Веселиновић: Спремни смо за један од најтежих испита

Двонедељна пауза у фудбалском првенству Србије приближила се крају, сутра у Нишу је на програму дерби 8. кола Суперлиге, у којем се састају Раднички и Војводина.
Ranko Veselinović/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић

Сусрет који се игра на стадиону Чаир имаће прилику да види шири аудиторијум, пошто је предвиђен ТВ пренос на првом програму Арена спорта. Нема никакве сумње да ће оба састава ићи на победу, веома важну у борби за висок пласман и излазак на европску сцену, па може да се очекује изузетно занимљива утакмица, у којој је крајње незахвално прогнозираи коначни исход.

- Пред нама је једно од најтежих гостовања у првенству, јер у Нишу нисмо победили од 2016. године - рекао је капитен Новосађана Ранко Веселиновић, који је паузу провео с младом репрезентацијом. - Играо сам у ранијим сезонама на Чаиру и знам да нас очекује тврда утакмица. Ипак, иако смо Деветак, Зукић, Топић и ја били с државним селекцијама за које наступамо, наши саиграчи су током паузе тренирали веома добро, с тренером Лалатовићем ћемо до почетка сусрета размотрити одређене тактичке замисли и сигурно је то да ћемо ићи на победу.

Фудбалери Војводине на сва три досадашња гостовања (Напредак, Радник и Пролетер) остварили су победе, не примивши ни један гол, док су стрелци седам пута матирали противничке одбране. Међутим, у последњем сусрету доживели су код куће пораз од Црвене звезде (1:2).

- Одиграли смо с актуелним шампионом добру утакмицу и сигуран сам да пораз који смо доживели није проузроковао неки пад нашег самопоуздања. Атмосфера у тиму је добра и бићемо потпуно спремни за дуел с неугодним Радничким, који је по правилу посебно мотивисан када игра пред својим навијачима. Још нисмо примили гол када смо играли у гостима и верујем да можемо да наставимо у том стилу и да сачувамо мрежу и у Нишу. Одбрану игра читава екипа и када то радимо како ваља заиста нас је тешко матирати.

Екипу Радничког однедавно тренира Новосађанин Милорад Косановић, који добро познаје врлине и мане Воше. На другој страни, стручњак на клупи црвено-белих је Ненад Лалатовић, који је с великим успехом водио у прошлој сезони Нишлије и с њима стигао до вицешампионске титуле.


Трака ми улива сигурност

Иако је један од најмлађих првотимаца, Ранко Веселиновић је добио капитенску траку.

- Улога капитена позитивно је утицала на мене, јер није мала ствар бити предводник тима у тако великом клубу какав је Војводина. Не могу да кажем да ми то даје додатни мотив, јер сам увек мотивисан, али ми улива одређену дозу додатне сигурности у игри – рекао је популарни Раша.


- То гарантује, поред битке играча на терену, и дуел два врхунска стручњака. Тренер Косановић још увек траже идеалну поставу, чини ми се да смо ту ми у предности. У сваком случају, очекујем пуно чврстих и јаких дуела, а веома битно биће то да у сусрет уђемо с позитивним мислима и великом жељом да освојимо сва три бода.

У нишкој екипи данас наступају и четворица некадашњих фудбалера Војводине, од којих је Дејан Мелег дете новосадског клуба и његов бивши капитен. Уз њега, ту су још и ове сезоне распуцани нападач Стефан Михајловић, штопер Лазар Ђорђевић и брзоного крило Филип Кнежевић.

- Реч је о заиста добрим фудбалерима, али немамо разлога да посебно стрепимо од било кога од њих. Не знам ни да ли ће сви они наступити, нити ме то посебно оптерећује. Размишљамо само о нашој игри, о томе да спроведемо у дело све оно што тренер Лалатовић од нас буде захтевао и, будемо ли успешни у томе, бићемо на правом путу ка важној победи - поручио је Ранко Веселиновић.

У Воши нема суспендованих и повређених играча, па ће Лалатовић имати прилику да састави најбољи тим. Новосађани данас путују у Ниш, где ће преноћити и дочекати сутрашњи дерби, који почиње у 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести