Веселиновић: Игра је показала зашто је Спартак трећи, а Војводина осма

НОВИ САД: Тренер Војводине Александар Веселиновић спортски је честитао гостима из Суботице на заслуженој победи.
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

У данашњем дербију Спартак је савладао Војводину резултатом 1:2.

„Искрено честитам Суботичанима на овом тријумфу и желим им да у наставку плеј-офа остваре све своје амбиције. Била би то права фудбалска правда. Честитам и мојим играчима на показаној великој жељи, а збивања на терену показала су истину због чега је Спартак трећи на табели, а ми тек осми“, рекао је Веселиновић.

Додао је да Суботичани знају шта желе и да су подређени су том циљу.

„А ми смо само периодично коректно изгледали. Испољили смо недостатак концентрације и снаге у ситуацијама када смо могли да се вратимо, али смо у последњих 20 минута стали, а Спартак је наставио да игра исто, чак је и подигао темпо. Идемо даље, у среду нас чека дуел са Вождовцем и видећемо колико брзо ће наши играчи успети да се регенеришу“, казао је Веселиновић.

Узбуђен, али и веома задовољан, био је шеф стручног штаба фудбалера Спартака ЖК Владимир Гаћиновић.

„Војводина је моја друга кућа, па су ми и емоције помешане. Наравно да сам пресрећан због наше победе, али желим да нагласим да не сумњам да ће мој велики пријатељ Аца Веселиновић извести екипу на прави пут. Поносан сам на нашу игру, јер смо демонстрирали фудбал каквом тежимо. Истина, морали смо да водимо рачуна и о нашем голу, па смо прилике тражили и стварали кроз контранападе. Ова победа последица је позитивног става и размишљања на тренинзима. Она представља нови, велики корак ка Европи, али смо свесни да нас на том путу очекује још пет веома тешких утакмица и истинских дербија“, истакао је Гаћиновић.

У 16. минуту се после једног дуела на средини терена повредио пуздан дефанзивни везни фудбалер Војводине Марко Путинчанин. Он је дуго лежао на земљи, а након тога је на носилима био изнесен.

„Марко је добио снажан ударац кампонима у голено. Током читаве утакмице налазио се у свлачионици, држећи лед на нози коју није могао да помера. Тек сутра мочићемо да кажемо нешто конкретније по тежини те његове озледе“, објаснио је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести