Веселиновић и стручни штаб Војводине преломили: Ранији повратак у Нови Сад

Првобитно је било предвиђено да фудбалери Војводине на припремама на Златибору остану до 1. јула, али је тај план промењен и екипа се дефинитивно у Нови Сад враћа у четвртак.
aca veseli
Фото: Александар Веселиновић, фото: Дневник

Више је разлога који су кумовали оваквој одлуци, пре свега то је изостанак друге жељене тренинг утакмице с Газ Метаном планиране за 30. јун, коју су Румуни у последњи час отказали, као и немогућност да се пронађе неки други ривал одређеног квалитета.

Није неважна ни чињеница да су током претходних дан-два на Златибор допутовале и екипе Младости из Лучана, Рада, Земуна и Младости из Подгорице, па је створена помало хаотична ситуација с теренима. Померају се термини и екипе преусмеравају на друга игралишта, аутобус који их превози не успева да се тачно придржава распореда, а онда и травната подлога на четири терена изузетно трпи. Поред тимова које смо навели, ту вежбају и Војводина, Спартак и Будућност, па је промет изузетно велики, а ни временске прилике не иду наруку фудбалерима, пошто веома честа пада киша.

Што се Новосађана тиче, преподне су одрадили 45-минутни тренинг на којем су вежбе снаге биле у првом плану, док се поподне радило с лоптом.

„Трудимо се да захтевне вежбе које постављамо пред играче обогатимо различитим играма, како би они напоре што лакше издржали“, објаснио је шеф стручног штаба Александар Веселиновић.

„И поред свега што се догађало током неколико претходних дана, ту мислим на одлске тројице играча (Путинчанин, Радовановић и Марко Гајић, прим. А.П.), атмосфера међу фудбалерима је на високом нивоу. Пре два дана у просеку су претрчали готово 25 километара, што јасно показује комплексност вежби с којима се суочавају.“

Одлучено је да се екипа раније од предвиђеног врати у Нови Сад.


Шушка се, шушка

Неочекивано је Војводина током златиборских припрема остала без тројице битних фудбалера, а посебно се то односи на задњег везног Марка Путинчанина и штопера Александра Радовановића. Њима се придружио и Марко Гајић, који се понео некоректно и без поздрава напустио припрме. Истворемено, нико није појачао црвено-беле, иако су нови играчи жељно очекивани да се прикључе тренинзима.

Шушка се да Воша преговара с крилом Лазаром Јовановићем из лучанске Младости, али је овај играч, који се са својим клубом налази на Златибору, наводно – прескуп. Већ смо писали о томе да би у Новом Саду на позицији шпица веома радо видели 26-годишњег Бојана Матића из Мачве, који је, ипак, приврженији идеји да каријеру настави у иностранству. Прича се и једном афричком нападачу, а могла се чути и причица о евентуалном ангажману бочног нападача Будућности из Подгорице Петра Грбића. Гласина има још, на скенеру струке су још неки играчи, а тешко је проценити колико су (и да ли су) те причице реалне. Чињеница је једино то да су новајлије Воши неопходне.


„Добро смо о свему размислили, консултовали се међусобно и с руководством клуба и оценили да нам је тако боље. У петак и суботу играчи ће добити слободне дане, а од недеље краћамо с тренинзима два пута дневно у ФЦ „Вујадин Бошков“. Код куће ћемо имати много више могућности да пронађемо противнике, јер су нам у овој фази рада контролне утакмице веома важне. На Златибору смо у свему испунили зацртани план, а сада је тренутак да почнемо с дефинисањем игре. У томе нас омета чињеница да нисмо комплетирали играчки кадар и ја се искрено надам да ћемо током наредних неколико дана добити барем тројицу-четворицу нових играча. Уколико заиста дођу, нећемо знати у каквој су физичкој спреми, мораће да раде одвојено у микроциклусу како би се приближили по томе осталим кандидатима за тим, па се јасно види да нам време није савезник.“

За сада су црвено-бели уговорили три утакмице: 6. јула играће са Звијездом 09 у Станишићима (БиХ), 10. јула следи им сусрет са Уралом из Јекатеринбурга на „Карађорђу“ , а 14. јула ривал ће им бити Катар, такође на стадиону у Новом Саду.

„Покушаћемо у међувремену да пронађемо још једног ривала, а жеља нам је да одиграмо и утакмицу с Бечејом, у којој би наступили нађи млађи првотимци. Ипак, од великог је значаја то да нам стигну појачања у најкраћем року, јер само тако моћи ћемо да радимо на постављању постулата игре“, додао је Веселиновић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести