Уместо најављеног бољитка у Војводини - стагнација

У првенственој паузи одиграо је новосадски фудбалски суперлигаш три тренинг-утакмице, а шеф стручног штаба Владимир Буач истицао је да у њима резултат није био у првом плану.
Mladen Devetak
Фото: Младен Деветак, фото: Ј. Грлић

Акценат је, по младом стручњаку, био стављен на унапређење игре и форме, с циљем да Војводина остане на табели уз Црвену звезду и Партизан на крају јесењег дела лиге, као и припрема за првенствену утакмицу с Радником.

Малобројни навијачи на стадиону “Карађорђе”, међутим, мало тога су од домаћег састава могли да виде. Гости су одиграли храбро, с јасним циљем да се дочепају бода, у чему су и успели, док је Вошина игра, уместо најављеног бољитка, више личила на то да је екипа ушла у период стагнације. На крају, мреже су остале нетакнуте, што је био реалан резултат, који је много више одговарао гостима из Сурдулице.

„Знали смо да дуел с Радником за нас неће бити лак, јер Сурдуличани у последње време показују да су у успону форме“, рекао је Владимир Буач.


Младен Деветак: Остаје жал за победом

Храбру одлуку донео је шеф стручног штаба Војводине Владимир Буач када је шансу указао дебитанту Младену Деветаку. Он и Ранко Веселиновић, обојица тек 18-годишњаци, чинили су последњи бедем испред голмана Емила Роцкова и пружили су добру игру.

„Дочекао сам прилику да дебитујем у првом тиму Војводине и захвалан сам због тога тренеру Буачу и члановима стручног штаба“, рекао је Деветак.

„Трудио сам се, добро радио на тренинзима и то је уродило плодом. Жао ми је што нисмо савладали Радник, али је крајњи резултат, обзиром на дешавања током утакмице, био и најреалнији исход. Раша Веселиновић и ја смо већ две године тандем штопера и у омладинској екипи што ми је помогло да пружим, верујем, добру игру.“


„То су показали и у Новом Саду, а игра Војводине није била нарочито течна, пошто ју је тешко било успоставити против добро организованог супарника. Иако су гости можда имали боље прилике, мислим да смо за нијансу били ближи победи. Остаје нам да у периоду који наилази радимо и тренирамо још боље, како бисмо извукли максимум из преосталих пет утакмица.“

Чланови стручног штаба Новосађана су одлучили да уместо због картона суспендованих Саничанина и Вукасовића шансу пруже дебитантима. На месту штопера заиграо је 18-годишњи Младен Деветак и свој задатак одрадио је, у пару с вршњаком Ранком Веселиновићем, веома добро. Њих двојица чинили су сигурно најмлађи пар централних бекова у Суперлиги, доказујући да имају квалитет и да у њих треба улагати убудуће. Шансу да у првенственом сусрету први пут заигра добио је и дефанзивни везни Лука Вујановић (23), младић који је летос дошао у Нови Сад из екипе Ловћена са Цетиња.

„Деветак је још један изданак омладинске школе нашег клуба и својом игром показао је да на њега можемо озбиљно да рачунамо у будућности“, оценио је Буач.

„Што се Вујановића тиче, приказао је сасвим солидну партију и представља најбољи пример како један играч, радом и дисциплином, треба да се понаша на сваком тренингу и утакмици. Жао ми је што нисмо освојили три бода, како због екипе, тако и због ове двојице момака који деби у црвено-белом дресу нису крунисали победом. Јуче су првотимци новосадске екипе имали слободан дан, а од данас враћају се свакодневним обавезама. Пред њима је наредног викенда нови првенствени изазов, у којем гостују у Бачкој Паланци.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести