Вазура негирао кривицу и изнео одбрану пред тужиоцем

БЕОГРАД: Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура саслушан је данас у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, где је негирао извршење кривичног дела, сазнаје Танјуг.
milos vazura
Фото: Youtube Printscreen

Саслушање је трајало око сат времена и било је затворено за јавност.

Вазура се терети да је Бициклистичком клубу Партизан помогао да задржи 2,4 милиона динара које је овај клуб требало да врати Граду Београду, а у вези са изнајмљивањем спортског центра Телеоптик.

Након саслушања Вазурин бранилац, адвокат Вељко Делибашић рекао је Танјугу да је Вазура детаљно објаснио документацију који одбана поседује, и које ће доставити тужилаштву, а тиче се валидних уговора, одлука, извода са рачуна банке.

"Верујем да ћемо у наредном периоду окончати овај поступак тако што ће тужилац одустати од даљег гоњења, јер у односу на господина Вазуру нема ниједан доказ, јер он није ни извршио дело које му се ставља на терет", рекао је Делибашић.

Вазура је осумњичен у вези са уговором између фудбалског и бицикљистичког клуба Партизан о изнајмљивању спортског центра Телеоптик, за које се сумња да је био фиктиван, односно да бициклисти нису користили Телеоптик.

Одбрана тврди да је то апсолутно нетачно.

"Поред уговора и свих одлука постоји и више од 15 сведока који потврђују да је тај уговор реализован", нагласио је Вазурин адвокат.

Вазура се терети за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, а саслушање је обављено у склопу истраге коју је тужилаштво покренуло пре десетак дана.

Поред Вазуре под овом истрагом су и директор бициклистичког клуба Партизан Бранко Бојовић због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица.

Такође и секретарка за спорт и омладину Градске управе Београда Драгана Белојевић и Душко Миловановић, самостални саветник за нормативно економске послове и послове финансија у Секретаријату за спорт и омладину Градске управе Београда.

Њих двоје се терете за кривично длео злоупотреба службеног положаја.

Истрага је покренута након што је налогу тужилаштва, а у сарадњи са полицијским службеницима УКП МУП Републике Србије, поднета је кривична пријава против њих.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести