ВЕСТ ХЕМ освојио Лигу конференција, Бовен у 90. минуту за трофеј

ПРАГ: Фудбалери Вест Хема освојили су Лигу конференција, пошто су вечерас у финалу у Прагу савладали Фиорентину 2:1 (0:0).
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Јунак тријумфа лондонског тима био је Џерод Бовен, који је у 90. минуту после сјајног контранапада и асистенције Лукаса Пакете постигао победоносни гол.

Претходно је Вест Хем повео из ВАР пенала преко Саида Бенрахме у 62, а изједначио је Ђакомо Бонавентура у 67. минуту.

Вест Хем је дошао до трећег европског трофеја у историји, после Купа купова 1965. и Интертото купа 1999. године, а уједно и до директног пласмана у Лигу Европе следеће сезоне.

За Фиорентину је цео меч одиграо Никола Миленковић, Лука Јовић је одиграо прво полувреме, поништен му је гол због офсајда у надокнади времена, а тада се и повредио, па је напустио терен, док је Алекса Терзић остао на клупи.

Фиорентина – Вест Хем 1:2 (0:0)

ПРАГ:  Еден арена, гледалаца 20.000, судија: Карлос Дел Серо Гранде (Шпанија),стрелац: Бонавентура у 67. за Фиорентину, а Бенрама (из пенала) у 62. И Бовен у 89. минуту за Вест Хем,  жути картони: Мандрагора, Миленковић, Амбрамат (Фиорентина), Бенрама, Агерд, Бовен  (Вест Хем) .

ФИОРЕНТИНА: Терачано  -  Додо, Ранијери (Игор), Миленковић, Бираги-  Мандрагора (Барак), Амрабат -  Гонзалез, Бонавентура, Куаме (Сапонара) -  Јовић (Кабрал).

ВЕСТ ХЕМ: Ареола- Цоуфал,  Зума (Керер), Агерд, Палмери - Соучек, Рајс, Пакета - Бовен, Антонио (Огбона), Бенрама (Форналс).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести