Вечерас на "Карађорђу" градски дерби, Војводина без терета на леђима

Важна је за фудбалере Војводине била победа Спартака ЖК над екипом Колубаре (4:3), јер су на тај начин Новосађани престали да стрепе за место у плеј-офу. Много мирније, али и с пуно мотива, дочекују данашњи градски дерби с Пролетером, јер ће им сваки освојени бод бити од изузетне важности на путу ка крајњем циљу.
1
Фото: Ј. Грлић

То је, као што је одавно познато, пласман у Европу, за који црвено-бели и даље имају реалне шансе, упркос очајној серији од шест пораза која је иза њих.

- Заиста ја за нама изузетно лоша серија, за коју једноставно немам објашњење - истакао је најстарији првотимац „старе даме“ Новица Максимовић (34). - Сада нам је спао терет с леђа што се учешћа у плеј-офу тиче, али ћемо да учинимо све што је до нас, како бисмо победили градског ривала и наставили битку за учешће у квалификацијама за европско такмичење.


Могућа постава

Тренер фудбалера Војводине Драган Радојичић вечерас ће моћи да рачуна на готово све играче, а у конкуренцији једино неће бити већ дуже време повређених Марка Бјековића и голмана Николе Симића. То значи да би дуел с Пролетером могла да почне следећа постгава „старе даме“: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Максимовић, Топић, Вукадиновић, В. Симић, Зукић, Матић.


Јасно је искусном везном фудбалеру да ће се вечерас на травњаку „Карађорђа“ водити велика и беспоштедна битка.

- Пролетер има добре појединце, као и врсног тренера, али је, слично нама, запао у кризу лоших резултата. Међутим, реми који су Сланобарци остварили у сусрету с Чукаричким, сведочи о томе какав потенцијал имају и, по мени, место им је такође било у плеј-офу. У борби за опстанак сваки бод им је изузетно драгоцен и јасно нам је да ће на мегдан с нама да истрче са неком својом рачуницом. Чека нас тешка утакмица и очекујем веома занимљиву борбу.


Суде Новосађани

Градски дерби на „Карађорђу“ судиће арбитри из Новог Сада, на челу с главим делиоцем правде Ненадом Минаковићем. Њему ће асистирати  Светозар Живин и Милан Шутуловић, док ће четврти судија бити Никола Радаковић.


Није Максимовић заборавио на то да се осврне на победу његове екипе у четвртфиналу Купа Србије над Радом, која је била необично важна у актуелној ситуацији.

- Тај тријумф допринео је додатном побољшању атмосфере у тиму. Сада једва чекамо да вечерашњи сусрет почне и добро је то што ће тренер Радојичић, после дужег периода, на располагању имати практично све играче. Сваки наредни сусрет за нас је финале у борби за Европу и очекујем да ћемо бити прави и потврдити квалитет који поседујемо - нагласио је Новица Максимовић.

  Утакмица Војводина - Пролетер вечерас почиње у 18.30 часова, уз ТВ пренос на другом премијум каналу Арена спорта.

А. Предојевић

Сланобарци напокон комплетни

Свесни су фудбалери Пролетера да вечерашњи сусрет с градским ривалом Војодином за њих носи огроман улог, али су спремни за окршај до последње капи зноја и уверени да могу да стигну и до победе. То поткрепљују добром игром у сусрету прошлог кола, против трећепласираног тима Суперлиге Чукаричког (1:1), као и чињеницом да су, после дужег времена, готово комплетни. 

- Очекује нас тешка утакмица, јер су, и нама и Војводини, бодови неопходни – објашњава тренер Пролетера Душан Бајић. -  Одиграли смо сасвим добар сусрет с Чукаричким, покушаћемо истом тактиком и чврстом и одговорном игром да стигнемо до повољног резултата у сусрету с црвено-белима. Изненанађења сигурно неће бити, јер исувише се добро познајемо. Интересантно је напоменути то да је Драган Радојчић, садашњи тренер “старе даме”, пре неколико сезона седео на клупи Сланобараца, а садашњи шеф струке Пролетера Душан Бајић дуго година је водио омладинце Војводине. Уз то, његов помоћник Гојко Качар поникао је у редовима Воше и више сезона с великим успехом носио њен дрес.   

- Играмо против мог бившег и нама братског клуба, али избора немамо – рекао је некадашњи репрезентативац Србије Гојко Качар. - За нас је ово изузетно важна утакмица. После доброг одиграног дуела с Чукаричким, ово нам је прилика да наставимо у истом ритму и надам се да ћемо остварити добар резултат. На нама је да се боримо и да остваримо циљеве.


Тим Пролетера

Може да се очекује да Пролетер наступи у следеој постави: Петрић – Танасин, Б. Јовановић, Андрејевић, Митровић – Милошевић (Кун), Вукасовић, Којић. Л. Илић (Нинковић) - Томовић, Калуђеровић.  


Оптимисти су и фудбалери Пролетера, који су свесни да су у тешкој позицији, али су уверени да ће и у наредним мечевима остварити добре резултате и да првенство да заврше на месту које им по квалитету играчког кадра и припада. 

- Очекује јако тешка утакмица с квалитетним противником – истакао је најбољи стрелац Пролетера Стефан Томовић. -  Ако одиграмо квалитетно као у утакмици с Чукаричким, сигуран сам да можемо да дођемо и до победе. Јесенас смо од Воше изгубили и време је да јој се реванширамо за тај пораз.        
Што се играчког кадра тиче, тренер Бајић после дужег времена може да одахне, недостају само Марко Јовановић, који још увек није у потпуности санирао повреду задње ложе, као и пожутели Марјановић. Сви остали су у строју.       

- У последњих седам мечева, морали смо стално да комбинујемо - објаснио је Бајић. - Сада немамо проблема око састава, играће најбољи, а то значи да ћемо сигурно пружити добру и квалитетну партију.   

 Г. Ковач 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести