Уз победу пролетера над Инђијом: Одбрана Петрића преломила сусрет

После минималног пораза у градском дербију с Војводином, фудбалери Пролетера су, голом Радиновића из пенала, на исти начин савладали неугодну Инђију.
Ј. Грлић/ Атрактивна одбрана Петрића у дербију с Војводином
Фото: Ј. Грлић/ Атрактивна одбрана Петрића у дербију с Војводином

Тиме су Новосађани направили велики корак ка средини табеле, уз потајну наду да у наредним утакмицама могу да понове прошлогодишњи успех и пласирају се у плеј-оф. Уочљива је била жеља ученика тренера Бранка Жигића да већ у уводним минутима дођу до предности, када је статива била савезник Инђије после ударца главом Миросављева. Тренутак који је преломио меч, по речима већине актера, збио се у 33 минуту. Капитен Инђије Брана Илић нашао се очи у очи с голманом  Николом Петрићем и сви су на „Карађорђу“ већ лопту видели у мрежи. Петрић је, међутим, пантерским инстиктом успео да осујети искусног ривала и сачува мрежу, забележивши одбрану која је помогла Пролетеру да  у даљем току сусрета стигне до вредне победе.

- Пратио сам читаву акцију и тренутак када је играч Инђије послао лопту између наших проређених редова - рекао је Петрић. - Ни за тренутак нисам оклевао, одлучио сам  да истрчим, скратим маневарски простор Илићу и, на моју и срећу саиграча, изашао као победник из тог дуела.

Новосађани су током већег дела утакмице држали конце игре у сопственим рукама, а у наставку су стигли до предности која им је донела сва три бода.


Судбина голмана

Није могао да се не осврне Петрић на дерби с Војводином. Бранио је тада одлично, у неколико наврата спасао мрежу, али је и кумовао код јединог гола који је постигао Никола Дринчић.

- Таква је судбина нас голмана - нагласио је Петрић. - Успешно смо одолевали нападима комшија и њиховим набаченим лоптама. Када је, по ко зна који пут, прекид извео Дринчић, кренуо сам да избоксујем лопту, при томе сам имао контакт с Танасином и то је допринело томе да не захватим лопту како треба. Она се нашла у мрежи иза мојих леђа и био сам очајан, али ни једног тренутка нисам од саиграча и тренера добио критике. остало ми је то у подсвести и у сусрету с Инђијом дао сам допринос нашеој победи.


- Као и у сусрету с Војводином, дуел с Инђијом почели смо без тројице стандардних играча, али са пуно оптимизма и вере да можемо и морамо да савладамо незгодну препреку. Показали смо довољно воље и стрпљења да на крају славимо, обзиром на то да је улог за обе екипе био велики.

Једини гол пао је с беле тачке, а прецизан је био Радиновић.

- Моји саиграчи заиста су били раположени да противника пробију по десној страни. Све шансе које смо створили, стигле се након центриране лопте Смиљанића с те позиције, а код једанаестерца предходило је убацивање Марјановића ка Миросављеву и маестрални дриблинг који је на недозвољен начин зауставио играч Инђије.

Бела тачка је за Пролетер била црна у јесењем делу, због промашених једанаестераца.

- Чини ми се да претходна три пенала нисмо искористили. Зато је тренер Жигић с појединцима посебно вежбао тај сегмент, а  топовски ударац Радиновића само је потврдио  озбиљан приступ и донео нам је гол који је био вредан три велика бода.

Већ у среду Пролетер гостује рањеном Партизану, а за викенд на „Карађорђу“ дочекује Мачву.

- У Београду ћемо имати тежак задатак, обзиром на то да су црно-бели кикснули у Сенти и сигурно је да ће у утакмицу ући са жељом да се искупе. Нећемо отићи с белом заставом на тај сусрет, супротставићемо се фаворизованој екипи отвореном игром и са жељом да останемо непоражени. После тога, сву позитивну енергију усмерићемо на дуел с Мачвом  - истакао је Никола Петрић.        

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести