуб Црвена звезда званично је поднео тужбу у Паризу због клевете и нарушавања угледа клуба против свих који су писали о наводном намештању утакмице Лиге шампиона против Пари Сен Жермена у Паризу.
navijaci psz zvezda, epa
Фото: EPA (YOAN VALAT)

Фудбалски клуб Црвена звезда је шокиран невероватним оптужбама о наводном намештању меча с Пари Сен Жерменом 3. октобра 2018. године. Апсолутно нема доказа који подржавају ове оптужбе које су очигледно резултат анонимне и злонамерне дојаве, наводи се у саопштењу Адвокатске канцеларије из Париза која заступа Звезду.

Како се наводи, црвено-бели су ангажовали адвокате Ерика Дипон Моретија и Антоана Веа и поднели тужбу због клевете, а све у циљу индентификације и кажњавања одговорних за лажне оптужбе.

ФК Црвена звезда је спремна да у потпуности сарађује са истражним властима. Клуб са највише освојених титула првака Србије и освајач Лиге шампиона из 1991. године (док је то такмичење имало други назив). Црвена звезда намерава да брани своју част, као и част своје управе, играча и навијача и поново потврђује посвећеност фудбалским вредностима и интегритету спорских такмичења, закључује се у саопштењу.

Утакмица између Пари Сен Жермена и Црвене звезде завршена је са 6:1 за париски клуб, а угледни лист “Екип” пренео је да је француско тужилаштво покренуло истрагу, јер је наводно један функционер српског клуба покушао да уплати пет милиона евра на пораз од пет голова разлике.

УЕФА: Звезда за сада без казне, Етички инспектор додатно истражује

Дисциплинска комисија УЕФА у званичном саопштењу није казнила Црвену звезду, већ је именовала Етичког инспектора да истражи додатно случај.

Дисциплинско тело УЕФА саопштило је следеће: 

"УЕФА Контролно, Етичко и Дисциплинско тело одлучило је да именује Етичког и Дисциплинског инспектора да спроведе истрагу у вези с инцидентом у који су били укључени навијачи, а који је пријављен на мечу Пари Сен Жермен-Црвена звезда", саоптшила је УЕФА. 

С друге стране ПСЖ је кажњен са 20.000 евра због кашњења утакмице, тренер Томас Тухел је због истог опоменут, док је УЕФА такође именовала инспектора да додатно истражи инциденте на трибинама које су проузрковали навијачи Пари Сен Жермена.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести